U fokusu

dobre vijesti iz velike britanije

Sve više žena na vodećim pozicijama u reklamnoj industriji

Sve više žena na vodećim pozicijama u reklamnoj industriji

Broj žena na direktorskim pozicijama u reklamnim agencijama u Velikoj Britaniji skočio je za 60 posto u posljednjih godinu dana. Žene sada drže jednu petinu vodećih pozicija, što je najveći broj zabilježen u posljednjih 52 godine, izvijestio je Institute of Practitioners in Advertising (IPA) koji prati trendove zapošljavanja u reklamnoj industriji.

Od 515 rukovoditelja, izvršnih direktora ili direktora agencija, žene sada čine 21,5 posto što je neupitan napredak od prošlogodišnjih 13,5 posto, najnižeg postotka zabilježenog od 2003. godine.

U 2012. godini brojke pokazuju da 111 najboljih pozicija drže žene, što je veliki porast u odnosu na 2011., kada je samo 56 žena bilo na najvišim pozicijama u britanskim reklamnim agencijama.

Glasnogovornik IPA-e izjavio je kako je 2012. prva godina da je ukupan broj žena koje rade u reklamnim agencijama porastao iznad 10.000, i sada iznosi 10.042 zaposlene žene u oglašavanju.

Također, poboljšala se i etnička raznolikost u posljednjih godinu dana. Iako i dalje bijelci i bijelkinje dominiraju tom industrijom s 89,4 posto, postotak zaposlenika/ica druge rase porastao je na 10,6 posto, prenosi Vox Feminae.

Izvješće IPA-e je pokazalo da oglašivačke industrija i dalje zapošljava najviše mladih ljudi s prosječnom dobi od 31 do 35 godina