Vijesti

 • Danska studija odbacila povezanost između prekida trudnoće i pokušaja samoubojstva

  Danska studija odbacila povezanost između prekida trudnoće i pokušaja samoubojstva

  Pobačaj ne povećava rizik od samoubojstva kod žena, pokazali su rezultati istraživanja objavljenog u časopisu The Lancet Psychiatry , usred sve veće rasprave o liberalizaciji zakona kojima se zabranjuje prekid trudnoće. Prva sveobuhvatna studija o povezanosti pobačaja i pokušaja (...)

 • 16 dana aktivizma: Od šutnje do promjene

  16 dana aktivizma: Od šutnje do promjene

  U ponedjeljak, 25.studenoga, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama počinje globalna kampanja "16 dana aktivizma". Platforma za reproduktivnu pravdu u suradnji s organizacijama civilnog društva Roda – Roditelji u akciji, Ženskom sobom – Centrom za seksualna prava, (...)

 • Reakcija na slučaj iz Provjerenog: Zdravstvena skrb za trans osobe nije regulirana

  Reakcija na slučaj iz Provjerenog: Zdravstvena skrb za trans osobe nije regulirana

  Udruga Trans Aid reagirala je na slučaj prikazan u emisiji Provjereno pod nazivom "Skandalozna snimka liječnice koja vrijeđa, omalovažava i psuje pacijenta jer je transrodna osoba" . Komentar prenosimo u cijelosti. Udruga Trans Aid oštro osuđuje ponašanje liječnice prema pacijentu (...)

 • 'Podržavamo štrajk i izražavamo radničku solidarnost'

  'Podržavamo štrajk i izražavamo radničku solidarnost'

  Prenosimo u cijelosti pismo podrške 50 sindikata i sindikalnih središnjica koji su dali potporu štrajku prosvjetnih radnica i radnika i izrazili radničku solidarnost. "Podrška prosvjetnim radnicima u štrajku! Mi, dolje potpisani sindikati i sindikalne središnjice, podržavamo štrajk (...)

 • Podrška civilnog društva: Zašto Vlada RH ne da novac za obrazovanje?!

  Podrška civilnog društva: Zašto Vlada RH ne da novac za obrazovanje?!

  Nastavnice i nastavnici su među najslabije plaćenim visokoobrazovanim radnicima u Republici Hrvatskoj, odnosno njihov koeficijent nije rastao paralelno s koeficijentima drugih javnih službenika. Zbog nevoljkosti Vlade da zajedno sa sindikatima u obrazovanju nađe rješenje, da osigura povećanje (...)

 • Pucanj u ljudska prava

  Pucanj u ljudska prava

  Priopćenje Centra za mirovne studije prenosimo u cijelosti. Centar za mirovne studije smatra nedopustivim da se u Hrvatskoj puca po ljudima, kao što se to dogodilo ovoga vikenda, kad je jedan hrvatski policajac propucao čovjeka na području Gorskoga kotara.

 • Olakšajte si organiziranje i planiranje akcija za bolji i pravedniji svijet u 2020. godini

  Olakšajte si organiziranje i planiranje akcija za bolji i pravedniji svijet u 2020. godini

  Centar za mirovne studije želi vam pomoći organizirati se - uz Mirovni rokovnik. Mirovni rokovnik za 2020. godinu uz kalendar, planer i bilješke, donosi i poticajne citate osoba koji se bore za bolje i pravednije društvo. Donosi označene važne datume koje možete obilježiti, ali (...)

 • Rodni jaz u plaćama: Žene u prosjeku zarađuju 16 posto manje od muškaraca

  Rodni jaz u plaćama: Žene u prosjeku zarađuju 16 posto manje od muškaraca

  S ciljem ujednačavanja iznosa mjesečnih primanja muškaraca i žena koji se bave istim poslovima, na inicijativu Europske komisije, 4. studenog obilježava se Dan jednakih plaća. Žene u Europskoj uniji u prosjeku zarađuju 16 posto manje od muškaraca .

 • Više tisuća prosvjetnih radnika i radnica prosvjedovalo pred zgradom Vlade

  Više tisuća prosvjetnih radnika i radnica prosvjedovalo pred zgradom Vlade

  Devetnaesti je dan štrajka u osnovnim i srednjim školama. Danas nastave nije bilo u cijeloj Hrvatskoj, a više tisuća učitelja i učiteljica, prosvjetnih radnika i radnica, prosvjedovalo je ispred zgrade Vlade na Markovom trgu. Istaknuli su kako od svojih zahtjeva neće odustati, piše Halter.

 • Solidarnost ne uništava sustav, nego ga pokušava održati!

  Solidarnost ne uništava sustav, nego ga pokušava održati!

  Na tribini o kažnjavanju pomaganja izbjeglicama "Kriminalizacija solidarnosti u Europskoj uniji" koju je Centar za mirovne studije organizirao u utorak 29. listopada u Europskom domu Zagreb, predstavljena je analiza slučajeva kriminalizacije solidarnosti u Europskoj uniji.

<< < 2 3 4 5 6 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM