Vijesti

 • Europski parlament: poljska vlada utjecala je na sudsku odluku o zabrani pobačaja

  Europski parlament: poljska vlada utjecala je na sudsku odluku o zabrani pobačaja

  Europski parlament optužio je poljsku nacionalističku vladu da je nepropisno utjecala na sud koji je donio gotovo potpunu zabranu pobačaja , navodeći da to ukazuje da je vladavina zakona u Poljskoj potpuno zakazala. Predsjetnik suda uzvratio je optuživši Europski parlament za "neviđeno" (...)

 • Plaće žena i slabije plaćene radne snage najviše pogođene u pandemiji

  Plaće žena i slabije plaćene radne snage najviše pogođene u pandemiji

  Mjesečne su plaće padale ili stagnirale u mnogim zemljama u prvih šest mjeseci 2020. godine, a pandemija je najviše pogodila slabije plaćene radnike i žene, priopćila je Međunarodna organizacija rada (ILO). Kriza će vjerojatno u bliskoj budućnosti nanijeti masivan pritisak na smanjenje plaća, (...)

 • 27% očeva tijekom pandemije češće nego prije pomaže djeci u školskim zadaćama

  27% očeva tijekom pandemije češće nego prije pomaže djeci u školskim zadaćama

  Udruga Status M u suradnji s udrugom RODA - Roditelji u akciji, Zakladom Solidarna te Veleposlanstvom Kraljevine Švedske, provela je online kampanju i događaj Festival Tata , u sklopu kojeg je uspješno održan foto natječaj prikaza života očeva u Hrvatskoj u doba korona krize te (...)

 • Platforma za reproduktivnu pravdu uputila pismo Vladi i ministrima/cama kojim zahtijeva oštru osudu kršenja ljudskih prava u Poljskoj

  Platforma za reproduktivnu pravdu uputila pismo Vladi i ministrima/cama kojim zahtijeva oštru osudu kršenja ljudskih prava u Poljskoj

  Danas 30.11. Platforma za reproduktivnu pravdu je ispred Hrvatskog sabora održala konferenciju za medije povodom upu ć ivanja pisma Vladi i ministrima RH kojim od političkih dužnosnika zahtijeva oštru osudu i poduzimanje političkih poteza u okviru bilateralnih odnosa s Poljskom kao i na (...)

 • Sada i 24-satna podrška za žrtve kaznenih djela

  Sada i 24-satna podrška za žrtve kaznenih djela

  U srijedu 25. studenog 2020. godine , Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja – 116 006 otvorio je 24-satnu telefonsku liniju za podršku žrtvama i svjedocima, kao dio sustava prevencije nasilja i zaštite žrtava rodno uvjetovanog nasilja u sklopu projekta (...)

 • Podržimo otvaranje prvog kriznog centra za žene žrtve nasilja!

  Podržimo otvaranje prvog kriznog centra za žene žrtve nasilja!

  Udruga Domine početkom je 2020. godine provela istraživanje o dostupnosti i kvaliteti usluga pomoći i podrške namijenjene ženama žrtvama nasilja i žrtvama obiteljskog nasilja , s ciljem prikupljanja sveobuhvatnih podataka o postojećim specijaliziranim servisima.

 • Škola je ključno mjesto prevencije rodno-uvjetovanog nasilja

  Škola je ključno mjesto prevencije rodno-uvjetovanog nasilja

  CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama želi još jednom ukazati na važnost sustavnog rada na prevenciji seksualnog i rodno uvjetovanog nasilja. Mladima je važno osigurati edukaciju i njihovo aktivno sudjelovanje, (...)

 • Pamtimo Madinu i tražimo pravdu za Madinu!

  Pamtimo Madinu i tražimo pravdu za Madinu!

  Točno su tri godine prošle od smrti Madine Hussiny, djevojčice iz Afganistana, koja je poginula je nakon što je nju i njezinu obitelj hrvatska policija protjerala natrag prema Srbiji. Madine su se danas sjetile aktivistkinje Inicijative Dobrodošli! , koje su na Trgu žrtava fašizma (...)

 • Portal na kojem možete pisati vlastita iskustva i svjedočanstva o rodno uvjetovanom nasilju

  Portal na kojem možete pisati vlastita iskustva i svjedočanstva o rodno uvjetovanom nasilju

  Danas je u 5 do 12 službeno lansirana jedinstvena mrežna stranica u Hrvatskoj i regiji - Bitna si . Ovaj portal objedinjuje iskustva verbalnog i fizičkog uznemiravanja žena u javnim prostorima, a nastao je iz virtualnog pokreta #ženeujavnomprostoru koji je ljetos započeo na Twitteru, i (...)

 • Bitna si!

  Bitna si!

  Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, od 19. do 25. studenog, u Rijeci će se održati sedmodnevna kampanja pod sloganom "Bitna si!". Kampanjom se želi ukazati na problematiku nasilja nad ženama u našem društvu koje je sveprisutno, normalizirano i - društveno prihvatljivo.

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM