Vijesti

 • UN-ovo istraživanje pokazalo rekordno velik broj slučajeva trgovine ljudima

  UN-ovo istraživanje pokazalo rekordno velik broj slučajeva trgovine ljudima

  Najnoviji Globalni izvještaj o trgovini ljudima koji je u utorak objavio Ured Ujedinjenih naroda za droge i kriminal (UNODC) u sjedištu UN-a u New Yorku, pokazuje rekordno velik broj otkrivenih i procesuiranih slučajeva trgovine ljudima – čak 25 000 (što se odnosi na razdoblje od 2016. (...)

 • Doniraj, dođi, doživi: prvi Balkanski Trans Inter Marš i peti Transpozij_um

  Doniraj, dođi, doživi: prvi Balkanski Trans Inter Marš i peti Transpozij_um

  ans Mreža Balkan, Trans Aid i Spektra, u subotu, 30. ožujka, organiziraju u Zagrebu povijesno događanje: prvi Balkanski Trans Inter Marš ! Maršu će prethoditi peti Transpozij_um , koji počinje u srijedu, 27. ožujka, uz pretprogram koji počinje u ponedjeljak, 25. ožujka.

 • Irska: obje majke upisane u rodni list djece rođene potpomognutom oplodnjom

  Irska: obje majke upisane u rodni list djece rođene potpomognutom oplodnjom

  Irska je vlada dala zeleno svjetlo prijedlogu da na rodnom listu djece lezbijskih parova rođene potpomognutom oplodnjom budu upisane obje majke , piše Crol.hr . Dosad je u rodnim listovima bila navedena samo ona partnerica koja je rodila.

 • LGBTQ enciklopedija pruža novo viđenje svjetske povijesti

  LGBTQ enciklopedija pruža novo viđenje svjetske povijesti

  Akademski izdavač Gale objavio je novu enciklopediju koja se isključivo fokusira na globalnu LGBT+ povijest. Za ' Globalnu enciklopediju lezbijske, gej, biseksualne, transrodne i queer (LGBTQ) povijesti' , izdavaštvo tvrdi da je "prvi međunarodni, akademski rigorozni naslov" koji se (...)

 • Berlin 8. mart proglasio neradnim danom

  Berlin 8. mart proglasio neradnim danom

  Berlin je 24. siječnja ove godine učinio uistinu povijesni potez proglasivši Međunarodni dana žena državnim praznikom i neradnim danom za djelatnike/ce kako državnog tako i privatnog sektora. Navedena odluka, koju je inicirao gradonačelnik Berlina Michael Müller još 2018. godine, (...)

 • Trgovci seksualnim robljem drže više od 20 tisuća žena i djevojaka u Maliju

  Trgovci seksualnim robljem drže više od 20 tisuća žena i djevojaka u Maliju

  Nigerijska agencija za borbu protiv trgovanja ljudima strahuje da je oko 20 tisuća žena i djevojaka prokrijumčareno iz Nigerije u Mali gdje ih se zadržava protiv njihove volje nakon što su prisiljene na prostituciju . Julie Okah-Donli , generalna direktorica Nacionalne agencije za (...)

 • Prekid trudnoće do 12. tjedna, a bolnici koja odbije pobačaj kazna 500.000 kuna?

  Prekid trudnoće do 12. tjedna, a bolnici koja odbije pobačaj kazna 500.000 kuna?

  Danas bi u saborsku proceduru trebao biti upućen novi prijedlog Zakona o pobačaju , ali ne onaj Ministarstva zdravstva, nego stranke Demokrati, odnosno saborskog zastupnika Miranda Mrsića koji joj je na čelu, piše Večernji list . Mrsićev zakon znatno se razlikuje od aktualnog iz 1978. (...)

 • Diljem svijeta prosvjedi protiv nasilja prema ženama i mjera štednje

  Diljem svijeta prosvjedi protiv nasilja prema ženama i mjera štednje

  Stotine prosvjednica okupilo se u subotu u središtu Londona u znak solidarnosti s 89 drugih ženskih marševa, koji su se održavali diljem svijeta, javlja Guardian . U Ateni, Berlinu, Washingtonu i u brojnim drugim gradovima deseci tisuća prosvjednica i prosvjednika izašli su na ulice (...)

 • Amnesty International: 'Europski zakoni o silovanju većinom su zastarjeli'

  Amnesty International: 'Europski zakoni o silovanju većinom su zastarjeli'

  Slučaj muškarca koji je u Irskoj oslobođen optužbe za silovanje odjeknuo je diljem svijeta . Navodno se radilo o sporazumnom seksu, a kao dokaz korišteno je čipkano donje rublje žrtve. Iako zvuči kao loš vic, radi se o okrutnoj stvarnosti koja pokazuje golem problem cijele Europe: (...)

 • HND oštro osuđuje seksističke ispade Milana Bandića

  HND oštro osuđuje seksističke ispade Milana Bandića

  Izjavu Hrvatskog novinarskog društva prenosimo u cijelosti. Hrvatsko novinarsko društvo zgroženo je istupom Milana Bandića, zagrebačkog gradonačelnika i predsjednika stranke BM 365 – Stranke rada i solidarnosti, koji je na današnjoj press-konferenciji okupljenim novinarkama i (...)

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM