Vijesti

24.02.2015. 18:31:08 - Libela

Mreža mladih Hrvatske potiče mlade na političko sudjelovanje

Mladi, uključite se u donošenje odluka!

Anamarija Sočo, MMH

Anamarija Sočo, MMH

Mreža mladih Hrvatske, u suradnji s Nacionalnom radnom skupinom za strukturirani dijalog, na današnjoj konferenciji za mlade pod nazivom "Tko te pita? EU pita" održanoj u zagrebačkom hotelu Dubrovnik, okupila je dvjestotinjak mladih iz čitave Hrvatske. Mladi su imali priliku razgovarati o preprekama za aktivno sudjelovanje u političkom životu, a konferenciji su prisustvovali brojni uzvanici iz političkog i nevladinog sektora.

Konzultacijska konferencija "Tko te pita? EU pita" Mreže mladih Hrvatske okupila je mlade zainteresirane za sudjelovanje u kreiranju politika Europske unije, a podršku im je svojim govorom pružio i pomoćnik ministrice socijalne politike i mladih Hrvoje Sadarić. Osim predstavnika Ministarstva, sudionicima konerencije obratili su se Marko Boko, predsjednik Mreže mladih Hrvatske i Anamarija Sočo, u ime Nacionalne radne skupine za strukturirani dijalog koji su pobliže objasnili proces sudjelovanja mladih u kreiranju politika Europske unije. Daniela Širinić s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu i Antonia Kuzmanić iz Savjeta mladih Grada Splita održale su izlaganja na temu sudjelovanja mladih u politici te ponudile nekoliko pristupa koji objašnjavaju nezainteresiranost mladih za političke procese. Nakon izlaganja, održana je debata i rasprava na temu Sudjeluju li mladi dovoljno u donošenju odluka?, te niz radionica u skupinama.

Cilj konferencije bio je pružiti mladima priliku da na kreativan i zabavan način razgovaraju i raspravljanju o izazovima koji se vežu uz sudjelovanju mladih u političkom životu. Mišljenja i prijedlozi mladih iz Hrvatske, ali i ostatka Europe, postat će temelj za Rezoluciju Vijeća ministara Europske unije o osnaživanju mladih za sudjelovanje u političkom životu.

Marko Boko, MMH

Marko Boko, MMH

Konzultacijski sastanak

Konzultacijski sastanak

Tagovi: anamarija sočo, marko boko, mladi, mladi donose odluke, mmh, politička participacija

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (2)

Stari komentari

Maloljetna:
Može broj od macana sa fotke? Fala!
24.02.2015. 20:40
seboi:
Ti si očito donijela odluku. Ime je inače pogrešno napisano. Nije Marko Boko nego Marko Bocko hahahaha
25.02.2015. 01:27

Iz drugih medija

AEM