Vijesti

 • Kako ćete reći budućim generacijama da niste učinili/e ništa?

  Kako ćete reći budućim generacijama da niste učinili/e ništa?

  Učenici i učenice okupljeni u inicijativi 'School Strike 4 Climate Croatia' pozivaju sve nas da im se u petak, 20. rujna, od 18:00 sati pridružimo na globalnom prosvjedu za borbu protiv klimatskih promjena. Prosvjedi će se održati na Europskom trgu u Zagrebu , na Jadranskom (...)

 • KONAČNO: Spolni odnos bez pristanka i zakonski postaje silovanje

  KONAČNO: Spolni odnos bez pristanka i zakonski postaje silovanje

  "Spolni odnošaj bez pristanka odlazi u povijest i briše se, kazna za silovanje je od 3 do 10 godina", izjavila je Maja Mamula iz Ženske sobe nakon sastanka udruga za borbu protiv nasilja s članovima Vlade, prenosi HRT . Radi se o izmjenama zakona koje bi na snagu trebale stupiti početkom 2020. (...)

 • Atwood: Nastavak 'Sluškinjine priče' inspiriran je stvarnim političkim problemima

  Atwood: Nastavak 'Sluškinjine priče' inspiriran je stvarnim političkim problemima

  Kanadska autorica Margaret Atwood rekla je da je ograničavanje pristupa pobačaju, posebno u SAD-u, dovelo do nastavka romana "Sluškinjina priča", koji je objavljen u utorak na iščekivanom predstavljanju knjige. U novoj knjizi " The Testaments " Atwood uzima priču iz njenog viđenja (...)

 • Ms. Monopoly okreće rodni jaz u plaćama u novoj verziji popularne društvene igre

  Ms. Monopoly okreće rodni jaz u plaćama u novoj verziji popularne društvene igre

  Monopoly okreće rodni jaz u plaćama naopako s novom verzijom igre u kojoj žene zarađuju više od muškaraca, objavili su u utorak njeni tvorci, nadahnuti ženama pionirkama u određenim područjima znanosti i društva. Ms. Monopoly zamjenjuje poznatog brkatog nekretninskog diva s kutije s (...)

 • Festival tata u varaždinskoj županiji

  Festival tata u varaždinskoj županiji

  Švedska je ove godine zemlja partner varaždinskih Baroknih večeri i tim će povodom veleposlanstvo Švedske organizirati niz aktivnosti za građane u Varaždinskoj županiji. Jedna od njih je Festival tata , koji je veleposlanstvo zajedno s partnerima, nevladinim udrugama Status M i Roditelji u (...)

 • Uredništvo časopisa Treća raspisuje poziv za 21. broj na temu ŽENE I RAD

  Uredništvo časopisa Treća raspisuje poziv za 21. broj na temu ŽENE I RAD

  Genealogija ženskog rada povijesno je drugačija od genealogije muškog rada. Feministkinje poput Silvije Federici, Marie Mies i Leopoldine Fortunati , ili recentnije, teoretičarke socijalne reprodukcije kao što su Tithi Bhattacharya i Cinzia Arruzza , s različitim naglascima i ulaznim (...)

 • Vox Feminae Fesival: 'Žene s videokamerama: Početna filmska radionica'

  Vox Feminae Fesival: 'Žene s videokamerama: Početna filmska radionica'

  U Zagrebu će se u sklopu Vox Feminae Festivala od 23. rujna do 1. listopada u prostoru Društveno kulturnog centra Šesnaestica (Ozaljska 16) održati radionica 'Žene s videokamerama: Početna filmska radionica' koju vode Renata Lučić i Filip Filković Philatz.

 • Twitter uklonio oglase za knjigu o ginekologiji zbog riječi 'vagina'

  Twitter uklonio oglase za knjigu o ginekologiji zbog riječi 'vagina'

  Twitter je uklonio oglase za knjigu o ginekologiji jer su u tekstu upotrijebili riječ "vagina" , navodi ugledna liječnica, a prenosi news18.com. Dr. Jennifer Gunter , kanadska ginekologinja koja ujedno piše i za New York Times, napisala je u utorak na Twitteru da je oglas njenih (...)

 • Zaboravimo li radikalnu povijest Apalačije, nećemo razumjeti njezinu budućnost

  Zaboravimo li radikalnu povijest Apalačije, nećemo razumjeti njezinu budućnost

  U svojoj novoj knjizi Jessica Wilkerson iznosi priče o radikalnim planinskim ženama koje su se borile protiv kapitalističkih gazdi i postavile temelje za naredne generacije apalačijanskog otpora. Nakon predsjedničkih izbora 2016., brda i gorja (...)

 • Žrtve Jeffreya Epsteina dobile priliku govoriti na sudu

  Žrtve Jeffreya Epsteina dobile priliku govoriti na sudu

  Nekoliko žena koje su Jeffreyja Epsteina optužile za seksualno zlostavljanje dobile su priliku dati izjavu na sudu u New Yorku, gdje su izrazile svoj bijes i razočaranje nakon što je kazneni postupak protiv milijardera početkom ovog mjeseca okončan zbog njegova samoubojstva.

1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM