Vijesti

 • Otpor zabrani pobačaja: Stale ispred tzv. Hoda za život

  Otpor zabrani pobačaja: Stale ispred tzv. Hoda za život

  Aktivistkinje, koje su jutros stale ispred tzv. Hoda za život u Zagrebu, odvela je policija. Podsjetimo, Platfroma za reproduktivna prava pozvala je građanke i građane Hrvatske da na dan hoda za zabranu pobačaja obuku nešto crveno , izađu na ulice i okrenu leđa klerikalnoj paradi te time (...)

 • Crveni otpor za pravo na pobačaj: Ako se ne odupremo, zgazit će nas

  Crveni otpor za pravo na pobačaj: Ako se ne odupremo, zgazit će nas

  Hrvatska je ženama okrenula leđa. Ne štiti nas od partnerskog nasilja, uskraćuje nam zdravstvenu skrb, izlaže nas nasilju u bolnicama. A već neko vrijeme pokušava nam se oduzeti i pravo na slobodno odlučivanje o rađanju. Pravo koje nam je posljednjih godina ograničeno iz dva temeljna razloga: (...)

 • Pišemo ovo pismo jer živimo u strahu da će nam oduzeti osnovno ljudsko pravo

  Pišemo ovo pismo jer živimo u strahu da će nam oduzeti osnovno ljudsko pravo

  Otvoreno pismo kao reakciju na tzv. Hod za život, koje je pokrenula fotografkinja i aktivistkinja Tonia Jurišić, a u nekoliko dana potpisalo 1029 osoba, prenosimo u cijelosti. Poštovana predsjednice Grabar- Kitarović, premijeru Plenkoviću, članice i članovi Vlade RH, zastupnice i (...)

 • Zelena akcija predstavila 'Deklaraciju za održivu Europu' i pozvala na glasanje

  Zelena akcija predstavila 'Deklaraciju za održivu Europu' i pozvala na glasanje

  Građanke i građane itekako treba zanimati tko su članovi i članice Europskog parlamenta koji donose odluke o važnim propisima. U svjetlu trenutnih događanja u Europi i svijetu, sada je važnije nego prije da se izjasnimo tko će biti novi zastupnici i zastupnice u Parlamentu koji će odlučivati o (...)

 • Žene nisu ubojice - grupa žena protiv tzv. Hoda za život u Osijeku

  Žene nisu ubojice - grupa žena protiv tzv. Hoda za život u Osijeku

  Skupina žena stala je jučer u Osijeku u obranu prava na pobačaj dočekavši kolonu tzv. Hoda za život transparentima "Pobačaj je OK", "Prigovaram da drugi odlučuju u moje ime","Žene nisu ubojice". Policija ih je udaljila . "Protivimo se ograničavanju sloboda i prava ljudi u ime (...)

 • Hod za slobodu: Rijeka je za očuvanje postojećih ljudskih prava!

  Hod za slobodu: Rijeka je za očuvanje postojećih ljudskih prava!

  Više od 1.500 građana i građanki Rijeke i njihovih gostiju okupilo se danas u Hodu za slobodu, mirnom okupljanju čije su glavne poruke sloboda na pravo izbora i očuvanje postojećih ljudskih prava. Rijeka je još jednom poručila da je za život protiv svake prisile, nasilja i diskriminacije te da je (...)

 • 'Sad, možda više nego ikad, trebamo zajedništvo i solidarnost'

  'Sad, možda više nego ikad, trebamo zajedništvo i solidarnost'

  Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije (IDAHOT) obilježava se širom svijeta 17. svibnja, a u Hrvatskoj je to praksa od 2011. kada ga je službeno potvrdio Sabor. Gledajući unatrag, neizmjerni su pomaci u pravcu zaštite ljudskih prava LGBTIQ osoba napravljeni, primjetno je da se (...)

 • Google je lažnim klinikama za pobačaj dao 150,000 dolara besplatnih oglasa

  Google je lažnim klinikama za pobačaj dao 150,000 dolara besplatnih oglasa

  Google je dao na desetke tisuća dolara besplatnih oglasa anti-choice grupama, čiji oglasi sugeriraju da pružaju usluge pobačaja u svojim klinikama, a zapravo žele odvratiti žene od pobačaja, javlja Guardian . Grupa Obria, koja vodi mrežu klinika financiranu od strane katoličkih (...)

 • Kontrola i posesivnost kao oblici nasilja u vezama mladih

  Kontrola i posesivnost kao oblici nasilja u vezama mladih

  U Republici Hrvatskoj provedeno je 2018. godine istraživanje o nasilju u vezama mladih na reprezentativnom uzorku od 1000 mladih u dobi od 16 do 26 godina. Rezultati pokazuju da je 71% mladih u vezi ili su imali iskustvo veze a 58% njih izjavljuju da su doživjeli neki oblik nasilnog (...)

 • Na današnji dan Zagreb je oslobođen od fašista

  Na današnji dan Zagreb je oslobođen od fašista

  Na današnji dan prije sedamdeset i četiri godine, 8. svibnja 1945., istog dana kada je drugdje u Europi završio Drugi svjetski rat, u Zagreb su ušle su prve jedinice Narodnooslobodilačke vojske. Tog su dana, nakon više od četiri godine brutalne fašističke okupacije, antifašističke snage prešle (...)

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM