U fokusu

Možda je raj samo prevara za kraj…

“HOMOSEKSUALCI i transseksualci nikada neće stići u Kraljevstvo nebesko i to nisu moje riječi, već riječi Svetoga Petra”, rekao je kardinal Javier Lozano Barragan. U svojem istupu kojega su oštro osudile udruge  za promicanje prava homoseksualaca, kardinal je rekao da se nitko nikada nije rodio kao homoseksualac već da je to životni izbor svakog pojedinca.

Možda je raj samo prevara za kraj…

Z.J.

“HOMOSEKSUALCI i transseksualci nikada neće stići u Kraljevstvo nebesko i to nisu moje riječi, već riječi Svetoga Petra”, rekao je kardinal Javier Lozano Barragan. U svojem istupu kojega su oštro osudile udruge  za promicanje prava homoseksualaca, kardinal je rekao da se nitko nikada nije rodio kao homoseksualac već da je to životni izbor svakog pojedinca. “Ljudi se ne rađaju kao homoseksualci, već takvi postaju iz više razloga: zbog obrazovanja ili zbog toga što tijekom adolescencije nisu razvili svoj identitet”.

“Možda oni i nisu krivi za to, ali ponašanjem protiv digniteta vlastitoga tijela zacijelo nikada neće stupiti u Kraljevstvo nebesko”, rekao je kardinal Barragan koji je nedavno umirovljen s mjesta voditelja Vatikanskog vijeća za pastoralnu pomoć zdravstvenim djelatnicima, ali koji i dalje obnaša nekoliko utjecajnih pozicija u crkvenim odborima, prenosi Telegraph.

Kardinal je u svojem govoru naveo redak iz Pavlove poslanice Rimljanima koji govori o “muškarčevu neumjesnu činu s drugim muškarcem”. “Homoseksualnost je grijeh, ali ne smije biti izgovor za bilo kakvu diskriminaciju. Samo Bog ima pravo to činiti”, rekao je kardinal i dodao da “mi na zemlji nikoga ne smijemo osuđivati te da svi imamo jednaka prava”.

Vatikan se ogradio od kardinalovih komentara. Vatikanski glasnogovornik, otac Federico Lombardi je rekao da su kardinalove izjave njegov osobni stav, a ne i službeni stav Katoličke crkve. Prema učenju katoličke crkve, homoseksualni čin je grijeh i poremećaj, a homoseksualnost kao orijentacije nije.