Vijesti

18.04.2013. 11:58:42

Brošura za roditelje LGBT djece

Naši sinovi i kćeri

Iskorak - Centar za prava seksualnih i rodnih manjina preveo je i uredio brošuru originalnog naziva 'Our daughters our sons' poznate američke organizacije PFLAG - Parents, Families and Friends of Lesbians and Gays (Roditelji, Obitelj i Prijatelji Lezbijki i Gejeva).

Brošura je namjenjena prijateljima/icama, članovima/icama obitelji te posebice roditeljima LGBT osoba koji se bore s neprihvaćanjem spolne orijentacije svog djeteta te strahovima za njegovu budućnost.

"Mnogi roditelji ne znaju kako kako reagirati  kad saznanju da je njihovo dijete LGBT. Mnogi ne znaju zašto je njihovo dijete LGBT ili smatraju da ne poznaju svoje dijete pa se osjećaju zbunjeno i tužno.  Ova brošura pruža odgovore na ta i mnoga druga pitanja te se bavi procesom prihvaćanja spolne orijentacije ili rodnog identiteta neke nama bliske LGBT osobe. U brošuri se mogu pronaći korisne informacije o lokalnim LGBT organizacijama koje mogu ponuditi savjete roditeljima LGBT djece te informacije o radionicama za roditelje, članove obitelji i prijatelje LGBT osoba" navode u Iskoraku.

Brošura se nalazi na web stranici www.iskorak.hr te se može preuzeti u .pdf formatu. 

"Moj sin mi je rekao: "Tata, ista sam osoba kao prije". Prošlo je šest mjeseci i sve više shvaćam da se ništa u njegovom životu nije promijenilo. Promijenilo se moje shvaćanje njega."

- Otac gay sina

Tagovi: homoseksualnost, lgbtiq, obitelj, roditeljstvo

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM