Vijesti

 • Expecting: Rodina mobilna aplikacija za trudnice na hrvatskom jeziku

  Expecting: Rodina mobilna aplikacija za trudnice na hrvatskom jeziku

  Udruga Roda službeno je predstavila novu mobilnu aplikaciju za trudnice, Expecting , vodič kroz trudnoću, porod i roditeljstvo koju je razvila s partnerima iz Češke i Slovenije u okviru Erasmus+ projekta. Od osnutka, Roda se zalaže za mogućnost slobodnog, informiranog odabira u (...)

 • Netflix najavio moguće povlačenje iz Georgije ako zakon o zabrani pobačaja prođe

  Netflix najavio moguće povlačenje iz Georgije ako zakon o zabrani pobačaja prođe

  Netflix je ovog tjedna objavio da će "ponovno razmotriti" svoju investiciju u filmsku i televizijsku produkciju u Geogriji ako novi zakon, koji bitno ograničava pravo na pobačaj u toj državi, bude implementiran , no zasada nastavljaju s radom u spomenutoj saveznoj državi.

 • Nova, pozitivna budućnost u Europskoj uniji za LGBTI osobe i njihove obitelji

  Nova, pozitivna budućnost u Europskoj uniji za LGBTI osobe i njihove obitelji

  Povodom izbornih rezultata za Europski parlament, udruga Dugine obitelji izdala je priopćenje za javnost i medije koje u cijelosti prenosimo u nastavku: Rezultati izbora za Europski parlament pružaju nam pozitivan pogled na budućnost i više sigurnosti u zaštiti prava LGBTI osoba i (...)

 • #crveniotpor u Hrvatskoj: Ne damo svoje živote i slobodu!

  #crveniotpor u Hrvatskoj: Ne damo svoje živote i slobodu!

  "Crkva i država u ratu protiv žena", "Zabrana pobačaja osuđuje žene na smrt", "Legalan i dostupan pobačaj", "Zahtijevamo besplatan pobačaj", neke su od poruka niza akcija koje su se danas održale u znak prosvjeda protiv hodova za zabranu pobačaja u Zagrebu i Zadru.

 • Otpor zabrani pobačaja: Stale ispred tzv. Hoda za život

  Otpor zabrani pobačaja: Stale ispred tzv. Hoda za život

  Aktivistkinje, koje su jutros stale ispred tzv. Hoda za život u Zagrebu, odvela je policija. Podsjetimo, Platfroma za reproduktivna prava pozvala je građanke i građane Hrvatske da na dan hoda za zabranu pobačaja obuku nešto crveno , izađu na ulice i okrenu leđa klerikalnoj paradi te time (...)

 • Crveni otpor za pravo na pobačaj: Ako se ne odupremo, zgazit će nas

  Crveni otpor za pravo na pobačaj: Ako se ne odupremo, zgazit će nas

  Hrvatska je ženama okrenula leđa. Ne štiti nas od partnerskog nasilja, uskraćuje nam zdravstvenu skrb, izlaže nas nasilju u bolnicama. A već neko vrijeme pokušava nam se oduzeti i pravo na slobodno odlučivanje o rađanju. Pravo koje nam je posljednjih godina ograničeno iz dva temeljna razloga: (...)

 • Pišemo ovo pismo jer živimo u strahu da će nam oduzeti osnovno ljudsko pravo

  Pišemo ovo pismo jer živimo u strahu da će nam oduzeti osnovno ljudsko pravo

  Otvoreno pismo kao reakciju na tzv. Hod za život, koje je pokrenula fotografkinja i aktivistkinja Tonia Jurišić, a u nekoliko dana potpisalo 1029 osoba, prenosimo u cijelosti. Poštovana predsjednice Grabar- Kitarović, premijeru Plenkoviću, članice i članovi Vlade RH, zastupnice i (...)

 • Zelena akcija predstavila 'Deklaraciju za održivu Europu' i pozvala na glasanje

  Zelena akcija predstavila 'Deklaraciju za održivu Europu' i pozvala na glasanje

  Građanke i građane itekako treba zanimati tko su članovi i članice Europskog parlamenta koji donose odluke o važnim propisima. U svjetlu trenutnih događanja u Europi i svijetu, sada je važnije nego prije da se izjasnimo tko će biti novi zastupnici i zastupnice u Parlamentu koji će odlučivati o (...)

 • Žene nisu ubojice - grupa žena protiv tzv. Hoda za život u Osijeku

  Žene nisu ubojice - grupa žena protiv tzv. Hoda za život u Osijeku

  Skupina žena stala je jučer u Osijeku u obranu prava na pobačaj dočekavši kolonu tzv. Hoda za život transparentima "Pobačaj je OK", "Prigovaram da drugi odlučuju u moje ime","Žene nisu ubojice". Policija ih je udaljila . "Protivimo se ograničavanju sloboda i prava ljudi u ime (...)

 • Hod za slobodu: Rijeka je za očuvanje postojećih ljudskih prava!

  Hod za slobodu: Rijeka je za očuvanje postojećih ljudskih prava!

  Više od 1.500 građana i građanki Rijeke i njihovih gostiju okupilo se danas u Hodu za slobodu, mirnom okupljanju čije su glavne poruke sloboda na pravo izbora i očuvanje postojećih ljudskih prava. Rijeka je još jednom poručila da je za život protiv svake prisile, nasilja i diskriminacije te da je (...)

<< < 2 3 4 5 6 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM