Vijesti

 • Na radnom mjestu i kod kuće: nema odmora za milenijalke

  Na radnom mjestu i kod kuće: nema odmora za milenijalke

  Mlađe žene rade više sati i zarađuju više nego ikad, no još uvijek obavljaju više kućanskih poslova. Iako milenijalci_ke prihvaćaju egalitarnije poglede na rod i tvrde da žele dijeliti kućanske poslove i prihode, istraživanja pokazuju da se takve predodžbe često uruše pod teretom (...)

 • CMS podnio kaznenu prijavu zbog sumnje na nezakonito postupanje policijskih službenika

  CMS podnio kaznenu prijavu zbog sumnje na nezakonito postupanje policijskih službenika

  Centar za mirovne studije podnio je u utorak, 18. prosinca, kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja policijskih službenika zbog sumnje na nezakonito postupanje na granici Republike Hrvatske s Bosnom i Hercegovinom. Kaznena prijava podnosi se na sam Međunarodni dan migranata, nakon što (...)

 • Rodno uvjetovano nasilje. Sve po zakonu

  Rodno uvjetovano nasilje. Sve po zakonu

  Udruga B.a.B.e. osvrnula se na slučaj Darka Kovačevića Daruvarca, kojeg je sud u petak pustio na slobodu nakon što je bio u istražnom zatvoru šest mjeseci. Prenosimo njihovu objavu: Slučaj Darka Kovačevića Daruvarca koji je brutalno premlatio svoju bivšu djevojku ponovno je ukazao na sve (...)

 • Najava nacionalnog istraživanja o uvjetima rada u dječjim vrtićima

  Najava nacionalnog istraživanja o uvjetima rada u dječjim vrtićima

  Sindikat obrazovanja, medija i kulture Hrvatske ( SOMK ) i Baza za radničku inicijativu u demokratizaciju ( BRID ) danas su održali press konferenciju na kojoj su najavili provedbu nacionalnog istraživanja uvjeta rada u vrtićima. Sustav ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja uređen je (...)

 • 'Slučaj u čakovečkoj školi ukazuje na propadanje sustava vrijednosti prosocijalnog ponašanja'

  'Slučaj u čakovečkoj školi ukazuje na propadanje sustava vrijednosti prosocijalnog ponašanja'

  Deset udruga koje skrbe o zdravom odrastanju djece suglasilo se u ponedjeljak kako nedavni događaj u Tehničkoj školi u Čakovcu, gdje je profesor udario učenika koji ga je provocirao i gađao kredom, svjedoči o propadanju sustava vrijednosti prosocijalnog ponašanja (spremnost na dijeljenje s (...)

 • Ljudska prava danas su ugrožena i većini

  Ljudska prava danas su ugrožena i većini

  Prije 70 godina usvojena je Opća deklaracija o ljudskim pravima čija je namjera bila spriječiti da se strahote Drugog svjetskog rata više nikada ne ponove. Dan kada je UN-ova Opća skupština proglasila deklaraciju, 10. prosinca, obilježava se kao Međunarodni dan ljudskih prava , a povodom toga (...)

 • Dugine obitelji: Životni partneri/ice opet su građani/ke drugog reda

  Dugine obitelji: Životni partneri/ice opet su građani/ke drugog reda

  Povodom izglasavanja Zakona o udomiteljstvu , udruga Dugine obitelji , koja okuplja LGBT roditelje, one koji to žele postati i njihove obitelji, reagirala je priopćenjem koje prenosimo u cijelosti. Ponižavajuće i poražavajuće je vidjeti rezultate glasanja o Zakonu o udomiteljstvu kojim (...)

 • Sabor izglasao Zakon o udomiteljstvu, Dugine obitelji tražit će mišljenje Ustavnog suda

  Sabor izglasao Zakon o udomiteljstvu, Dugine obitelji tražit će mišljenje Ustavnog suda

  Nakon višemjesečnih rasprava u javnosti, Sabor je u petak izglasao Zakon o udomiteljstvu . Naravno, životni partneri i partnerice iz tog su Zakona isključeni, prenosi Crol.hr . Za zakon su glasovala 72 zastupnik a/ica , šest zastupnika/ica bilo je suzdržano, dok je njih četvoro (...)

 • Istraživanje pokazalo: I muškarci i žene podcjenjuju razinu prisutnosti seksualnog uznemiravanja

  Istraživanje pokazalo: I muškarci i žene podcjenjuju razinu prisutnosti seksualnog uznemiravanja

  Muškarci uvelike podcjenjuju razinu seksualnog uznemiravanja koje su doživjele žene, pokazuje novo istraživanje. Na pitanje koliko je žena doživjelo bilo kakav oblik seksualnog uznemiravanja, ispitani muškarci i žene diljem SAD-a i 12 europskih zemalja , uvelike su podcijenili prisutnost (...)

 • Newsletter kampanja udruge Skribonauti: Nastavi priču

  Newsletter kampanja udruge Skribonauti: Nastavi priču

  Nastavi priču je newsletter kampanja Skribonauta kroz koju će u inbox svih onih koji se pretplate na newsletter u naredna tri tjedna u nastavcima stići do sada neobjavljene priče hrvatskih spisateljica, i to: Marije Andrijašević , Marije Rakić Mimica i Jasne Jasne Žmak .

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM