Vijesti

 • Startasicama Lily protiv nasilja prema ženama

  Startasicama Lily protiv nasilja prema ženama

  Ravnateljstvo policije i Borovo, koje ove godine slavi 88. rođendan, predstavili su Nacionalni preventivni projekt Lily u okviru kojeg je nastala posebna verzija startasica. Naime, 10. lipnja, na dramsko-glazbenoj manifestaciji u Vukovarru, na kojoj je predstavljen Nacionalni preventivni (...)

 • U Splitu održana najveća Povorka ponosa dosad!

  U Splitu održana najveća Povorka ponosa dosad!

  Deveta Povorka ponosa u Splitu bila je ujedno i najposjećenija dosad! Uz to, prošla je bez ijednog incidenta, usprkos tomu što je prije povorke na nadvožnjaku u Ulici Domovinskog rata izvješen transparent mržnje 'Only dead gay is OK'. Više stotina građana i građanki Splita sudjelovalo je (...)

 • Nacionalni festival za mlade 'Pokreni promjenu' u Bjelovaru

  Nacionalni festival za mlade 'Pokreni promjenu' u Bjelovaru

  Festival kojem je cilj osnaživanje mladih za prevenciju nasilja u vezama kroz glazbu i audiovizualne medije, u organizaciji CESI , Udruge Budem , Komercijalne i trgovačke škole i Grada Bjelovara održat će se u četvrtak, 13. lipnja, od 10 sati u Bjelovarskom kazalištu.

 • Animafest 2019: Suzan Pitt dobitnica nagrade za životno djelo

  Animafest 2019: Suzan Pitt dobitnica nagrade za životno djelo

  Nakon prikazanih nešto više od 400 filmova i brojnih popratnih događanja, završio je 29. Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb . Ove godine nagradu za životno djelo Vijeće Animafesta dodijelilo je američkoj umjetnici Suzan Pitt.

 • Solidarno protiv političke represije

  Solidarno protiv političke represije

  Antifašistički vjesnik, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju, Centar za mirovne studije, Inicijativa mladih za ljudska prava, Mreža antifašistkinja Zagreba, Radnička fronta, Radnički portal i Socijalistička radnička partija Hrvatske povodom povodom podizanja optužnice protiv Filipa (...)

 • #spasime i Solidarna pokrenule donacijsku kampanju za žrtve nasilja

  #spasime i Solidarna pokrenule donacijsku kampanju za žrtve nasilja

  Inicijativa #spasime zajedno je sa zakladom Solidarna pokrenula Fond za hitnu pomoć i zaštitu žrtava obiteljskog nasilja - FOND #SPASIME . Pozivom na humanitarni telefon Fonda #SPASIME – 060 9003 – pozivatelji/ce doniraju 6,25 kn za pomoć žrtvama nasilja koje (...)

 • Expecting: Rodina mobilna aplikacija za trudnice na hrvatskom jeziku

  Expecting: Rodina mobilna aplikacija za trudnice na hrvatskom jeziku

  Udruga Roda službeno je predstavila novu mobilnu aplikaciju za trudnice, Expecting , vodič kroz trudnoću, porod i roditeljstvo koju je razvila s partnerima iz Češke i Slovenije u okviru Erasmus+ projekta. Od osnutka, Roda se zalaže za mogućnost slobodnog, informiranog odabira u (...)

 • Netflix najavio moguće povlačenje iz Georgije ako zakon o zabrani pobačaja prođe

  Netflix najavio moguće povlačenje iz Georgije ako zakon o zabrani pobačaja prođe

  Netflix je ovog tjedna objavio da će "ponovno razmotriti" svoju investiciju u filmsku i televizijsku produkciju u Geogriji ako novi zakon, koji bitno ograničava pravo na pobačaj u toj državi, bude implementiran , no zasada nastavljaju s radom u spomenutoj saveznoj državi.

 • Nova, pozitivna budućnost u Europskoj uniji za LGBTI osobe i njihove obitelji

  Nova, pozitivna budućnost u Europskoj uniji za LGBTI osobe i njihove obitelji

  Povodom izbornih rezultata za Europski parlament, udruga Dugine obitelji izdala je priopćenje za javnost i medije koje u cijelosti prenosimo u nastavku: Rezultati izbora za Europski parlament pružaju nam pozitivan pogled na budućnost i više sigurnosti u zaštiti prava LGBTI osoba i (...)

 • #crveniotpor u Hrvatskoj: Ne damo svoje živote i slobodu!

  #crveniotpor u Hrvatskoj: Ne damo svoje živote i slobodu!

  "Crkva i država u ratu protiv žena", "Zabrana pobačaja osuđuje žene na smrt", "Legalan i dostupan pobačaj", "Zahtijevamo besplatan pobačaj", neke su od poruka niza akcija koje su se danas održale u znak prosvjeda protiv hodova za zabranu pobačaja u Zagrebu i Zadru.

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM