Vijesti

24.08.2016. 16:09:19 - Libela/Guardian

SRAMOTA!

Francuski policajci u ime sekularizma natjerali ženu da skine dijelove odjeće na plaži

(Foto: Twitter/Vantagenews.com)

Pojavile su se fotografije na kojima se vide naoružani francuski policajci kako tjeraju ženu da plaži da skine neke dijelove odjeće u skladu s kontroverznom i diskriminatornom zabranom nošenja burkinija, javlja Guardian.

Vlasti u nekoliko francuskih gradova počele su implementirati zabranu nošenja burkinija, koji pokriva tijelo i glavu, kao razlog navodeći zabrinutost religijskog odijevanja u svjetlu nedavnih terorističkih napada u zemlji. Na Libeli smo prenijele komentar o tome koliko je ova zabrana problematična i antifeministička.

Foto: Films For Action

Foto: Films For Action

Slike prikazuju najmanje četiri policajca koji stoje iznad žene koja na plaži u Nici sjedi i leži u odjeći, za koju se čak ispostavilo da uopće nije burkini. Nakon što su policajci stigli, na fotografijama se vidi kako žena uklanja tuniku dugih rukava iako se čini da jedan od policajca uzima bilješke i svejedno izdaje kaznu na licu mjesta.

Foto: Sve su to vještice/Facebook

Foto: Sve su to vještice/Facebook

Fotografije su se pojavile nakon što je još jedna žena izjavila kako je bila kažnjena na plaži u Cannesu radi nošenja tajica, tunike i vela. Na njezinoj kazni piše kako nije nosila "odjeću koja poštuje dobar moral i sekularizam".

Foto: Krajnje Neuračunljive/Facebook

Foto: Krajnje Neuračunljive/Facebook

"Sjedila sam na plaži s obitelji", rekla je 34-godišnja Siam. "Nosila sam klasični veo, nisam imala namjeru plivati". Svjedokinja Mathilde Cousin potvrdila je da se dogodio incident. "Najtužnije je što su ljudi vikali: 'Idi doma"', a neki su pljeskali policiji", izjavila je. "Njezina je kći plakala."

Foto: Sve su to vještice/Facebook

Foto: Sve su to vještice/Facebook

Tagovi: burkini, cannes, feminizam, francuska, islam, islamofobija, ksenofobija, nica, odijevanje, policija, prozor u svijet, žena, žensko tijelo

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM