Vijesti

14.09.2016. 16:28:39 - Libela

tek je počelo

Previšiću, odavno je već previše! Unajmio privatne zaštitare da na javnom fakultetu uklanjaju plakate?

Previšić i Boras

Previšić i Boras (Foto: Akademska solidarnost)

Nakon što je rektor Damir Boras jučer raspustio Studentski zbor Filozofskog fakulteta, koje je trebalo odlučivati o smjeni kontroverznog dekana Vlatka Previšića, studenti/ce su počeli/e pozivati na plenum.

Naime, nakon sinoćnje odluke Senata Sveučilišta koja je izazvala veliku buru, danas su na FFZG-u osvanuli plakati kojima se studentska populacija poziva na novu pobunu. 

Dekan je na to reagirao - unajmljivanjem privatne zaštitarske tvrtke koja se zasad bavi skidanjem 'nepoćudnih' plakata po zgradi fakulteta - tvrde studenti/ce i sindikat Akademska solidarnost. 

"Previšićeva privatna vojska, pardon zaštitari na fakultetu: Dakle, "dekan" Previšić je na fakultet doveo i privatne zaštitare (Sokol Marić). Dobili su prostoriju odmah na ulazu na fakultet. Ima ih bar trojica u crnim (naravno) uniformama, a navodno i još pokoji u civilnoj odjeći. Zasad se bave skidanjem nepoćudnih plakata, a u dogledno vrijeme tko zna", piše u objavi sindikata Akademska solidarnost.

(Foto: Akademska solidarnost)

(Foto: Akademska solidarnost)

Korisnici/e društvenih mreža pitaju se tko plaća privatne zaštitare na javnom fakultetu - dekan osobno, FFZG ili pak Kaptol. 

Podsjetimo, ovdje se radi o nastavku sukoba oko spornog prijedloga spajanja Filozofskog fakulteta i Katoličko bogoslovnog fakulteta. Nakon blokada dekanovog ureda, uklanjanja transparenata i plenuma, Fakultetsko vijeće bilo je za smjenu dekana Previšića. Kako bi se to izbjeglo, Boras je izbacio studente/ice iz Vijeća.

Podsjetimo, prošli tjedan dekan Previšić podnio je kaznenu prijavu protiv profesorica Branke Galić i Nadežde Čačinovič zbog 'organiziranja nelegalnoga nastavka sjednice, uspostavljanja paralelnoga sustava upravljanja fakultetom te ometanja rada i narušavanja ugleda institucije'. Naime, one su podržale protivljenje studenta/ica odlukama uprave fakulteta da sklopi ugovor s Katoličkim-bogoslovnim fakultetom.

Tagovi: boras, ffzg, filozofski fakultet u zagrebu, plakati, plenum, previšić, privatni zaštitari, senat sveučilišta, sokol marić, studentska pobuna, studentski prosvjed, studentski zbor, vijeće fakulteta

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM