Vijesti

07.11.2009. 10:02:14 - Tomislav Mamić (Jutarnji list)

Oscar za predanost na Plavom telefonu

(Foto: Damjan Tadić/CROPIX)

Maja Sekulić, 50-godišnja Zagrepčanka, dobitnica je prvog Volonterskog Oskara, nagrade za zagrebačkog volontera godine koja je jučer, u sklopu 1. Volonterskih susreta - "Sve boje volontiranja", svečano dodijeljena u Muzeju Mimara.


Suze radosnice

Volonteri su željeli istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos što ga daju razvoju zajednice i kojim utječu na poboljšanje kvalitete života u gradu. Maja Sekulić svojim je predanim radom u udruzi Plavi telefon, ističu organizatori, to svakako zaslužila.

- U šoku sam i ne mogu vjerovati da sam dobitnica tog priznanja. Volontiranje mi je obogatilo život jer sam prije toga ostala bez posla i osjećala se izgubljeno. Ponosna sam - sa suzama radosnicama rekla je Maja nakon primanja nagrade. Za volontiranje se prijavila u listopadu 2004. i do danas prikupila 958 sati redovitog dežurstva. No, puno važnije od te brojke jest to što je Maja svojim angažmanom osigurala da pozivi djece, mladih i odraslih, upućen Plavom telefonu, dobiju odgovor i upute kako riješiti problem.


Nagradno ljetovanje

Maja je nagrađena i ljetovanjem na otoku Ugljanu, darom aktivista udruge Trs.

Nomirani za Oskara bili su i Mateja Živković zbog pomaganja šestomjesečnom dječaku koji boluje od celebralne paralize te Krešimir Zinka zbog angažmana oko organiziranja volonterskih akcija.

Tagovi: volonterizam, volonterski centar zagreb

Vezani članci:

Facebook komentari

Stup srama

Iz drugih medija

AEM