Vijesti

21.12.2012. 11:22:12 (osijek 031)

Centar za mir dodijelio nagradu i priznanje za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava

Na svečanosti održanoj 10. prosinca 2012. u Arheološkom muzeju u Tvrđi osječki Centar za mir, nenasilje i ljudska prava dodijelio je Nagradu i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić"kojom je ujedno obilježen i Međunarodni dan ljudskih prava.

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava ove je godine po četvrti put dodijelio Nagradu i priznanja utemeljene u čast jednog od svojih osnivača, mirovnog aktivista i humanista Krunoslava Sukića. Nagrada i priznanja dodjeljuju se za osobit doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i sloboda čovjeka te za izvrsno i dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja.

Dobitnici Nagrade i priznanja u 2012. godini su:

Nagrada za promicanje ljudskih prava, nenasilja i mirotvorstva "Krunoslav Sukić"dodijeljena je Ana Mariji i Ottu Raffai iz Zagreba te Šerifu Isakoviću iz Slavonskog Broda.

Priznanje za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava u lokalnoj zajednicidodijeljeno je Mileni Perčiniz Drniša i Marini Kolariz Čakovca.

Priznanje "Krunoslav Sukić" za nenasilnu akcijudodijeljeno je sudionicima i sudionicama medijske kampanje "Žrtve su predugo čekale" –Daliborki Mikulić, Đorđu Gunjeviću, Krešimiru Ivančiću, Marici Kadić, Robertu Kajušiću, Vjeri Solar i Zemini Jaroš.

Priznanje "Krunoslav Sukić" za knjigu godine 2011/2012 iz područja mirotvorstva, nenasilnog djelovanja, ljudskih prava i civilnoga društvadodijeljeno je knjizi Antiratna kampanja 1991. - 2011. – Neispričana povijest, uredili Vesna Janković i Nikola Mokrović, Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću, Antiratna kampanja, Zagreb, 2011.

Tagovi: kurnoslav sukić, ljudska prava, nagrada, priznanje

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (1)

Stari komentari

:
Good info. Lucky me I discovered your website by accident (stumbleupon). I janicedennison.com/ have saved it for later!
09.12.2013. 08:12

Iz drugih medija

AEM