U fokusu

Nasilje nad ženama

Indijska policija umjesto žrtava štiti silovatelje

Indijska policija umjesto žrtava štiti silovatelje

Priča o 16-godišnjoj djevojčici koja je počinila samoubojstvo zapalivši se, nakon što ju je silovala skupina muškaraca, već više od mjesec dana potresa Indiju, a ovih je dana dobila i tragičan nastavak, donosi Index.hr. Naime, prema pisanju lokalnih medija, policija je navodno jučer, uoči sprovoda, ukrala tijelo nesretne djevojke i pokušala ga kremirati kako bi sakrila dokaze i zaštitila visoke političke dužnosnike koji su navodno povezani s njezinim silovanjem.

Djevojka je brutalno silovana u studenom prošle godine, kada ju je napala i nad njom se iživljavala skupina od šest muškaraca u blizini Calcutte. Kako pišu lokalni mediji, tijekom istrage je otkriveno da su počinitelji povezani s jednom političkom strankom u Zapadnom Bengalu. Nakon što ih je djevojka prijavila, obitelj je danima bila izložena prijetnjama.

Na dan kada si je djevojka navodno sama uzela život, posjetila su je dvojica muškaraca, koji su joj navodno prijetili. Prema policijskom izvještaju, djevojka se nakon toga polila benzinom i zapalila. S teškim je ozljedama i opekotinama prevezena u bolnicu, gdje je nakon devet dana preminula. U lokalnim se medijima danas pojavila informacija kako se djevojka uopće nije sama ubila, već da je bila žrtva ubojstva.

Također, mediji pišu kako je policija doslovno otela njezino tijelo iz mrtvačkih kola te ga pokušala prisilno kremirati kako bi zaštitili političare povezane sa slučajem. Ipak, uz pomoć lokalnih vlasti otac djevojčice uspio je zaustaviti policiju u njihovom naumu i pokopati svoju kći u miru.