Vijesti

04.01.2014. 16:57:29 - Libela

Očekuje se brojnija povorka

Počele pripreme za novu Povorku ponosa u Podgorici

(Foto: Boris Pejović)

Kvir Montenegro počeo je pripreme za Povorku ponosa koja će na ljeto biti održana u Podgorici, kazali su iz te nevladine organizacije, navodeći da će ta manifestacija biti brojnija od prethodne, donosi vijesti.me.

Predsjednik Upravnog odbora Kvira, Danijel Kalezić, rekao je da će organizacijski odbor Povorke opet biti sastavljen isključivo od LGBT osoba, koje će početkom godine definirati temu Povorke i zahtjeve koji će biti upućeni nadležnim institucijama. 

"U glavnom gradu Crne Gore organizirat ćemo još brojniji Montenegro Pride koji će biti propraćen nizom različitih aktivnosti s ciljem direktnog ukazivanja na probleme s kojima se LGBT osobe svakodnevno susreću u našem društvu", rekao je Kelezić agenciji MINA.

On je rekao da, s obzirom na visoko profesionalno postupanje Uprave policije tijekom prethodnog Montenegro Pridea, vjeruje da će i sljedeći biti potpuno siguran.

Kalezić je rekao da su u Kviru svjesni činjenice da je nivo homofobije i dalje nedopustivo visok, ali i uvjeren je da će Montenegro Pride 2014. godine proći uz značajno manje nereda nego što je to bio slučaj s prethodnim Prideom.


Tagovi: crna gora, lgbtiq, montenegro pride, podgorica

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM