U fokusu

antonela Marušić oslobođena optužbe za javno sramoćenje

Javni interes je da je Darko Pavičić osuđen za nasilje u obitelji

Javni interes je da je Darko Pavičić osuđen za nasilje u obitelji

Voxfeminae.net

Općinski kazneni sud u Zagrebu nepravomoćno je jutros oslobodio Antonelu Marušić, članicu redakcije portala Voxfeminae.net, optužbe za javno sramoćenje koju je protiv nje pokrenuo (sad već bivši) kolumnist Večernjeg lista Darko Pavičić u prosincu 2013. godine radi teksta objavljenog 4. studenog: Darko Pavičić, medijski pobočnik Željke Markić osuđivani je obiteljski zlostavljač.

U tekstu su objavljeni detalji pravomoćne presude koju je Prekršajni sud u Samoboru protiv njega donio zbog fizičkog i psihičkog nasilja nad suprugom Tatjanom Pavičić.

Sudac Općinskog kaznenog suda Marijan Bertalanič zaključio je u obrazloženju presude da je objava ove informacije bila u javnom interesu, jer je ‘Pavičić kao kolumnist velikog dnevnog lista javna osoba pa s obzirom na tu činjenicu novinari imaju pravo o ovako specifičnim temama objavljivati takve informacije za koje se pokazalo da su istinite’, pojašnjava Vox Feminae.

U svojoj završnoj riječi odvjetnica Vanja Jurić dostavila je sudu i mišljenje Hrvatskog novinarskog društva, koje je zaključilo da objavom teksta Marušić nije prekršila novinarski kodeks časti. Pavičić nije bio prisutan na četvrtom ročištu na kojem je nepravomoćnom presudom izgubio tužbu protiv Marušić.