U fokusu

Ususret 28. rujna

Mladi pozvali političare i političarke da podrže beogradsku Povorku ponosa

Mladi pozvali političare i političarke da podrže beogradsku Povorku ponosa

Aktivistkinja i aktivist iz srpske Inicijative mladih za ljudska prava proteklih su dana ispred Skupštine Srbije razvili ružičasti transparent s porukom Čekamo vas na Prajdu, gdje su oko 15 minuta pozivali premijera Srbije i sve političke lidere/ice i zastupnike/ice da se za mjesec dana priključe Povorci ponosa.

Za datum održavanja beogradske Povorke ponosa odabran je 28. rujan, no srpske vlasti o tome još uvijek šute zbog čega je i Amnesty International izrazio je zabrinutost. 

Ivan Đurić iz Inicijative mladih izjavio je za Tanjug da od političkih lidera/ica očekuje da ove godine podrže Povorku ponosa unatoč tome što se tijekom akcije niti jedan/a zastupnik/ica, kako je rekao, nije obratio njihovim aktivistima i aktivistkinjama koji su držali transparent. Naprotiv, svi/e zastupnici/e su ih  vidljivo ‘izbjegavali’.

“Očekujemo održavanje Parade ponosa s obzirom na to da je Ustavni sud ponovo potvrdio da je zabrana Povorke ponosa protuustavna. Očekujemo da će se ove godine Povorka održati i da će nam se pridružiti naši/e politički/e lideri/ce”, rekao je Đurić za srpski Tanjug.