Vijesti

 • POVUCITE TUŽBE - Ne idem na HRT, idem na prosvjed!

  POVUCITE TUŽBE - Ne idem na HRT, idem na prosvjed!

  Kvalitetan javni medijski servis jedan je od stupova demokratskog društva. Nažalost, Hrvatska nema javni medijski servis, već javnu televiziju koja medije koji izvještavaju o zbivanjima na Prisavlju pokušava ušutkati sudskim tužbama, isto kao i vlastite novinare i novinarke koji bi svoj posao (...)

 • Milijarda je ustala protiv nasilja nad ženama i djevojčicama diljem Hrvatske

  Milijarda je ustala protiv nasilja nad ženama i djevojčicama diljem Hrvatske

  Svjetska kampanja 'Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama' jučer se po sedmi put održala diljem Hrvatske. Ovogodišnja kampanja bila je posvećena akciji #prekinimošutnju kako bi se podsjetilo na svjedočanstva žena koje je RODA prikupila tijekom akcije i osvijestilo o (...)

 • Usvojene smjernice Rezolucije Europskog parlamenta o pravima interspolnih osoba

  Usvojene smjernice Rezolucije Europskog parlamenta o pravima interspolnih osoba

  U Europskom parlamentu ovaj su tjedan usvojene smjernice Rezolucije Europskog parlamenta o pravima interspolnih osoba kojima se snažno osuđuju zahvati i operacije "normalizacije spola", pozdravlja zakone kojima se zabranjuju takve operacije i potiče druge države članice da donesu slične (...)

 • Milijarda ustaje za #prekinimošutnju u 2019. godini

  Milijarda ustaje za #prekinimošutnju u 2019. godini

  Na ovogodišnjem obilježavanju svjetske kampanje Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicam a/One Billion Rising Revolution prisjetit ćemo se akcije #prekinimošutnju . Ovo Valentinovo okupljanje će se održati u 5 do 12 na Markovom trgu.

 • Noćni marš za 8. mart može biti i u tvom gradu!

  Noćni marš za 8. mart može biti i u tvom gradu!

  Ove se godine održava četvrti Noćni marš za 8. mart u Zagrebu! Uz Zagreb, akcije za obilježavanje tog dana održat će se u Rijeci i Splitu. Tim povodom feministički kolektiv fAKTIV poziva sve aktiviste i aktivistkinje da i svoje mjesto učine mjestom otpora! Noćni marš osmišljen je (...)

 • U Zadru održan prosvjed povodom puštanja Daruvarca na slobodu

  U Zadru održan prosvjed povodom puštanja Daruvarca na slobodu

  Nakon što je u petak odlučeno da će Darko Kovačević - Daruvarac pravomoćnu presudu za brutalno premlaćivanje (pokušaj ubojstva) 18-godišnje Lorene Gurlice čekati na slobodi, održan je mirni prosvjed građana i građanki Zadra, u subotu, u poslijepodnevnim satima.

 • Radiolozi/inje mogu igrati značajnu ulogu u identifikaciji partnerskog nasilja

  Radiolozi/inje mogu igrati značajnu ulogu u identifikaciji partnerskog nasilja

  Radiolozi i radiologinje koji/e najčešće ne dolaze u doticaj s pacijentima/icama, prema istraživanju objavljenom u časopisu 'Radiology ', mogu igrati ključnu ulogu u identifikaciji žrtava nasilja kroz detekciju obrazaca ozljeda koje su povezane s nasiljem u obitelji i partnerskim nasiljem.

 • PaRiter poziva na dostavu radova na temu 'Reproduktivna pravda, seksualnost i rodni identiteti'

  PaRiter poziva na dostavu radova na temu 'Reproduktivna pravda, seksualnost i rodni identiteti'

  Nakon prve publikacije o reproduktivnoj pravdi udruge PaRiter iz 2018. godine, koja je objavljena na web stranicama PaRiter-a, objavljujemo poziv svim zainteresiranima da se pismeno uključe u nastanak nove publikacije. U posljednje se vrijeme sve češće govori o temama reproduktivne pravde (...)

 • Porast antimigrantske retorike unatoč najmanjem broju migranata/ica dosad

  Porast antimigrantske retorike unatoč najmanjem broju migranata/ica dosad

  Agencija za izbjeglice Ujedinjenih naroda upozorila je u srijedu na porast antimigrantske retorike uoči svibanjskih izbora u Europskom parlamentu, unatoč najmanjem broju migranata/ica koji/e su doselili/e u Europu u poslijednje četiri godine .

 • Žene nakon moždanog udara rjeđe podvrgnute specijaliziranim pretragama od muškaraca

  Žene nakon moždanog udara rjeđe podvrgnute specijaliziranim pretragama od muškaraca

  Žene hospitalizirane zbog ishemijskog moždanog udara rjeđe su nego muškarci podvrgnute procjenama specijalista za moždani udar te ih se rjeđe upućuje na specijalizirane dijagnostičke testove, navedeno je u preliminarnom istraživanju koje će biti predstavljeno u Honoluluu na Međunarodnoj (...)

1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM