U fokusu

Kratki animirani film

‘Le Clitoris’: priča o zanemarenom zadovoljstvu

‘Le Clitoris’: priča o zanemarenom zadovoljstvu

Vimeo screenshot

U Sklopu CB Festa premijerno je prikazan animirani film ‘Le Clitoris’ (2016) autorice Lori Malépart-Traversy. Radi se o zanimljivom ostvarenju koje počinje riječima “Žene su tako sretne, one imaju jedini organ u ljudskom tijelu koji služi isključivo za zadovoljstvo – klitoris.” Film je istovremeno provokativan, ali i informativan. 

Lori Malépart-Traversy diplomirala je s ovim filmom na Sveučilištu Concordia u Kanadi. U samo nekoliko minuta, njen dokumentarac demistificira znanstveno, psihološko i društveno gledanje na dio ženskog tijela – klitoris – kroz povijest.

“Htjela sam ljudima pokazati sve stvari koje sam naučila istražujući za film. Željela sam da znaju sve stvari koje ja nisam znala. Htjela sam da je ljudi vole (klitoris), da postane nešto značajnije i življe od same vulve, rupe ili vagine”, poručila je autorica. 

CB Fest inicijativa je portala Cartoon Brew, te se njome nastoji promovirati kratke animirane filmove diljem svijeta. Svakog tjedna, uglavnom nedjeljom poslijepodne, Cartoon Brew prikazuje online premijeru jednog kratkog animiranog filma s pratećim informacijama o filmu.