U fokusu

prikupljanje potpisa od 11. do 26. listopada

Podržite inicijativu ‘Ne damo naše autoceste’

Podržite inicijativu ‘Ne damo naše autoceste’

Facebook

Inicijativu Ne damo naše autoceste! pokrenulo je pet sindikalnih središnjica (NHS, SSSH, MHS, HURS, URSH), dva cestarska sindikata (Nezavisni cestarski sindikat i Sindikat radnika Hrvatskih autocesta i cesta) te 7 organizacija civilnog društva (Pravo na grad, Zelena akcija, Centar za mirovne studije, GONG, Mreža mladih Hrvatske, Savez udruga Klubtura, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju). Ovih četrnaest organizacija osnovalo je Organizacijski odbor za izjašnjavanje birača o potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma o uređenju pitanja davanja hrvatskih autocesta u koncesiju.

Uz organizacije uključene u Odbor, inicijativi Ne damo naše autoceste! priključile su se i brojne druge organizacije (sindikati i udruge) iz svih krajeva Hrvatske, navodi se na novopokrenutoj Facebook stranici inicijative.

Inicijativa se okupila sa sljedećim ciljevima:
● spriječiti predloženo davanje hrvatskih autocesta u koncesiju koje je prometno, ekonomski i društveno štetno;
● aktivno uključiti građane u odlučivanje o ovoj važnoj društvenoj temi;
● stvoriti temelj za dugoročnu suradnju organiziranog civilnog društva, sindikata i građana oko pitanja upravljanja zajedničkim dobrima.

Kampanja za prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma protiv koncesije hrvatskih autocesta najavljena je za razdoblje od 11. do 26. listopada.