Vijesti

03.10.2013. 11:12:58 - Libela

Protest Žena u crnom

'Strauss-Kahn iz Srbije van'

Aktivisti i aktivistkinje nevladine organizacije Žene u crnom protestirali su na Trgu Republike u Beogradu zbog imenovanja Dominiquea Strauss-Kahna za ekonomskog savjetnika vlade Srbije, javlja b92.net

Ta nevladina organizacija je ponovila kako smatra da je imenovanje Strauss- Kahna 'duboko nemoralan čin', koji širi kulturu muškog nasilja nad ženama i potiče nekažnjivost seksualnih zločina".

Podsjetimo, Strauss-Kahn je u više navrata optuživan za seksualne zločine, a 2011. je uhapšen u New Yorku i optužen za seksualno zlostavljanje i pokušaj silovanja sobarice (imigrantkinje) u jednom hotelu.

Aktivisti i aktivistkinje Žena u crnom su nosili transparente na kojima je pisalo da Strauss-Kahn može savjetovati vladu Srbije o "Silovanju radnica", "Kako zloupotrebiti moć", "Kako seksualno zlostavljati žene", "Kako širiti rasnu mržnju". 

Aktivisti su uzvikivali "Strauss-Kahn iz Srbije van" i "Ne u naše ime i ne s našim novcem". 

"Od vlade Srbije zahtijevamo da ne uzima za svog savjetnika seksualnog nasilnika, jer time šalje poruku svim građanima i građankama u Srbiji da je seksualno nasilje, kao i muško nasilje nad ženama dozvoljeno ponašanje i da nije kažnjivo. Ovim činom vlada Srbije je svim ženama poslala poruku da nisu sigurne, da njihov osobni integritet ne znači ništa, da svi muškarci mogu činiti nasilje nad ženama, i da za to neće odgovarati", navedeno je u priopćenju.

 

Tagovi: dominique strauss kahn, protest, regija, seksualno nasilje, srbija, žene u crnom

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (1)

Stari komentari

kdsmad:

Zar, nije odbačena optužba protiv njega, znači čovjek je nevin?????
04.10.2013. 02:04

Stup srama

Iz drugih medija

AEM