Vijesti

 • HRFF: O trendovima normalizacije militarizacije i ekstremne desnice u Hrvatskoj

  HRFF: O trendovima normalizacije militarizacije i ekstremne desnice u Hrvatskoj

  U suradnji Hulahop produkcije i Mirovnih studija Centra za mirovne studije u srijedu 5. prosinca od 16 do 18 sati u dvorani Müller Kina Europa (Varšavska 3, Zagreb) , na Human Rights Film Festivalu prikazuje se dokumentarni film "U slučaju rata", nakon čega slijedi razgovor " (...)

 • Situacija u Rusiji sve je gora, ali je i otpor režimu sve veći

  Situacija u Rusiji sve je gora, ali je i otpor režimu sve veći

  Politički motivirana uhićenja i mučenja u zatvorima postala su svakodnevnica u Rusiji, ali raste i broj onih koji su se aktivirali u borbi protiv takvih kršenja ljudskih prava, poručile su članice i članovi aktivističko-umjetničkog kolektiva Pussy Riot uoči svjetske premijere performansa (...)

 • CMS: Upisi u 21. generaciju Mirovnih studija

  CMS: Upisi u 21. generaciju Mirovnih studija

  Centar za mirovne studije otvorio je poziv za 21. generaciju Mirovnih studija, programa neformalnog obrazovanja za građane i građanke. Mirovni studiji pokrenuti su još 1997. godine i održani sa željom da promišljaju i grade alternative društvenim nepravdama te potaknu sudionike i (...)

 • Noćna akcija u Zagrebu: Koliko još mizoginije i pedofilije, istaknuta gospodo?

  Noćna akcija u Zagrebu: Koliko još mizoginije i pedofilije, istaknuta gospodo?

  Uredništvo Libele zaprimilo je anonimnu dojavu o akciji koju su na ulazu u Hrvatsko društvo pisaca u Zagrebu sinoć izveli/e nepoznati/e "počinitelji/ce". Akcija je za cilj imala osudu seksualnog nasilja nad ženama i djecom, odnosno promoviranje mizoginije i pedofilije u hrvatskim književnim (...)

 • Nasilje u obitelji: dom kao najopasnije mjesto za žene

  Nasilje u obitelji: dom kao najopasnije mjesto za žene

  Dom je najopasnije mjesto za žene, navodi se u studiji Ureda za droge i kriminal Ujedinjenih naroda (UNODC) čiji su podaci pokazali da broj žena ubijenih od strane partnera ili rođaka raste na globalnoj razini. Približno 50 tisuća žena prošle je godine ubijeno od strane sadašnjeg ili (...)

 • 'Kvaliteta roditeljstva nije povezana sa seksualnom orijentacijom roditelja'

  'Kvaliteta roditeljstva nije povezana sa seksualnom orijentacijom roditelja'

  Priopćenje prenosimo u cijelosti. U posljednjih nekoliko dana svjedoci smo diskusije u javnosti o temi prava na udomiteljstvo istospolnim parovima, tj. u hrvatskom pravnom kontekstu – životnim partnerima i neformalnim životnim partnerima.

 • Roda objavila rezultate istraživanja o dostupnosti anestezije u ginekološkim zahvatima

  Roda objavila rezultate istraživanja o dostupnosti anestezije u ginekološkim zahvatima

  Potaknuta akcijom #PrekinimoŠutnju , udruga Roda naručila je od agencije Ipsos istraživanje javnog mnijenja o tome koliko je žena u Hrvatskoj imalo iskustva s ginekološkim zahvatima kao što su kiretaže nakon pobačaja, punkcije jajnih stanica, biopsije te šivanje međice nakon poroda, a (...)

 • 'Zidnim novinama' protiv erupcije mržnje

  'Zidnim novinama' protiv erupcije mržnje

  Prije nekoliko tjedana, u svjetlu rastućeg negativnog sentimenta prema izbjeglicama kao i nerijetkog medijskog opisivanja kretanja istih kao "proboja granice", "eskalacije stanja", "dramatičnih scena", "kaosa na granici" te "probijanja kordona" policije koja je "primorana braniti granicu", kao (...)

 • I adolescenti_ice doživljavaju nasilje u partnerskim odnosima

  I adolescenti_ice doživljavaju nasilje u partnerskim odnosima

  CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje provodi projekt "Love&Respect – prevencija nasilja u adolescentskim vezama" u okviru kojeg je 2018. godine provedeno istraživanje na reprezentativnom uzorku mladih u dobi od 16 do 26 godina.

 • Preimenovanje Trga Republike Hrvatske u Trg Madine Hussiny

  Preimenovanje Trga Republike Hrvatske u Trg Madine Hussiny

  21. studenog, a povodom prve obljetnice smrti Madine Hussiny, Trg Republike Hrvatske preimenovan je u Trg Madine Hussiny. Postavljanjem ulične ploče s imenom Madine Hussiny, djevojčice iz Afganistana koja je svoj život tragično završila kao žrtva policijskog progona u Hrvatskoj, čuvamo (...)

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM