Vijesti

 • Uz neljudske uvjete u izbjegličkom kampu Moria, jedina opcija u borbi protiv koronavirusa je samoorganizacija

  Uz neljudske uvjete u izbjegličkom kampu Moria, jedina opcija u borbi protiv koronavirusa je samoorganizacija

  Kako održavati socijalnu distancu u potpuno preopterećenom prostoru gdje mjesta za udaljavanje od drugih naprosto nema? Kako redovito prati ruke na mjestu gdje voda i sapun predstavljaju luksuz? Kako održavati čistoću prostora koji naprosto 'pliva' u smeću? Za stanovnike/ce Morije, ovo nisu (...)

 • Roda organizira e-Tečaj za trudnice

  Roda organizira e-Tečaj za trudnice

  Kako bi svaka trudnica iz sigurnosti svojeg doma dobila mogućnost dodatno se pripremiti za svoj porod i postpartum , udruga Roda je pripremila besplatan e-Tečaj. Svi materijali će biti dostupni online, e-tečaj će se moći pratiti na računalu ili preko mobilnog uređaja, interaktivan (...)

 • 'KUD Nikud' - umjetnička djela u kućnoj radinosti

  'KUD Nikud' - umjetnička djela u kućnoj radinosti

  Domaći_e kulturni_e radnici_e, okupljeni_e oko Apela za nezavisnu kulturnu scenu, idućih 30 dana odlučili_e su provesti radeći ono što najbolje znaju i pritom svojim sugrađanima_kama pokušati olakšati boravak u (samo)izolaciji. Pokrenuli_e su projekt Kulturnoumjetničko društvo Nikud i (...)

 • Pravo na grad: Četiri zahtjeva za sigurnost doma tijekom krize

  Pravo na grad: Četiri zahtjeva za sigurnost doma tijekom krize

  Udruga Pravo na grad uputila je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave te Vladi Republike Hrvatske otvoreno pismo u kojem traže hitne mjere koje bi omogućile da nitko u Hrvatskoj uslijed gubitka ili smanjenja dohotka zbog situacije prouzročene svjetskom pandemijom ne (...)

 • Zraka sunca, svjetlo nade

  Zraka sunca, svjetlo nade

  U povodu obilježavanja 30 godina rada Zelena akcija , zajedno s inicijativom Ljudi za ljude , pokrenula je humanitarnu akciju 'Zraka sunca - svjetlo nade '. Njome žele omogućiti da barem pet kućanstva na području Sisačko-moslavačke županije dobije struju.

 • Nisi kriva, nisi sama! Rijeka je s tobom!

  Nisi kriva, nisi sama! Rijeka je s tobom!

  Treći po redu Noćni marš, u organizaciji SOS Rijeka - centar za nenasilje i ljudska prava te Udruge za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter održan je danas u Rijeci, s početkom u 18 sati. Noćni marš je okupio petstotinjak građana i građanki, koji su zajedno poručili žrtvama nasilja da (...)

 • Ovo su gradovi u kojima se održavaju osmomartovski marševi i programi!

  Ovo su gradovi u kojima se održavaju osmomartovski marševi i programi!

  Ove godine za osmi mart, Međunarodni dan žena, organiziraju se prosvjedi i brojni popratni sadržaji u cijelom nizu gradova u Hrvatskoj. Najsadržanije će biti u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu i Puli. ZAGREB Feministički kolektiv fAKTIV poziva 8. ožujka organizira (...)

 • One su najstrašnije žene 2019. godine!

  One su najstrašnije žene 2019. godine!

  U prepunom baru Botaničar u Zagrebu sinoć je održana prva dodjela nagrada za Strašne žene godine u organizaciji portala Voxfeminae.net i društvenog poduzeća Fierce Women . Na događaju je javno predstavljeno pet strašnih žena koje su dale značajan doprinos rodnoj ravnopravnosti i (...)

 • fAKTIVke solidarne s migrantkinjama svijeta: 'Nikada nećemo amenovati nasilje'

  fAKTIVke solidarne s migrantkinjama svijeta: 'Nikada nećemo amenovati nasilje'

  Povodom jučerašnjeg posjeta europskiih dužnosnika, među kojima je bio i hrvatski premijer Andrej Plenković , grčko-turskoj granici, na kojoj se, po podacima UN-a, nalazi 13.000 migranata koji iz Turske pokušavaju prijeći u EU, nakon čega su europske glavešine obećale pomoći Grčkoj (...)

 • Patrijarhat siluje: Nauči pjesmu i sudjeluj u anti-rape performansu

  Patrijarhat siluje: Nauči pjesmu i sudjeluj u anti-rape performansu

  Čileanska anti-rape pjesma "Un Violador en Tu Camino" posljednjih je mjeseci postala međunarodna feministička anti-rape himna prevedena na nekoliko jezika. Za ovogodišnji Noćni marš napisana je i verzija/prepjev na hrvatskom pod nazivom "Patrijarhat siluje", a ideja je da je što veći broj (...)

<< < 2 3 4 5 6 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM