Vijesti

11.04.2013. 11:14:35 (B92)

Komšiluk

Beogradski Pride održati će se u rujnu

Beogradska Povorka ponosa biti će održana od 20. do 29. rujna, a šetnja kroz centar Beograda planirana je za 28. rujan.

Predstavnici organizacijskog odbora "Parade ponosa 2013" razgovarali su s predstavnicima Kancelarije za ljudska i manjinska prava o organizacijskim detaljima Pridea.

Kako je za B92 rekao Goran Miletić, regionalni direktor organizacije Civil Rights Defenders i jedan od organizatora beogradskog Pridea, u narednom periodu očekuju razgovore i s premijerom Ivicom Dačićem, potpredsjednikom vlade Aleksandrom Vučićem, ministrom pravde Nikolom Selakovićem i gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom

"To znači da je policiji ostavljeno dovoljno vremena da zajedno sa nama organizatorima pripreme Pride 2013 . kako ne bi bilo nikakvih iznenađenja i argumenata da se s pripremama počelo kasno", kazao je on. 

Na pitanje da li ove godine očekuje veću podršku vlasti, Miletić kaže da podrška institucija i ministara već postoji. "Međutim, kada je riječ o Paradi ponosa, uvijek sve zavisi od jedne ili dvije osobe u državi i čini mi se da će tako biti i ove godine", dodao je on. 

Na pitanje da li vjeruje da će ove godine biti održana Parada, on kaže da vjeruje da će ona biti održana svih najavljenih dana. "Bit će puno događaja koji će biti bolji i verujem da će biti sve bez incidenata. Što se tiče same šetnje, to je nešto što ne možemo učiniti bez asistencije policije i ja se nadam da će vlast , premijer i prvi potpredsjednik shvatiti da su to i međunarodne obaveze Srbije i obaveze prema Ustavu i da će to konačno ispoštovati", zaključio je Miletić.

Tagovi: beograd, beograd pride, homoseksualnost, lgbt prava, lgbtiq, regija, srbija

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM