U fokusu

Ponovni obračun sa zastavama pred Povorku: ukradena zastava na Glavnom kolodvoru

Ponovni obračun sa zastavama pred Povorku: ukradena zastava na Glavnom kolodvoru

B.M./Libela

Ranije jutros na Tomislavovom trgu u Zagrebu, odmah pored željezničkog kolodvora, čitateljica Libele uočila je vidini izostanak jedne od zastava duginih boja koje se od prošlog četvrtka vijore diljem Zagreba nagovještavajući skorašnju, 15. Povorku ponosa koja će se održati u subotu, 11. lipnja u Zagrebu s početkom u 15 sati.

Nakon što su u noći sa petka na subotu dvojica homofobnih vandala najprije zapaljivom tekućinom zalili, a potom i zapalili zastavu Zagreb Pridea na Trgu bana Jelačića, nepoznati počinitelj (ili njih više) ukrali su zastavu duginih boja sa Glavnog kolodvora.

Nakon prvog incidenta priopćenjem su se oglasili iz udruge Zagreb Pride rekavši:

“Uzrok ovom vandalskom činu vidimo u ponašanju aktualne vlasti koja je sa sobom dovela kulturu nasilja, paleži i ekstremizma kojima se želi zatrti svaka različitost u našoj domovini. Tu kulturu isključivosti ne prepoznajemo samo mi građani i građanke, već ju prepoznaje čitav svijet. Zato kažimo svi zajedno DOSTA MRAKU, DOSTA EKSTREMIZMU. Hrvatska treba, želi i voli različitost! Stoga pozivamo sve građane i građanke, posebno SVE OBITELJI da se okupimo na 15. Prajdu i dolaskom na Povorku ponosa podržimo borbu za slobodan, miran i sretan život svih ljudi u Republici Hrvatskoj. Želimo da cijelo naše društvo postane uistinu slobodno i sretno! Neka cijelo naše društvo bude kao Prajd”, naglašavaju organizatori Povorke ponosa koja će se u Zagrebu održati iduću subotu.