Vijesti

 • Za kraj godine Skribonauti nas opet daruju pričama

  Za kraj godine Skribonauti nas opet daruju pričama

  Nastavi priču je newsletter kampanja Skribonauta kroz koju će u vaš inbox, u naredna tri tjedna, od 16. do 30. prosinca, u nastavcima stići do sada neobjavljene priče hrvatskih spisateljica. Priče su inspirirane fragmentima koje su tijekom 2019. napisale zatvorenice Ženske (...)

 • Knjiga od roditelja za roditelje: Tvoja saveznica u idućih 12 mjeseci

  Knjiga od roditelja za roditelje: Tvoja saveznica u idućih 12 mjeseci

  Nova knjiga o trudnoći, porodu i babinju udruge Roda, Trudna - tvoja saveznica u idućih 12 mjeseci dostupna je od jučer u elektroničkom i zvučnom izdanju na stranicama udruge Roda . Knjiga Trudna – tvoja saveznica u idućih 12 mjeseci prva je sveobuhvatna knjiga o (...)

 • Održana javna akcija 'Za svijet po mjeri djevojčica'

  Održana javna akcija 'Za svijet po mjeri djevojčica'

  Povodom obilježavanja Dana ljudskih prava na Markovom trgu u Zagrebu danas je održana javna akcija 'Za svijet po mjeri djevojčica' . Time je ujedno obilježen i zadnji dan kampanje '16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama'. Osim u Zagrebu, točno u podne održane su akcije i u Bjelovaru, (...)

 • Kako glasovati ako na dan izbora nismo na adresi prebivališta?

  Kako glasovati ako na dan izbora nismo na adresi prebivališta?

  Predsjednički izbori su 22. prosinca i ostalo nam je samo dva dana za pa promijeniti podatke u registru birača/ica, na primjer, glasati izvan mjesta prebivališta. Ministarstvo uprave objavilo je upute kako građani i građanke mogu provjeriti ili dopuniti podatke registru birača/ica.

 • 'Moramo pokazati da je seksualno nasilje neprihvatljivo i nepoželjno'

  'Moramo pokazati da je seksualno nasilje neprihvatljivo i nepoželjno'

  U sklopu 17. Human Rights Film Festivala , u utorak 3. prosinca u KIC -u se održala javna tribina 'Svijet po mjeri djevojčica'. Tribinu je organizirala Platforma za reproduktivna prava u suradnji sa Zakladom Solidarna i inicijativom #Spasime , a inspirirana je kampanjom 'Pravda za (...)

 • Danska studija odbacila povezanost između prekida trudnoće i pokušaja samoubojstva

  Danska studija odbacila povezanost između prekida trudnoće i pokušaja samoubojstva

  Pobačaj ne povećava rizik od samoubojstva kod žena, pokazali su rezultati istraživanja objavljenog u časopisu The Lancet Psychiatry , usred sve veće rasprave o liberalizaciji zakona kojima se zabranjuje prekid trudnoće. Prva sveobuhvatna studija o povezanosti pobačaja i pokušaja (...)

 • 16 dana aktivizma: Od šutnje do promjene

  16 dana aktivizma: Od šutnje do promjene

  U ponedjeljak, 25.studenoga, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama počinje globalna kampanja "16 dana aktivizma". Platforma za reproduktivnu pravdu u suradnji s organizacijama civilnog društva Roda – Roditelji u akciji, Ženskom sobom – Centrom za seksualna prava, (...)

 • Reakcija na slučaj iz Provjerenog: Zdravstvena skrb za trans osobe nije regulirana

  Reakcija na slučaj iz Provjerenog: Zdravstvena skrb za trans osobe nije regulirana

  Udruga Trans Aid reagirala je na slučaj prikazan u emisiji Provjereno pod nazivom "Skandalozna snimka liječnice koja vrijeđa, omalovažava i psuje pacijenta jer je transrodna osoba" . Komentar prenosimo u cijelosti. Udruga Trans Aid oštro osuđuje ponašanje liječnice prema pacijentu (...)

 • 'Podržavamo štrajk i izražavamo radničku solidarnost'

  'Podržavamo štrajk i izražavamo radničku solidarnost'

  Prenosimo u cijelosti pismo podrške 50 sindikata i sindikalnih središnjica koji su dali potporu štrajku prosvjetnih radnica i radnika i izrazili radničku solidarnost. "Podrška prosvjetnim radnicima u štrajku! Mi, dolje potpisani sindikati i sindikalne središnjice, podržavamo štrajk (...)

 • Podrška civilnog društva: Zašto Vlada RH ne da novac za obrazovanje?!

  Podrška civilnog društva: Zašto Vlada RH ne da novac za obrazovanje?!

  Nastavnice i nastavnici su među najslabije plaćenim visokoobrazovanim radnicima u Republici Hrvatskoj, odnosno njihov koeficijent nije rastao paralelno s koeficijentima drugih javnih službenika. Zbog nevoljkosti Vlade da zajedno sa sindikatima u obrazovanju nađe rješenje, da osigura povećanje (...)

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM