U fokusu

Dok se Vedrana Pribičević ispričala, Thomas Bauer nastavlja prijetiti uredništvu Libele

Dok se Vedrana Pribičević ispričala, Thomas Bauer nastavlja prijetiti uredništvu Libele

Nakon uznemirujućeg komentara o uredništvu i novinarkama Libele koji je na društvenim mrežama objavila Vedrana Pribičević, profesorica na cijelom nizu kolegija pri Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta, obratila nam se isprikom koju prenosimo u cijelosti:

“Poštovani,

ovim e-mailom upućujem iskrenu ispriku zbog mog komentara na statusu Thomasa Bauera. Komentar je bio krajnje neprimjerenog sadržaja, nedostojan javne komunikacije. Oni koji poznaju moj javni diskurs zasigurno su šokirani načinom koji sam se izražavala. Riječ je o vrlo lošoj šali; uvjeravam Vas da nemam nikakve zlokobne namjere naspram ikoga, a ponajmanje naspram uredništva Libele. Iskreno mi je žao što sam to napisala, jer iako se nekada ne slažem sa načinima djelovanja i ideologijom, apsolutno podržavam sve načine na koje se može unaprijediti ravnopravnost spolova i dokinuti diskriminacija.

U slučaju da smatrate da u mojoj izjavi ima elemenata kaznenog djela, Vaša je dužnost da isto prijavite policiji. Ja sam spremna preuzeti sve posljedice svojih riječi, kao i svaki građanin RH koji se drži zakona. Prijetnjama i govoru mržnje nije mjesto u javnom prostoru, pa tako ni ovoj mojoj izjavi.

Ispričavam se što nisam napisala službeni dopis, no mislim da je iskrena isprika najbolji način na koji se ova situacija može ispraviti.”

Istovremeno, Thomas Bauer ne prestaje s prijetnjama pa tako navodi: “Nakon Karamarkovih špijunčića, nogomafijaških kriplova i plaćeničke klateži, stao sam na žulji isfrustriranim femiNAZI glupačetinama. Sad ćete vi cure moje dlakave dobiti tužbicu za klevetu, a bit ćete i prijavljene pravobraniteljici za djecu radi one sramotne fotke.”

{slika}

Komentar Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta još nismo dobile.