Vijesti

20.04.2012. 14:45:47

Priznanje Splitsko-dalmatinske županije

Ivanki Luetić Boban nagrada za promicanje ravnopravnosti spolova

Povodom Dana Splitsko-dalmatinske županije, 14. travnja, između ostalih dodjeljena je i nagrada za promicanje ravnopravnosti spolova na području županije. Dobitnica je Ivanka Luetić Boban, predsjednica županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova.

Na web stranici Splitsko-dalmatinske županije objavljeno je da je Ivanka Luetić Boban osoba koja je "dobrovoljno i volonterski umnogome unaprijedila život građanki i građana naše Županije. Kao predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Splitsko-dalmatinske županije uspjela je razbiti predrasude vezane za tu problematiku i učiniti je bliskom svakodnevnom životu. Upozorila je na slabu zastupljenost žena pri imenovanju ulica, trgova i spomenika u Splitu, Županiji i cijeloj Hrvatskoj, te je njeno zalaganje rezultiralo novim imenovanjima.

Osmislila je projekt Zaustavite nasilje u moje ime – djeca O.Š. Marjan Split protiv nasilja, kao i kampanje za veću zastupljenost žena u politici, a zahvaljujući lobiranju uspjela je da sva gradska vijeća donesu odluke o osnivanju povjerenstava za ravnopravnost spolova te organizirala i provela edukacije za novoizabrane članice i članove. Njenim zalaganjem ponovno je otvoreno sklonište za žrtve nasilja".

Tagovi: hrvatska, ivanka luetić boban, nagrada, ravnopravnost spolova, splitsko-dalmatinska županija

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM