U fokusu

Časopis Zaposlena izabrao Ženu godine

Generalna direktorica tvrtke za savjetovanje i poslovanje nekretninama Colliers International Hrvatska Vedrana Likan proglašena je Ženom godine 2012. na završnoj svečanosti ovogodišnjeg izbora za Ženu godine. jedna od nominiranih u ovogodišnjem izboru bila je i Tajana Broz, urednica Libele.

Časopis Zaposlena izabrao Ženu godine

Generalna direktorica tvrtke za savjetovanje i poslovanje nekretninama Vedrana Likan proglašena je Ženom godine 2012. na završnoj svečanosti ovogodišnjeg izbora za Ženu godine, 2.srpnja, u zagrebačkom hotelu Regent Esplanade.

“Ova nagrada i titula nije samo moja. Možda moje ime stoji u tom kontekstu ispred nje, ali moj uspjeh i napredovanje u karijeri je zaista zasluga svih ljudi s kojima radim i koji me okružuju. …Ova nagrada mene inspirira da pokrenemo mlade žene.”, istaknula je.

Osim što je direktorica tvrtke Colliers International Hrvatska, Vedrana Likan je i potpredsjednica Američke gospodarske komore u Hrvatskoj te predsjednica Savjeta za zelenu gradnju. Inicirala je i organiziranje Foruma za zelenu energiju te pokretanje Hrvatskog odbora za ljudski kapital. Proteklih se godina bavila organiziranjem i vođenjem volonterskih i socijalno odgovornih programa u segmentu održivog razvoja, zelene ekonomije i edukacije. Isto tako, bavila se problemima žrtava rata te društveno zanemarenih grupa.

Na izboru za Ženu godine 2012. u organizaciji časopisa Zaposlena i pod pokroviteljstvom Ureda za ravnopravnost spolova sudjelovalo je osam kandidatkinja. Tako da su uz Vedranu Likan bile nominirane i: aktivistkinja i suradnica u CESI te urednica portala Libela Tajana Broz, PR stručnjakinja Manuela Šola, glumica Judita Franković, magistrica znanosti i poduzetnica Martina Bračić, televizijska voditeljica Danijela Trbović, modna kreatorica Aleksandra Dojčinović te direktorica vodeće hrvatske trgovine za prijenosna računala i dodatnu opremu Gordana Puhelek.

Ove žene su u prošloj godini, svaka na svoj način, djelovanjem unutar svojih profesija zapravo promovirale pravo žena na jednake šanse. One su, također, uspješne u svome poslu, a njihov rad prepoznaju ne samo bliski suradnici nego i šira javnost.

Projekt Žena godine časopisa Zaposlena ima za cilj javno predstavljanje žena koje su, po mišljenju časopisa, obilježile proteklu godinu.