Vijesti

26.07.2011. 15:31:14 (domine.hr)

Održana feministička ljetna škola na Kopaoniku

"Ženski prostor", feministička organizacija civilnog društva, koja se bavi osnaživanjem žena iz marginaliziranih društvenih grupa, na teritoriju Republike Srbije, sa sjedištem u Nišu, uz podršku fondacije "Rosa Luxemburg" organizirala je od 13. do 17. srpnja Feminističku ljetnu školu na Kopaoniku.

S ciljem razvijanja feminističke svijesti i kritičkog mišljenja kod mladih žena i studentica kroz analizu i sagledavanje aktualnih društvenih i političkih problema iz drugačijih perspektiva, uz poseban osvrt na položaj žena iz marginaliziranih društvenih grupa, u Feminističkoj ljetnoj školi na Kopaoniku su, uz 30ak sudionica iz Srbije i Bosne i Hercegovine, sudjelovale i 4 predstavnice "Domina".

Teme koje su obrađene odnose se na društvenu konstrukciju roda, utjecaj globalizacije i neoliberalnog kapitalizma na žene, feminističku perspektivu, zaštitu ženskog zdravlja, osnaživanje i povezivanje mladih žena i žensko samoorganiziranje, te promociju antifašističkih vrijednosti i ljudskih sloboda. Moderatorice radionica i predavačice bile su aktivistice ženskog pokreta u Srbiji, s velikim iskustvom u prijenosu znanja i radu sa ženama.

Tagovi: aktivizam, domine, feminizam

Vezani članci:

Facebook komentari

Stup srama

Iz drugih medija

AEM