U fokusu

video mmh

‘Korak naprijed: zajedno do nove strategije za mlade’

‘Korak naprijed: zajedno do nove strategije za mlade’

“Mladi trebaju biti uključeni u donošenje odluka koje utječu na njihov život”, ističe Petra Pekica iz Mreže mladih Hrvatske (MMH), koja je objavila kratki video “Korak naprijed: zajedno do nove strategije za mlade”.

“Odlučili smo putem kratkog videa približiti mladima što su to politike za mlade, zašto su važne, kako se mladi mogu uključiti u njihovo oblikovanje te što zapravo predstavlja nacionalni program za mlade”, objašnjavaju iz MMH.

Video je snimljen tijekom konferencije održane početkom lipnja 2017. u Zagrebu te tijekom srpanjskog seminara za osnaživanje mladih u Pirovcu. Za izradu videa bila je zadužena udruga VANG, a izrada je financirana sredstvima iz programa Erasmus +.

Cilj projekta bio je osnažiti i motivirati ključne dionike, a posebno udruge mladih i za mlade za aktivno sudjelovanje u nadolazećem procesu izrade nove nacionalne strategije za mlade te potaknuti sve dionike, a posebno mlade, na kritičko promišljanje kako bi ta strategija trebala izgledati i što bi sve trebala obuhvatiti, stoji u opisu videa.