U fokusu

AZANAS nova je stranica Ureda pravobraniteljice za djecu

Ovdje možete naći informacije o pravima djece!

Ovdje možete naći informacije o pravima djece!

Print screen

AZANAS nova je stranica Ureda pravobraniteljice za djecu na kojoj djeca i svi/e zainteresirani/e mogu naći niz korisnih informacija vezanih uz prava djece.

“Ovdje ćeš upoznati Konvenciju o pravima djeteta, koja te štiti sve dok ne navršiš 18 godina. Doznat ćeš  koja su tvoja prava: u školi, u obitelji, u dječjem domu, na stručnoj praksi ili na radu, u zdravstvenim i drugim institucijama. Doznat ćeš što je pravobranitelj za djecu, kako moji/e suradnici/e i ja štitimo dječja prava i kako nam možeš poslati pritužbu ili prijedlog. Važno nam je da sva djeca i mladi dobro upoznaju svoja prava kako bismo se zajedno mogli izboriti za njih. Moj posao je i pomoći da se glas djece u Hrvatskoj bolje čuje pa, ako želiš da se i tvoj glas čuje, pošalji mi poruku na mojglas@dijete.hr i svakako pogledaj što je to MMS. A ako te zanima što moji/e suradnici/e i ja radimo iz dana u dan, možeš pratiti i vijesti na našoj glavnoj stranici www.dijete.hr“, piše na službenim stranicama.

Također, ondje možete pronaći i informacije vezane uz rad Mreže mladih savjtnika pravobraniteljice za djecu (MMS) koje je stalno savjetodavno i suradničko tijelo koje okuplja djecu i mlade na nacionalnoj razini.