Vijesti

 • Pucanj u ljudska prava

  Pucanj u ljudska prava

  Priopćenje Centra za mirovne studije prenosimo u cijelosti. Centar za mirovne studije smatra nedopustivim da se u Hrvatskoj puca po ljudima, kao što se to dogodilo ovoga vikenda, kad je jedan hrvatski policajac propucao čovjeka na području Gorskoga kotara.

 • Olakšajte si organiziranje i planiranje akcija za bolji i pravedniji svijet u 2020. godini

  Olakšajte si organiziranje i planiranje akcija za bolji i pravedniji svijet u 2020. godini

  Centar za mirovne studije želi vam pomoći organizirati se - uz Mirovni rokovnik. Mirovni rokovnik za 2020. godinu uz kalendar, planer i bilješke, donosi i poticajne citate osoba koji se bore za bolje i pravednije društvo. Donosi označene važne datume koje možete obilježiti, ali (...)

 • Rodni jaz u plaćama: Žene u prosjeku zarađuju 16 posto manje od muškaraca

  Rodni jaz u plaćama: Žene u prosjeku zarađuju 16 posto manje od muškaraca

  S ciljem ujednačavanja iznosa mjesečnih primanja muškaraca i žena koji se bave istim poslovima, na inicijativu Europske komisije, 4. studenog obilježava se Dan jednakih plaća. Žene u Europskoj uniji u prosjeku zarađuju 16 posto manje od muškaraca .

 • Više tisuća prosvjetnih radnika i radnica prosvjedovalo pred zgradom Vlade

  Više tisuća prosvjetnih radnika i radnica prosvjedovalo pred zgradom Vlade

  Devetnaesti je dan štrajka u osnovnim i srednjim školama. Danas nastave nije bilo u cijeloj Hrvatskoj, a više tisuća učitelja i učiteljica, prosvjetnih radnika i radnica, prosvjedovalo je ispred zgrade Vlade na Markovom trgu. Istaknuli su kako od svojih zahtjeva neće odustati, piše Halter.

 • Solidarnost ne uništava sustav, nego ga pokušava održati!

  Solidarnost ne uništava sustav, nego ga pokušava održati!

  Na tribini o kažnjavanju pomaganja izbjeglicama "Kriminalizacija solidarnosti u Europskoj uniji" koju je Centar za mirovne studije organizirao u utorak 29. listopada u Europskom domu Zagreb, predstavljena je analiza slučajeva kriminalizacije solidarnosti u Europskoj uniji.

 • Potpišite peticiju za slobodan izbor pratnje na porodu

  Potpišite peticiju za slobodan izbor pratnje na porodu

  Ponukana nedavnim postroživanjem uvjeta za pratnju na porodu u varaždinskom rodilištu, udruga Roda lansirala je peticiju Moj porod - Moja Pratnja - Moj izbor kojom traže od Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske da HITNO svim rodilištima naloži da: omoguće svakoj rodilji da (...)

 • Nedaleko od granice s BIH osvanuli plakati 'Dobrodošli u Hrvatsku' i 'Hrvatska puna mučenja'

  Nedaleko od granice s BIH osvanuli plakati 'Dobrodošli u Hrvatsku' i 'Hrvatska puna mučenja'

  U Cisti Provo, nedaleko od granice s Bosnom i Hercegovinom podrignuti su plakati "Dobrodošli u Hrvatsku" i "Hrvatska puna mučenja" (aludirajući na turističke slogane Hrvatske) kao reakcija na objavu Europske komisije da Hrvatska ispunjava uvjete za ulazak u Schengenski prostor.

 • Pravda za djevojčice: Tražimo barem još tri centra za žrtve seksualnog nasilja

  Pravda za djevojčice: Tražimo barem još tri centra za žrtve seksualnog nasilja

  Organizatorice prosvjeda "Pravda za djevojčice" - Ženska soba, Inicijativa #spasime, Platforma za reproduktivna prava i Zaklada Solidarna – pozdravljaju odluku Vlade o slanju u saborsku proceduru paketa zakona kojima se unapređuje borba protiv obiteljskog i seksualnog nasilja.

 • Pravda za djevojčice - povijesni trenutak za pokretanje promjena

  Pravda za djevojčice - povijesni trenutak za pokretanje promjena

  Snažne, borbene i humane poruke odaslane su danas sa Trga kralja Tomislava u Zagrebu na prosvjedu Pravda za djevojčice, u znak podrške svim žrtvama seksualnog nasilja. Više tisuća prosvjednika/ca, malih, velikih, starih i mladih, djevojčica i dječaka, žena i muškaraca okupilo se danas u 10 sati (...)

 • Rijeka: Tražimo pravdu za djevojčice, ali i za sve nas

  Rijeka: Tražimo pravdu za djevojčice, ali i za sve nas

  Revoltirani/e odlukom sramotnom odlukom Ivana Markovića , suca Županijskog suda u Zadru koji je pustio na slobodu petoro osumnjičenika za opetovano silovanje, seksualno iskorištavanje, ucjenjivanje te fizičko i psihičko maltretiranje petnaestogodišnje djevojčice u trajanju od preko godinu (...)

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM