U fokusu

Sezona žena u &TD-u

Za novu kazališnu sezonu Teatra &TD priprema bogat repertoar te unatoč kontinuiranim smanjivanjima proračuna ostaje otvoren brojnim mladim autorima i suvremenim trendovima. U tom kontekstu nastavljaju se suradnje s istaknutim kazališnim umjetnicima, angažmani i promocija kazališnih autora nove generacije. Nadolazeća sezona u fokus postavlja ulogu i položaj žena na kazališnoj sceni Hrvatske te će u skladu s tim nastojati učiniti prepoznatljivom grupu mladih redateljica i kazališnih autorica, takozvanih ITEDEOVKI. Namjera je time dugoročno osvježiti gradsku i hrvatsku kazališnu scenu te ohrabriti i druge producente na rad s autoricama i redateljicama.

Sezona žena u &TD-u

Za novu kazališnu sezonu Teatra &TD priprema bogat repertoar te unatoč kontinuiranim smanjivanjima proračuna ostaje otvoren brojnim mladim autorima i suvremenim trendovima. U tom kontekstu nastavljaju se suradnje s istaknutim kazališnim umjetnicima, angažmani i promocija kazališnih autora nove generacije te koprodukcijska suradnja s međunarodnom inicijativom Apap – Advancing Performing Arts Project Connections.

Nadolazeća sezona u fokus postavlja ulogu i položaj žena na kazališnoj sceni Hrvatske te će u skladu s tim nastojati učiniti prepoznatljivom grupu mladih redateljica i kazališnih autorica, takozvanih ITEDEOVKI. Namjera je time dugoročno osvježiti gradsku i hrvatsku kazališnu scenu te ohrabriti i druge producente na rad s autoricama i redateljicama.

No, bavljenje ženskim dijelom kazališne scene ne isključuje suradnju i s redateljima pa će tako uz već poznate suradnike Teatra &TD predstaviti i nove, a u program su uključena i dva diplomska ispita redatelja Filipa Povrženića i Mirana Kurspahića čime će se učvrstiti i sustavno uključivanje studenata ADU u program Teatra &TD.

Osim vlastitih produkcija i koprodukcija, ponudit će razne edukativne i rezidencijalne programe kroz Edukulturu i &TD u Rezidenciji koje pohađaju hrvatski i inozemni mladi umjetnici i studenti. Edu &TD polaznicima radionica, predavanja, seminara, panel diskusija i simpozija omogućuje neposredan kontakt sa suvremenim praksama i metodama u području izvedbenih i drugih umjetnosti.

 U novoj sezoni najavljeni su predstave Telenovela Renate Carole Gatice, Medeja Marine Petković, Nabavit ću si mačka Dalije Dozet, Ene Schulz i Sanje Milardović, Tragovi Helene Petković, Woody Allen na Daft Punku Irene Čurik, Obećana zemlja Mirana Kurspahića, Tralis Ane Sofrenović i Petre Sciscioli, Krmača koja proždire svoj okot Olivera Frljića, Izlet uz cestu Male Kline, Gdje je nestao Mozart Filipa Povrženića, Moskva Harakiri Farmesa, Sanje Hasagić i Kristine Ilum Sørensen, United States Hermanna Heisiga i Elpida Orfanidou, Umjetnica tijela/Nosferatu Saše Božića, Slučaj Natalije Manojlović, Dva francuska erotska prizora Ivice Buljana i Skok Dore Budor i Maje Čule