Vijesti

 • Stručnjaci/inje predstavili prijedlog Zakona o sprječavanju i prekidu trudnoće

  Stručnjaci/inje predstavili prijedlog Zakona o sprječavanju i prekidu trudnoće

  U organizaciji Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje – CESI i Inicijative liječnika/liječnica za reguliranje 'priziva savjesti' u medicini, 28. veljače, u Novinarskom domu održao se okrugli stol 'Zakon o pobačaju za 21. stoljeće – Vjerujemo ženama' .

 • 8. mart u Rijeci, Splitu, Puli i Zadru

  8. mart u Rijeci, Splitu, Puli i Zadru

  Ovogodišnji osmi mart obilježava se prosvjedima u nekoliko hrvatskih gradova. Zagrebu su se tako pridružili Split, Rijeka, Pula i Zadar. "Nakon više od 100 godina još uvijek nismo dovoljno vidljive u povijesti ni u javnom prostoru, nema nas dovoljno u politici i nismo jednako plaćene.

 • UN poziva Vladu RH na hitno suzbijanje nasilja i kršenja prava žena

  UN poziva Vladu RH na hitno suzbijanje nasilja i kršenja prava žena

  U kasnovečernjim satima u petak, 22. veljače 2019. tri ureda stručnjaka Ujedinjenih naroda za ljudska prava izdala su priopćenje za medije u kojem traže da Vlada Republika Hrvatske hitno poduzme radnje kako bi se spriječilo kršenje ljudskih prava žena u reproduktivnom zdravlju.

 • Zabrinutost međunarodnog saveza zbog gušenja neprofitnih medija u Hrvatskoj

  Zabrinutost međunarodnog saveza zbog gušenja neprofitnih medija u Hrvatskoj

  Prenosimo priopćenje Udruge za nezavisnu medijsku kulturu, punopravne članice CMFE-a. CMFE je međunarodni savez koji na europskoj razini predstavlja mreže, nacionalne organizacije, projekte i pojedince aktivne u tzv. trećem medijskom sektoru.

 • Rijeka postala vlasnica prvog hrvatskog 'ženskog' semafora

  Rijeka postala vlasnica prvog hrvatskog 'ženskog' semafora

  Ovog tjedna Rijeka je postala prvim gradom u Hrvatskoj koji ima – ženski semafor. Semafor u blizini Palače Modello u Adamićevoj ulici prvi je od pet semafora u gradu na kojima će, uoči Međunarodnog dana žena, standardne siluete crvenih i zelenih pješaka biti zamijenjene siluetom koja (...)

 • Novi kurikulum Zdravstvenog odgoja svodi seksualnost na reprodukciju

  Novi kurikulum Zdravstvenog odgoja svodi seksualnost na reprodukciju

  Komentar CESI na sadržaj novog kurikuluma Zdravstvenog odgoja prenosimo u cijelosti. Ministarstvo znanosti i obrazovanja na čelu s Blaženkom Divjak donijelo je odluku o uvođenju novog kurikuluma međupredmetne teme Zdravlje za osnovne i srednje škole od šk.

 • POVUCITE TUŽBE - Ne idem na HRT, idem na prosvjed!

  POVUCITE TUŽBE - Ne idem na HRT, idem na prosvjed!

  Kvalitetan javni medijski servis jedan je od stupova demokratskog društva. Nažalost, Hrvatska nema javni medijski servis, već javnu televiziju koja medije koji izvještavaju o zbivanjima na Prisavlju pokušava ušutkati sudskim tužbama, isto kao i vlastite novinare i novinarke koji bi svoj posao (...)

 • Milijarda je ustala protiv nasilja nad ženama i djevojčicama diljem Hrvatske

  Milijarda je ustala protiv nasilja nad ženama i djevojčicama diljem Hrvatske

  Svjetska kampanja 'Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama' jučer se po sedmi put održala diljem Hrvatske. Ovogodišnja kampanja bila je posvećena akciji #prekinimošutnju kako bi se podsjetilo na svjedočanstva žena koje je RODA prikupila tijekom akcije i osvijestilo o (...)

 • Usvojene smjernice Rezolucije Europskog parlamenta o pravima interspolnih osoba

  Usvojene smjernice Rezolucije Europskog parlamenta o pravima interspolnih osoba

  U Europskom parlamentu ovaj su tjedan usvojene smjernice Rezolucije Europskog parlamenta o pravima interspolnih osoba kojima se snažno osuđuju zahvati i operacije "normalizacije spola", pozdravlja zakone kojima se zabranjuju takve operacije i potiče druge države članice da donesu slične (...)

 • Milijarda ustaje za #prekinimošutnju u 2019. godini

  Milijarda ustaje za #prekinimošutnju u 2019. godini

  Na ovogodišnjem obilježavanju svjetske kampanje Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicam a/One Billion Rising Revolution prisjetit ćemo se akcije #prekinimošutnju . Ovo Valentinovo okupljanje će se održati u 5 do 12 na Markovom trgu.

<< < 2 3 4 5 6 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM