U fokusu

'sramota do kraja života'

‘Dubrovački dogovor’: Zeleno svjetlo golfu na Srđu

‘Dubrovački dogovor’: Zeleno svjetlo golfu na Srđu

Dubrovniknet.hr

Unatoč prosvjedima aktivista i aktivistkinja, višegodišnjem otporu i deset tisuća glasova na referendumu, ‘dubrovačkim dogovorom’ izglasan je UPU Bosanka.

Dakle, ovom odlukom je golf na Srđu dobio zeleno svjetlo. Golf kompleks s vilama gradit će se na Srđu.

Za projekt izgradnje golf terena na Srđu glasovalo je 16 vijećnika/ica, sedam ih je bilo protiv – vijećnici/e Nezavisne liste Srđ je Grad, Hrvatski laburisti te HSLS, a SDP-ova vijećnica Tatjana Šimac Bonačić je bila suzdržana.

Laburist Mario Kristić je rekao da će se do kraja života sramiti oni/e koji/e će izglasati taj urbanistički plan, a dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić je podsjetio da je riječ o planu strarom 15 godina.

Čak 11 amandmana liste Srđ je Grad je odbijeno.

Prije i tijekom održavanja sjednice, aktivisti i aktivistkinje su bučno prosvjedovali/e ispred Gradskog vijeća. Oni/e su se okupili/e još prije početka sjednice te s transparentima na kojima je pisalo ‘Prodani’ nastojali doprijeti do savjesti vijećnika i vijećnica.

Okupljeni građani i građanke su vijećnicima i vijećnicama poručili da prilikom glasanja slušaju savjest i glasaju u interesu građana i građanki, a ne u interesu investitora i politike.