U fokusu

Avon za žene na upravljačkim pozicijama

Kozmetička kuća Avon Products, Inc. proglašena je jednom od top 50 tvrtki u 2010. godini s politikama i praksama koje promiču ženska prava i napredovanje na radnom mjestu, a predanost tom cilju pokazuju i postavljanjem žena na upravljačke pozicije. Na listi koju je objavilo udruženje NAFE (The National Association for Female Executives) uz Avon su, između ostalih, i tvrtke AT&T, Colgate-Palmolive, IBM, Johnson & Johnson, Kellogg Company, PepsiCo i Walmart. Da bi bila uvrštena na popis NAFE-a, organizacija mora imati razvijene korporativne programe i politike posvećene napredovanju žena.

Avon za žene na upravljačkim pozicijama

Kozmetička kuća Avon Products, Inc. proglašena je jednom od top 50 tvrtki u 2010. godini s politikama i praksama koje promiču ženska prava i napredovanje na radnom mjestu, a predanost tom cilju pokazuju i postavljanjem žena na upravljačke pozicije. Na listi koju je objavilo udruženje NAFE (The National Association for Female Executives) uz Avon su, između ostalih, i tvrtke AT&T, Colgate-Palmolive, IBM, Johnson & Johnson, Kellogg Company, PepsiCo i Walmart.

Da bi bila uvrštena na popis NAFE-a, organizacija mora imati najmanje dvije žene na upravljačkim pozicijama te razvijene korporativne programe i politike posvećene napredovanju žena.

‘Tvrtke s naše liste dokazuju da su organizacije u kojima su žene na vrhu i koju su fokusirane na napredak žena unutar tvrtke financijski veoma uspješne’, rekla je Betty Spence, predsjednica NAFE-a.

Žene u top 50 tvrtki s NAFE-ovog popisa u prosjeku drže 23 posto pozicija unutar upravljačkih odbora i 26 posto pozicija s izravnim utjecajem na dobit i gubitak, u usporedbi s 15 i 11 posto u tvrtkama općenito.
‘Avon Products, Inc., na čelu s predsjednicom Uprave Andreom Jung zabilježio je porast cijene dionica za 34 posto čak i u 2009., godini ekonomske krize’, kaže Lucija Josipović, Avonova voditeljica odnosa s javnošću i oglašavanja za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju. Zaštitno lice Avona je još jedna posebna žena, uspješna glumica i majka dvoje djece – Reese Witherspoon.

Avonova predanost privlačenju, razvijanju i unapređenju žena vidljiva je kroz strukturu zaposlenika na upravljačkim pozicijama – u odborima Avona žene zauzimaju 50 posto pozicija, u Izvršnom odboru 43 posto, dok na globalnoj razini čine 55 posto menadžmenta.