U fokusu

Istraživanje o uznemiravanju na javnim mjestima

Članice inicijative Hollaback – REAGIRAJ provode istraživanje o uznemiravanju na javnim mjestima. Istraživanjem se nastoji utvrditi učestalost ovog fenomena u Hrvatskoj, njegove osnovne karakteristike, te stavovi vezani uz uznemiravanje na javnim mjestima.

Istraživanje o uznemiravanju na javnim mjestima

Članice inicijative Hollaback – REAGIRAJ provode istraživanje o uznemiravanju na javnim mjestima.

Istraživanjem se nastoji utvrditi učestalost ovog fenomena u Hrvatskoj, njegove osnovne karakteristike, te stavovi vezani uz uznemiravanje na javnim mjestima.

Organizatorice mole da izdvojite 10-15 minuta svog vremena te ispunite anoniman upitnik putem interneta. Upitnik mogu ispuniti sve osobe, bez obzira na dob, spol ili druge karakteristike. Također, mole da proslijedite ovaj upitnik i drugima. Važno je prikupiti što je moguće više različitih iskustava i mišljenja.

Upitnik se nalazi sljedećem linku:

http://www.surveygizmo.com/s3/788089/UPITNIK-O-UZNEMIRAVANJU-NA-JAVNIM-MJESTIMA

Vaši odgovori će pomoći u daljnjoj borbi protiv seksualnog uznemiravanja i napastovanja.

 

O POKRETU HOLLABACK u Hrvatskoj i svijetu

Hollaback je pokret posvećen iskorjenjivanju uličnog uznemiravanja kao jednog od najraširenijih oblika rodno uvjetovanog nasilja koji je, ujedno, najmanje zakonski suzbijan. Stoga se pokret Hollaback koristi tehnološkim mogućnostima i osobnom inicijativom kako bi suzbio uznemiravanje na ulicama. Pokret Hollaback počeo je djelovati kroz blog u New Yorku 2005. godine te se nastavio širiti po Sjedinjenim Američkim Državama i svijetu. Trenutno pokret obuhvaća 45 lokacija u 16 zemalja i u 2012. planira pokretanje stranica na novim lokacijama.

HOLLABACK – REAGIRAJ Hrvatska nova je inicijativa koja prepoznaje postojanje rodno uvjetovanog uličnog uznemiravanja u Hrvatskoj te se priključuje međunarodnom nastojanju u suzbijanju te pojave.

Više informacija na http://croatia.ihollaback.org.