Vijesti

18.12.2014. 14:34:54 - Libela

Objavljen video spot:

Pronađi družinu koja te potiče i inspirira

U sklopu projekta 'Rodno ravnopravan utjecaj u lokalnim zajednicama' koji provode 5 udruga iz 5 različitih županija, gdje su ključni akteri i motivatori mladih žena: K-Zona (Zagreb), Pobjede (Osijek), LORI (Rijeka), Bonsai (Dubrovnik) i Udruga Zora (Čakovec)  danas je objavljen  video spot s porukom 'Pronađi družinu koja te potiče i inspirira' čiji je cilj povećanje vrednovanja i prepoznavanja važnosti rada  organizacija civilnog društva te povećanje njihovog utjecaja u lokalnim zajednicama.

Spot poziva na građansku solidarnost i uključenje građana i građanki u rad udruga u svojoj lokalnoj zajednici u području djelovanja koji im je interesno najbliži i najzanimljiviji, a možete ga pogledati ovdje.


Paralelno s ovom porukom na nacionalnom nivou, partnerske udruge su snimile i svoje video spotove vezano za lokalne kampanje u svojem području djelovanja -  ravnopravnost spolova, LGBT prava, promicanje nezavisnih medija, volonterstva i prava životinja.

Udruge Zora i Bonsai promoviraju svoj rad i usluge, Udruga Pobjede lobira kako bi i Grad Osijek postao jedan od hrvatskih gradova koji neće podupirati rad skloništa koja usmrćuju pse, K-zona se bavi pokretanjem rodno osviještenog dnevnog boravka na zagrebačkoj Trešnjevci, a udruga LORI pokazala je svojim video spotom različite životne scenarije društva ovisno o prisutnosti diskriminacije ili podrške LGBT osobama u društvu.

Sve partnerske udruge na projektu 'Rodno ravnopravan utjecaj u lokalnim zajednicama' pozivaju građane i građanke da se pridruže organizacijama civilnog društva u stvaranju pozitivnih društvenih promjena.

Tagovi: aktivizam, k-zona, voxfeminae, zora

Vezani članci:

Facebook komentari

Stup srama

Iz drugih medija

AEM