U fokusu

Anketa

Internacionalno istraživanje o uličnom uznemiravanju

Internacionalno istraživanje o uličnom uznemiravanju

Hollaback je pokret usmjeren na suzbijanje uličnog uznemiravanja, a pokret čini čini mreža lokalnih aktivista/inja širom svijeta. Hollaback je pokrenuo suradnju s profesoricom Beth Livingston s Cornell University / ILR School u New Yorku kako bi bolje razumjeli iskustva i utjecaj uličnog uznemiravanja, a u provođenju istraživanja pomažu aktivisti/inje Hollabacka.

Što radimo? U listopadu  smo pokrenuli online anketu u velikom broju zemalja na šest kontinenata. Linkove na anketu distribuirat ćemo putem društvenih mreža i medija s ciljem dobivanja što većeg broja podataka, koje ćemo koristiti za bolje razumijevanje uličnog uznemiravanja u internacionalnom kontekstu. 

Kako možete pomoći? Ispunite anketu! Popunjenu anketu pošaljite na što veći broj osoba. Što više sudionika/ca—muškaraca i žena—to bolje. Molimo da sudjeluju samo osobe iznad 18 godina.

Što možete očekivati? Uz demografska pitanja, pitamo o iskustvima s uznemiravanjem, reakcijama na uznemiravanje i dr. Anketa je u potpunosti anonimna. Sažetak i objavu rezultata možete očekivati početkom 2015.

Imate još pitanja? Možete kontaktirati koordinatorice Hollabacka Hrvatska na croatia@ihollaback.org. Ako želite više informacija o samom istraživanju/anketi, kontaktirajte Prof. Beth Livingston (BAL93@cornell.edu).

LINK NA  ANKETU (Hrvatska, hrvatski jezik):  https://cornell.qualtrics.com/SE/?SID=SV_d6GzLAw5ikfSVrn

LINK NA  ANKETU(Hrvatska, engleski jezik): https://cornell.qualtrics.com/SE/?SID=SV_3khfeVaGMWbErQh