U fokusu

rok je 3. kolovoza

Uključite se u javno savjetovanje o Istanbulskoj konvenciji

Uključite se u javno savjetovanje o Istanbulskoj konvenciji

AŽKZ

U četvrtak, 3. kolovoza, zatvara se javno savjetovanje o ratifikaciji Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, tzv. Istanbulske konvencije.

Nacrt prijedloga Zakona o potvrđivanju Konvencije na javno je savjetovanje postavljen 3. srpnja i do sad je skupio nešto manje od 200 komentara zainteresirane javnosti.

‘Cilj Zakona o potvrđivanju je potvrđivanje Konvencije kako bi njene odredbe, u smislu članka 141. Ustava RH postale dio pravnog poretka RH, a što će biti i temelj za nadogradnju postojećeg nacionalnog zakonodavstva kojima se štite žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji, unaprjeđenje međunarodne suradnje u području zaštite prava žrtava nasilja te učinkovitiju pomoć i zaštitu žrtava’, stoji u objašnjenju na e-savjetovanju.

Ako podržavate ratifikaciju ovog bitnog međunarodnog instrumenta zaštite prava žena, a kako ne bi ispalo da je za temu zainteresirana samo konzervativna, obiteljaška javnost, uključite se u raspravu komentarom na stranici e-savjetovanja