U fokusu

Prioriteti

Rimska gradonačelnica suzdržana oko izbora Rima za domaćina OI 2024.

Rimska gradonačelnica suzdržana oko izbora Rima za domaćina OI 2024.

Rimska gradonačelnica Virginia Raggi i dalje je suzdržana oko ponude svog grada da bude domaćin Olimpijskih igara 2024. godine, rekavši u ponedjeljak da bi bilo bolje da se prvo misli o “napuštenim gradskim instalacijama”.

U govoru koji je održala tijekom posjeta talijanske paraolimpijske delegacije koja se priprema za nastup na rujanskim Igrama u Riju, Raggi je rekla: “U rujnu, nakon ljeta, reći ćemo Gianniju Malagi (potpredsjedniku odbora za kandidature) što mislimo o Rimu kao domaćinu 2024. godine”.

“Trebali bismo najprije razmišljati o napuštenim gradskim instalacijama i sportu u školama”, dodala je u komentaru za La Gazzetta dello Sport. “Instalacije su prva točka o kojoj moramo razmišljati da bismo mogli razvijati sport. Olimpijske igre su izvrstan sportski moment, no nitko se ne rađa olimpijcem/kom, time se postaje”.

Raggi je za gradonačelnicu izabrana u lipnju, neprestano ponavljajući u svojoj kampanji da OI nisu presudne za talijansku prijestolnicu. Rim je jedan od kandidata za Igre 2024., zajedno s Parizom, Budimpeštom i Los Angelesom. Navedeni gradovi moraju priložiti drugi dio svoje kandidature do 7. listopada.