Vijesti

 • Za pravdu i solidarnost, sloboda za Carolu Rackete i Piju Klemp!

  Za pravdu i solidarnost, sloboda za Carolu Rackete i Piju Klemp!

  Ova se peticija nastavlja na javni poziv "Sea-Watch 3: C'est maintenant qu'il faut inverser la destruction du droit et de l'humanité" sa 700 potpisnika koji je 27. lipnja objavio pariški Le Monde, a 28. lipnja 2019. godine rimski Il Manifesto.

 • 'Kolegice i kolege, obavljajmo svoj posao časno'

  'Kolegice i kolege, obavljajmo svoj posao časno'

  Apel Hrvatskog novinarskog društva i Sindikata novinara Hrvatske, objavljen 28.6. prenosimo u cijelosti . Drage novinarke i novinari, nedavno je održan prosvjed protiv Roma u Međimurju, u četvrtak u zagrebačkom naselju Petruševec, (a za sutra je redakcijama medija stigao poziv (...)

 • Alabama: Optužena za ubojstvo fetusa iako nije ona pucala

  Alabama: Optužena za ubojstvo fetusa iako nije ona pucala

  Žena iz Alabame, koja je upucana u trbuh, što je rezultiralo smrću petomjesečnog fetusa, optužena je za ubojstvo. Porota je zaključila da je kriva jer je započela 'svađu' koja je dovela do toga da bude upucana. U srijedu je odvedena u pritvor.

 • Homofobni napadi u izbjegličkim kampovima

  Homofobni napadi u izbjegličkim kampovima

  Kenija je naredila grupi LGBT+ izbjeglica da se vrate u logor gdje se suočavaju s homofobnim nasiljem. Naoružana policija u Keniji navodno je 19. lipnja otjerala grupu od 76 osoba natrag u logor u Kakumi. Izbjeglice – među njima najmanje dvadesetoro djece, prema Thomson Reuters (...)

 • Startasicama Lily protiv nasilja prema ženama

  Startasicama Lily protiv nasilja prema ženama

  Ravnateljstvo policije i Borovo, koje ove godine slavi 88. rođendan, predstavili su Nacionalni preventivni projekt Lily u okviru kojeg je nastala posebna verzija startasica. Naime, 10. lipnja, na dramsko-glazbenoj manifestaciji u Vukovarru, na kojoj je predstavljen Nacionalni preventivni (...)

 • U Splitu održana najveća Povorka ponosa dosad!

  U Splitu održana najveća Povorka ponosa dosad!

  Deveta Povorka ponosa u Splitu bila je ujedno i najposjećenija dosad! Uz to, prošla je bez ijednog incidenta, usprkos tomu što je prije povorke na nadvožnjaku u Ulici Domovinskog rata izvješen transparent mržnje 'Only dead gay is OK'. Više stotina građana i građanki Splita sudjelovalo je (...)

 • Nacionalni festival za mlade 'Pokreni promjenu' u Bjelovaru

  Nacionalni festival za mlade 'Pokreni promjenu' u Bjelovaru

  Festival kojem je cilj osnaživanje mladih za prevenciju nasilja u vezama kroz glazbu i audiovizualne medije, u organizaciji CESI , Udruge Budem , Komercijalne i trgovačke škole i Grada Bjelovara održat će se u četvrtak, 13. lipnja, od 10 sati u Bjelovarskom kazalištu.

 • Animafest 2019: Suzan Pitt dobitnica nagrade za životno djelo

  Animafest 2019: Suzan Pitt dobitnica nagrade za životno djelo

  Nakon prikazanih nešto više od 400 filmova i brojnih popratnih događanja, završio je 29. Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb . Ove godine nagradu za životno djelo Vijeće Animafesta dodijelilo je američkoj umjetnici Suzan Pitt.

 • Solidarno protiv političke represije

  Solidarno protiv političke represije

  Antifašistički vjesnik, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju, Centar za mirovne studije, Inicijativa mladih za ljudska prava, Mreža antifašistkinja Zagreba, Radnička fronta, Radnički portal i Socijalistička radnička partija Hrvatske povodom povodom podizanja optužnice protiv Filipa (...)

 • #spasime i Solidarna pokrenule donacijsku kampanju za žrtve nasilja

  #spasime i Solidarna pokrenule donacijsku kampanju za žrtve nasilja

  Inicijativa #spasime zajedno je sa zakladom Solidarna pokrenula Fond za hitnu pomoć i zaštitu žrtava obiteljskog nasilja - FOND #SPASIME . Pozivom na humanitarni telefon Fonda #SPASIME – 060 9003 – pozivatelji/ce doniraju 6,25 kn za pomoć žrtvama nasilja koje (...)

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM