U fokusu

Bili jednom jedna djevojčica i jedan dječak i zajedno su željeli poboljšati svijet...

Crtanje na temu rodne ravnopravnosti

Europska komisija provodi međunarodni natječaj u crtanju o rodnoj jednakosti od 2007.g. s velikim uspjehom. Prošle godine na natječaju je sudjelovalo 25.000 djece iz 59 različitih zemalja. Natječaj je uspio mobilizirati i podići svijest djece i odraslih po pitanju rodne jednakosti, a otvoren je u sedam regija diljem svijeta: u Africi, Aziji, Karibima, Pacifiku, Latinskoj Americi, Mediteranu, Bliskom istoku, te drugim europskim zemljama. Sudjelovanje je ove godine po prvi puta omogućeno i djeci iz Hrvatske.

Crtanje na temu rodne ravnopravnosti

Europska komisija provodi međunarodni natječaj u crtanju o rodnoj jednakosti od 2007.g. s velikim uspjehom. U 2009. godini, na natječaju je sudjelovalo 25.000 djece od 8.-10. godine iz 59 različitih zemalja. Najvažnije, natječaj je uspio mobilizirati i podići svijest djece i odraslih po pitanju rodne jednakosti.

Natječaj u crtanju na temu rodne ravnopravnosti provodi se i ove godine pod nazivom: “Bili  jednom jedna djevojčica i jedan dječak i zajedno su željeli poboljšati svijet…

Natječaj je otvoren u sedam regija diljem svijeta: u Africi, Aziji, Karibima, Latinskoj Americi, Mediteranu, Bliskom istoku, te drugim europskim zemljama, uključujući istočne susjede EU-a (Hrvatska, Makedonija, Turska, Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Srbija, Armenija, Azerbejdžan, Bjelorusija, Gruzija, Moldavija, Rusija i Ukrajina) i Pacifik. Natječaj je otvoren do 14. svibnja 2010. za djecu od 8.-10. godine koji prebivaju i pohađaju školu u navedenim regijama. Sudjelovanje je ove godine po prvi puta omogućeno i djeci iz Hrvatske. Radovi se šalju na Delegaciju Europske unije u Hrvatskoj mailom na: euinfocentar@euic.hr ili na adresu: EU info centar, Trg žrtava fašizma 6, 10 000 Zagreb, sa naznakom – natječaj u crtanju.

Pobjednicima natječaja iz svake regije bit će dodijeljena nagrada u vrijednosti od 1000 eura. Pobjednički crteži bit će objavljeni u knjižici koja će biti podijeljena školama u zemljama sudionicama natječaja.