Vijesti

 • Neka se glas građana čuje i u lokalnoj zajednici

  Neka se glas građana čuje i u lokalnoj zajednici

  GONG je prije nekoliko godina izradio brošuru o lokalnoj samoupravi koja je doživjela nekoliko promjena s obzirom na promjene više zakona koji je uređuju.

 • Dunja Mihelec-Buljević kandidatkinja za načelnicu Omišlja

  Dunja Mihelec-Buljević kandidatkinja za načelnicu Omišlja

  Vodstva omišaljskih organizacija HNS-a i SDP-a, stavljanjem potpisa na sporazum o zajedničkom nastupu na skorašnjim lokalnim izborima okrunila su višemjesečne pregovore u sklopu kojih su dogovorene smjernice izbornog programa, ali i kandidati za nositelje izvršne vlasti.

 • Sandra Vukić po novi mandat u općini Vrsi

  Sandra Vukić po novi mandat u općini Vrsi

  Sandra Vukić biti će HDZ-ova kandidatkinja za načelnicu općine Vrsi u Zadarskoj županiji i ujedno prema trenutno dostupnim informacijama jedina žena kandidatkinja ispred HDZ-a u toj županiji. Sandra Vukić postala je načelnicom novosnovane općine Vrsi kao nositeljica nezavisne liste na (...)

 • Alenka Košiša Čičin-Šain HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba?

  Alenka Košiša Čičin-Šain HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba?

  Radimir Čačić odustao je od kandidature za mjesto zagrebačkoga gradonačelnika i umjesto njega zagrebački HNS na lokalnim izborima 17. svibnja ove godine predstavljat će bivša saborska zastupnica i sadašnja predsjednica gradskih narodnjaka Alenka Košiša Čičin-Šain ili Andrea Zlatar Violić, bivša (...)

 • Pravo na roditeljstvo

  Pravo na roditeljstvo

  - Koliko ja znam u Hrvatskoj je još uvijek dopušteno da žene koje nisu udane prirodnim putem rađaju djecu. Drugim riječima, dopušteno im je da imaju djecu bez supruga. A zašto onda to ne mogu umjetnom oplodnjom?

 • Zadarska "Mala kuća"

  Zadarska udruga za pomoć ženi i djetetu "Duga" koja u Zadru djeluje već više od deset godina, posljednje dvije godine javnosti je poznata i po skloništu za žrtve obiteljskog nasilja, takozvanoj Maloj kući koja je nastala na inicijativu ove zadarske udruge.

 • Saudijska Arabija: Prva žena u kabinetu ministara

  Saudijski kralj Abdullah prvi put u povijesti u svoj je kabinet ministara postavio ženu. Noor Al-Fayez imenovana je zamjenicom ministra za žensko obrazovanje u kraljevini u kojoj su žene tek prije pet godina dobile pravo glasa.

 • Jesi na fejsbuku?

  Generalno gledajući, od prošlih lokalnih izbora do ovih koji nam slijede za 3 mjeseca ništa se značajno nije promjenilo. Face su još uvijek manje više iste i manje više muške, programi su i dalje relativno neartikulirani, a proračuni su usprkos općoj krizi i recesiji i dalje isključivo (...)

 • Nagrada "Zagrepčanka godine" prof. Mirjani Krizmanić

  Nagrada "Zagrepčanka godine" prof. Mirjani Krizmanić

  Mirjana Krizmanić, umirovljena profesorica, predložena je za nagradu za dugogodišnje javno djelovanje i doprinos afirmaciji žena u društvu te popularizaciji psihologijske znanstvene misli. Izabrana je među 20 kandidatkinja prijavljenih na javni natječaj za nagradu "Zagrepčanka godine".

 • Spremne za Himalaje

  Spremne za Himalaje

  Druga ženska alpinistička  ekspedicija "Everest 2009" nedavno je posjetila Ličko-senjsku županiju, točnije Velebit i  njegove uzvisine. Naime, ledom i snijegom okovana najljepša hrvatska planina bila je  idealan poligon za savladavanje određenih prepreka koje  će sigurno susretati na Everestu.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM