Vijesti

 • 'Nejednaki su u krizi postali još nejednakiji'

  'Nejednaki su u krizi postali još nejednakiji'

  Koordinacija za integraciju povodom 7. Tjedana IZBJEGLICAma! je na jučerašnjoj konferenciji ispred zgrade Vlade Republike Hrvatske upozorila kako su okolnosti poput izbjeglištva, migriranja, beskućništva, bolesti te već prisutnog siromaštva neke od naših sugrađana/ki učinile dodatno (...)

 • Svjedočimo eskalaciji nasilja prema onima koje u našem društvu smatraju drugima i drugačijima

  Svjedočimo eskalaciji nasilja prema onima koje u našem društvu smatraju drugima i drugačijima

  Grupa Dinamovih navijača jučer je u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu snimljena držeći transparent s natpisom "Jebat ćemo srpske žene i djecu." Fotografija je objavljena na Facebook profilu fotografa Nikole Šolića uz komentar: "Kustošijanska – čudne poruke uz pjesmu 'ubi, ubi' (...)

 • Zagreb uz "Black Lives Matter": Stop rasizmu i policijskom nasilju

  Zagreb uz "Black Lives Matter": Stop rasizmu i policijskom nasilju

  Povodom današnjeg prosvjeda solidarnosti s prosvjedima protiv rasizma i policijske brutalnosti u SAD-u Inicijativa protiv policijskog nasilja i rasizma izdala je priopćenje koje u nastavku prenosimo u cjelosti: "Odbijamo sudjelovati u politici uništavanja života.

 • Pokažite da ne odustajete od solidarne borbe protiv sustava koji ženama okreće leđa

  Pokažite da ne odustajete od solidarne borbe protiv sustava koji ženama okreće leđa

  Na Dan crvenog otpora aktivistkinje Platforme za reproduktivnu pravdu su u sklopu akcije Crveni otpor: Ogledala svakodnevice poručile: Hrvatska je ženama okrenula leđa. Ne štiti nas od nasilja, uskraćuje nam zdravstvenu skrb. Pandemija novog koronavirusa samo je produbila postojeći (...)

 • Tražimo humanost umjesto mučenja, zahtijevamo istrage umjesto poricanja!

  Tražimo humanost umjesto mučenja, zahtijevamo istrage umjesto poricanja!

  Centar za mirovne studije i Inicijativa Dobrodošli! jutros su akcijom ispred zgrade Ministarstva unutarnjih poslova zatražili da se umjesto poricanja nasilja nad izbjeglicama, pokrenu učinkovite istrage. Akcija "Istraga, a ne poricanje" održana je dva tjedna nakon što su (...)

 • Sretan IDAHOBIT: Prekinimo šutnju

  Sretan IDAHOBIT: Prekinimo šutnju

  Međunarodni dan borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije (International Day Against Homophobia, Transphobia and Biphobia - IDAHOBIT) obilježava se diljem svijeta 17. svibnja od 2004. godine, u Hrvatskoj od 2011. kada ga je službeno potvrdio Sabor, a Grad Rijeka je jedini (...)

 • Otvoreno pismo Aladroviću i Paviću: Vaš postupak problematizira politiku zapošljavanja osoba s invaliditetom

  Otvoreno pismo Aladroviću i Paviću: Vaš postupak problematizira politiku zapošljavanja osoba s invaliditetom

  Inicijativa Za snažno civilno društvo uputila je otvoreno pismo Ministarstvu rada i mirovinskog sustava , te Ministarstvu regionalnog razvoja i europskih fondova povodom odluke o preusmjeravanju 450 milijuna kuna u vladin projekt Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima (...)

 • Brutalna stvarnost: Svakodnevica LGBTIQ osoba u RH obilježena je strahom od nasilja i diskriminacije

  Brutalna stvarnost: Svakodnevica LGBTIQ osoba u RH obilježena je strahom od nasilja i diskriminacije

  Ususret Međunarodnom danu borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije, 17. svibnja, Zagreb Pride je objavio rezultate istraživanja koji ukazuju na to da je svakodnevica LGBTIQ osoba u Hrvatskoj i dalje obilježena strahom od nasilja i diskriminacije.

 • MAZ: Našu snagu i borbenost neće potkopati

  MAZ: Našu snagu i borbenost neće potkopati

  Povodom 75 godina od oslobođenja Zagreba, Mreža antifašistkinja Zagreba objavila je prigodan proglas popraćen video materijalom. Tekst proglasa, kao i video, u nastavku prenosimo u cjelosti: Prije točno tri četvrtine stoljeća partizanske su postrojbe prešle Savu i oslobodile (...)

 • Širimo svijest, spasimo život!

  Širimo svijest, spasimo život!

  Zaklada SOLIDARNA i plesni pokret "Spread The Culture" od 27. travnja do 31. svibnja organiziraju humanitarnu akciju "Širimo svijest, spasimo život" kojom će skupljati sredstva za Fond #SPASIME! U sklopu akcije, tijekom 14 dana od 1. do 14. svibnja, "Spread The Culture" organizirat će (...)

<< < 2 3 4 5 6 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM