Vijesti

 • Ovo su gradovi u kojima se održavaju osmomartovski marševi i programi!

  Ovo su gradovi u kojima se održavaju osmomartovski marševi i programi!

  Ove godine za osmi mart, Međunarodni dan žena, organiziraju se prosvjedi i brojni popratni sadržaji u cijelom nizu gradova u Hrvatskoj. Najsadržanije će biti u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu i Puli. ZAGREB Feministički kolektiv fAKTIV poziva 8. ožujka organizira (...)

 • One su najstrašnije žene 2019. godine!

  One su najstrašnije žene 2019. godine!

  U prepunom baru Botaničar u Zagrebu sinoć je održana prva dodjela nagrada za Strašne žene godine u organizaciji portala Voxfeminae.net i društvenog poduzeća Fierce Women . Na događaju je javno predstavljeno pet strašnih žena koje su dale značajan doprinos rodnoj ravnopravnosti i (...)

 • fAKTIVke solidarne s migrantkinjama svijeta: 'Nikada nećemo amenovati nasilje'

  fAKTIVke solidarne s migrantkinjama svijeta: 'Nikada nećemo amenovati nasilje'

  Povodom jučerašnjeg posjeta europskiih dužnosnika, među kojima je bio i hrvatski premijer Andrej Plenković , grčko-turskoj granici, na kojoj se, po podacima UN-a, nalazi 13.000 migranata koji iz Turske pokušavaju prijeći u EU, nakon čega su europske glavešine obećale pomoći Grčkoj (...)

 • Patrijarhat siluje: Nauči pjesmu i sudjeluj u anti-rape performansu

  Patrijarhat siluje: Nauči pjesmu i sudjeluj u anti-rape performansu

  Čileanska anti-rape pjesma "Un Violador en Tu Camino" posljednjih je mjeseci postala međunarodna feministička anti-rape himna prevedena na nekoliko jezika. Za ovogodišnji Noćni marš napisana je i verzija/prepjev na hrvatskom pod nazivom "Patrijarhat siluje", a ideja je da je što veći broj (...)

 • Fempower podcast: Radijska emisija o feminizmu rodu i seksualnosti

  Fempower podcast: Radijska emisija o feminizmu rodu i seksualnosti

  Ovog tjedna s emitiranjem je započeo Fempower podcast , radijska emisija koja obrađuje pitanja te otvara rasprave vezane uz feminizam, rod i seksualnost. Uz voditeljicu Abi Risser , emisija ima u planu ugošćivati i brojne druge sugovornike/ce kako bi osvijetlila neke od aktualnih tema (...)

 • Dugine obitelji zbog javnog poticanja na nasilje kazneno prijavljuju organizatora karnevala u Imotskom

  Dugine obitelji zbog javnog poticanja na nasilje kazneno prijavljuju organizatora karnevala u Imotskom

  Udruga Dugine obitelji podnijet će kaznenu prijavu protiv organizatora karnevala u Imotskom radi počinjenja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju. Okolnost da je spaljivanje figure koja simbolički prikazuje gej par s djetetom počinjeno u sklopu karnevala ne može otkloniti (...)

 • Pokreni promjenu - iz(bori) se za svoja prava

  Pokreni promjenu - iz(bori) se za svoja prava

  CESI vas poziva na prijavu na seminar Pokreni promjenu – iz(bori) se za svoja prava koji će se održati od petka 13.03. do nedjelje 15.03. 2020. godine u okolici Zagreba. Seminar je namijenjen mladim osobama u dobi 17 do 26 godina koje žele svojim angažmanom (...)

 • Ustavni sud: Istospolni partneri imaju pravo biti udomitelji

  Ustavni sud: Istospolni partneri imaju pravo biti udomitelji

  Ustavni sud donio je odluku prema kojoj su sudovi i nadležna tijela dužni svima pod jednakim uvjetima omogućiti sudjelovanje u javnoj usluzi udomljavanja. Takav zaključak donesen je nakon razmatranja prijedloga za ocjenom ustavnosti tri članka Zakona o udomiteljstvu, za koje je niz stranaka, (...)

 • 'Bandiću, dosta je'

  'Bandiću, dosta je'

  Oko dvadeset tisuća građana/ki okupilo se u subotu, 1. veljače, na glavnom zagrebačkom trgu kako bi gradonačelniku Milanu Bandiću poručili da im je dosta njegovih afera i loših politika koje uništavaju grad Zagreb, piše Tajana Sisgoreo za H-alter.

 • Prosvjed u Zadru: Žensko zdravlje nikada državi nije bilo prioritet

  Prosvjed u Zadru: Žensko zdravlje nikada državi nije bilo prioritet

  U Zadru je danas održan prosvjed udruge Antifjaka i Platforme za reproduktivnu pravdu zbog nedostatka primarne ginekološke skrbi za 13 tisuća žena. Govor s prosvjeda prenosimo u cijelosti. Danas smo ovdje jer nam naše, navodno javno, zdravstvo ne omogućava brigu o vlastitom zdravlju.

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM