U fokusu

Branimir Glavaš nastavlja pokazivati srednji prst civilnom društvu

Branimir Glavaš nastavlja pokazivati srednji prst civilnom društvu

Branimiru Glavašu nije bilo dovoljno doslovce pokazati srednji prst ne jednom, već dvaput, pred okupljenim prosvjednicima i prosvjednicama ispred Sabora danas. Aktivisti i aktivistkinje pred Saborom prosvjedovale su protiv imenovanja Zlatka Hasanbegovića ministrom kulture, pročitajte o tome ovdje.

Branimir Glavaš opet je to ponovio za kamere Nove TV.

Treći put u istom danu, ovaj nepravomoćno osuđeni ratni zločinac pokazao je srednji prst samim time što sjedi u Hrvatskom saboru.

Četvrtog puta istoga dana srednji prst civilnom društvu i građanima i građankama Republike Hrvatske koji poštuju ljudska prava i bez da ih izokreću i prevrću, bez da se njima koriste da bi našli uporište za svoju mržnju i svoje htjenje da ljudima oko sebe zagorčavaju život.

“Skupina hukača koja je danas pod navodnicima protestirala protiv Zlatka Hasanbegovića nije bila vođena tim motivima koje pokušava prezentirati u javnosti iz razloga što je gospodin Hasanbegović rekao neku rečenicu koja možda nije bila primjerena prije petnaest godina”, rekao je Glavaš.

Ništa  osobno, on to, načelno, kaže

“Više od milijarde kuna se više od 20 godina, nekad više, nekad manje, izvlači iz državnog proračuna. Iza takozvanih nevladinih urduga kriju se osobni interesi kojekakvih čelnika teršelički, sarnavki i pusića”.

“Osjetili su na koga se odnose rezovi – bučali su ispred Sabora zbog toga sto se bolni rezovi odnose na njih, zbog toga su bučali”, rekao je.

Potom se, naravno, moralo spomenuti i medije, kako drugačije u potpunosti ispuniti ulogu koje je došao igrati Branimir Glavaš.

“Digli su se na zadnje noge od HND-a do nekakvih udruga i sekcija do nekh drugih ljudi, izanalizirajte njihov rad u proteklih nekoliko godina i onda će nam sve biti jasno”, pridodao je.

Na govor Branimira Glavaša odmah je reagirala Karolina Leaković koja je Željka Reinera, predsjednika Sabora, upitala zbog čega nijednom nije pokušao prekinuti ono što je nazvala Glavaševim govorom mržnje.

Reakcija Vesne Teršelič

Riječi Branimira Glavaša za Libelu komentirala je i Vesna Teršelič iz Documente.

Najprije, žao mi je što je uopće bilo moguće izabrati prvostupanjski osuđenog za ratnog zločinca nad civilima u Osijeku u Sabor. Žalim, također, što izražavanje mišljenja o ministrima kakav je predloženi ministar  kulture pred Saborom komentira na takav način jer mi naprosto želimo imati pristojnu i učinkovitu Vladu koja će se zalagati za ljuska prava svih nas”., rekla nam je Teršelič.

Objasnila nam i zašto smatra da za Zlatka Hasanbegovića ne bi smjelo biti mjesta u Vladi RH.

“Mislim da  Zlatko Hasbengović ne može na važnoj funkciji kao ključna i odgovorna osoba za kulturu i to raditi na primjeren način jer on nit’ ima to iskustvo nit’podržava vrijednosti upisane u hrvatski ustav kao što je antifašizam. Mislim da ne razumije da je zaštita ljudskih prava temelj međuljudskih odnosa u Hrvatskoj, Europi i svijetu”., zaključila je.

Uskoro više…