Vijesti

 • Prva žena u borbi za gradonačelnicu Sinja

  Prva žena u borbi za gradonačelnicu Sinja

  Sinjska alka, jedinstveno viteško natjecanje svake godine slavi povijesnu bitku iz 1715. koja se vodila za strateški grad na glavnom putu prema moru. Tursko-mletački rat počeo je, kažu knjige, i završio bitkom za grad Sinj. Politička bitka za Sinj, međutim, još uvijek traje, a prvi put u (...)

 • www.izbori.hr

  Državno izborno povjerenstvo (DIP) jučer je izvijestilo da se na njegovoj novoj internetskoj stranici (www.izbori.hr) mogu naći svi podaci vezani uz predstojeće lokalne izbore, te najavljuje kako će birači na vrijeme biti informirani o svim detaljima provedbe izbora.

 • Crna kutija na HTV-u

  Crna kutija na HTV-u

  B.a.B.e. su pokrenule novi projekt, TV emisiju "Crna kutija" - edukativno dokumentarni serijal o ljudskim pravima namijenjen prvenstveno srednjoškolcima i studentima, a koji možete gledati na HTV-u. 

  Serijal je nastao kao dio sveobuhvatnog medijskog projekta "Videoteka ljudskih prava" i sastoji se od niza 26 minutnih dokumentarnih emisija koje će se prikazivati u sklopu programa za djecu i mlade na HTV-u.

 • Hrvatska ženska ekspedicija krenula prema Nepalu

  Hrvatska ženska ekspedicija krenula prema Nepalu

  Nakon priprema koje su trajale 14 mjeseci, danas prema Nepalu kreće Hrvatska ženska ekspedicija "Mt.Everest 2009" i to na put dug 72 dana. Ciljevi ekspedicije su prvi hrvatski ženski uspon na najviši vrh svijeta Mount Everest (8850 m), uspon bez uporabe umjetnog kisika i pokušaj najbržeg ženskog uspona u povijesti, odnosno neprekidnutog uspona iz Baznog logora do vrha što još nije uspjelo nijednoj ženi.

 • Lovorka Tomičić za gradonačelnicu Pule?

  Iako još nisu službeno definirali tko će biti njihov kandidat za gradonačelnika, pulski HDZ-ovci najvjerojatnije će istaknuti predsjednicu gradske organizacije Lovorku Tomičić. Niti ona to još nije željela stopostotno potvrditi, no između redaka dala je do znanja da je najizglednija (...)

 • Ekonomsko nasilje za ženu jedno od najgorih

  Ekonomsko nasilje za ženu jedno od najgorih

  Uskoro će u Hrvatskoj i zakonom biti propisano i sankcionirano ekonomsko nasilje. Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor kazala je za Vjesnik da su pripremljene izmjene Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji koje prvi put definiraju i prepoznaju ekonomsko nasilje kao jedan od najgorih oblika nasilja, a kao i svi postupci koji se pokrenu po tom zakonu, morat će se hitno rješavati.

 • Ekonomska kriza više pogađa žena

  Ekonomska kriza više pogađa žena

  Žene će tijekom ekonomske krize, biti pogođenije od muškaraca, jer će većina njih gubitkom prihoda izgubiti i neovisnost za koju su se stoljećima borile, rečeno je na današnjem okruglom stolu "Rodna ravnopravnost u vremenu ekonomske krize", u organizaciji Centra za ženske studije i Sindikat tekstila, obuće, kože, gume Hrvatske.

 • Dan narcisa

  Dan narcisa

  "Dan narcisa" - svjetski dan posvećen borbi protiv raka dojke obilježen je 21. ožujka diljem Hrvatske. Libela donosi kratki pregled.

 • Dubravka Šuica o gradu, garažama, maškarama...

  Dubravka Šuica o gradu, garažama, maškarama...

  Do prvih izravnih lokalnih izbora preostalo je nešto više od dva mjeseca, a Vaši glavni protukandidati za mjesto gradonačelnika krenuli su oštro u kampanju. Jedan je bivši ministar zdravstva RH Andro Vlahušić, adut oporbenog HNS-a i SDP-a, a drugi nezavisni kandidat ,gospodarstvenik i nogometni (...)

 • Bossing - novi oblik zlostavljanja radnika i radnica

  Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) za Zadarsku županiju rekorder je u Hrvatskoj po dobivenim radnim sporovima i sudskim presedanima koji su otpuštenim radnicima donijeli milijunske iznose za neisplaćene plaće i druge povrede radnog prava, no u posljednje se vrijeme stručnjaci SSSH ne mogu 'obraniti' od prijava za radno ili seksualno uznemiravanje na poslu - samo u ovoj godini mobing je prijavilo 70 osoba, a lani više od 400.

Iz drugih medija

AEM