Vijesti

22.05.2013. 16:11:44 - I. E. M. (Tportal)

izlajao se na facebooku

Kako je Miletić znao za odluku Ustavnog suda?

Krešimir Miletić

Krešimir Miletić

Prije nego što je većini, običnih, građana i građanki ove zemlje postala poznata odluka Ustavnog suda kojom je obustavljena nastava zdravstvenog odgoja u školama, poznati hrvatski križar Krešimir Miletić na svojoj je Facebook stranici objavio sljedeću informaciju: "Radujte se! Ustavni sud sutra odbacuje zdravstveni odgoj! Pobjeda".

Postavlja se stoga pitanje kako je Krešimira Miletić mogao znati za odluku Ustavnog suda večer ranije, dakle, satima prije nego što će biti javno obznanjena, prenosi Tportal.

Nakon što je Miletić na svom profilu slavodobitno obznanio pobjedu, netko mu je odgovorio: "Radujmo se kada presuda bude izrečena. Već smo napravili ražanj, ispekli i pojeli zeca, a zeko još skakuće po šumi...".

Miletić je očito imao vrlo pouzdane informacije čim je uzvratio sljedeće: "Zeko više nigdje ne skače"'.

"Zeko je naletio na Grozd, pa jadan stradao. To ti je tak kad nije gledao kud trči kroz Božji vinograd", napisao je u idućem komentaru Miletić.

Miletić je bio u pravu. Ustavni sud je, udovoljavajući zahtjevu Miroslava Kote iz Zagreba, Hrvatske stranke prava 1861, udruga Grozd i Reforma, obustavio nastavu zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim školama. Pritom je istaknuo kako ustavni suci neće raspravljati o sadržaju kurikuluma, nego će razmatrati proceduru donošenja kurikuluma. Sporan im je nedostatak demokratskog pristupa pri donošenju kurikuluma. Ističu da država uvijek mora uskladiti pravo roditelja da odlučuju u donošenju nastavnog sadržaja i zdravstvenog programa i pravo djeteta na izgradnju osobnosti.

Za one koji ne znaju Miletić je dopredsjednik je stranke Hrast, bivši ravnatelj zagrebačkog Caritasa te od glasnijih vođa klerikalnog pokreta u Hrvatskoj prisutan u mnogim inicijativama i udrugama koje osporavaju medicinsku oplodnju, zdravstveni odgoj, pravo ženama na pobačaj te homoseksualna prava. Ukratko, Miletić i njemu slični zalažu se za uvođenje katoličkih vrijednosti u državne institucije.

Tagovi: facebook status, grozd, hrast, hrvatska, krešimir miletić, kurikulum, ustavni sud, zdravstveni odgoj

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (3)

Stari komentari

osoba:
Miletić Vam je javno odgovorio, kako je znao. Bilo je objavljeno da će danas ustavni sud objaviti svoju odluku. Uvođenje kurikuluma od ministra Jovanovića je bilo učinjeno protiv jasnih zakona i ustava, koji su prekršeni na više načina, pa je bilo logično da će ukinuti odluku ministra i zabraniti postupanje to njegovoj nezakonitoj i protuustavnoj odluci.
22.05.2013. 22:07
tajuska:
vidoviti milan je dobio konkurenciju u vidovitom miletiću.
23.05.2013. 10:28
upitnik:
Jel' i vama na prvi pogled izgleda kao da Kreso mota dzoint?
24.05.2013. 15:33

Iz drugih medija

AEM