Vijesti

 • Hoće li sve slike biti ovakve?

  Hoće li sve slike biti ovakve?

  Piše Tajana Broz Ova strogo muška slika sa predstavljanja stranačke koalicije HDZ-HSP-HSS-HSU za Požegu i Požeško-slavonsku županiju sigurno nije jedina do sada uslikana, a niti je posljednja. Očito i kampanja vladina Ureda za ravnopravnost spolova i aktivnosti koje provode (...)

 • Nagrade za najseksističke reklame

  Nagrade za najseksističke reklame

  Prikaz ženske stražnjice, a na kojoj se nalazi natpis 'Na specijalnoj ponudi' proglašena je reklamom koja najviše degradira žene. Švicarskom proizvođaču donjeg rublja Sloggiju 'priznanje' su dodijelile švicarska i francuska feministička asocijacija i to zbog 'promoviranja pornografije i prostitucije'.

 • I žene s invaliditetom uključiti u politiku

  I žene s invaliditetom uključiti u politiku

  Osnaživanje žena s invaliditetom za uključivanje u proces političkog uključivanja bio je naziv skupa održanog u ponedjeljak u Općoj bolnici Dubrovnik. Skup su zajednički organizirali Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske - SOIH, na čelu s predsjednikom dr. Zorislavom Bobušem.

 • Neda Klarić četvrti put u izbornu utakmicu

  Neda Klarić četvrti put u izbornu utakmicu

  Neda Klarić, saborska zastupnica i aktualna šibenska gradonačelnica, ponovno je kandidatkinja HDZ-a za čelnu poziciju u Gradu. Njezina je nominacija, kako je to na službenoj promociji kazao predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Tomislav Ninić , logična posljedica "iznimnih rezultata koje (...)

 • "Ukoliko u politici nema žena, govorimo o krnjoj demokraciji"

  Tematska sjednica Odbora za ravnopravnost spolova skupštine Zadarske županije na temu "Žene na lokalnim izborima 2009. godine" održana je jučer u prostorima Doma županije. Ovoj sjednici cilj je bio potaknuti javnu rapravu o primjeni Zakona o ravnopravnosti spolova u dijelu koji se odnosi na političke stranke, odnosno političku partcipaciju žena i njihovo uključivanje na stranačke liste na predstojećim izborima.

 • Marija Pejčinović-Burić nova predsjednica zagrebačke Zajednice žena 'Katarina Zrinski'

  Marija Pejčinović-Burić nova predsjednica zagrebačke Zajednice žena 'Katarina Zrinski'

  Za predsjednicu Zajednice žena HDZ-a 'Katarina Zrinski' za Grad Zagreb večeras je jednoglasno izabrana Marija Pejčinović Burić, saborska zastupnica HDZ-a, priopćeno je iz Tajništva Zajednice. Izborna skupština održana je u nazočnosti nacionalne predsjednice Zajednice žena HDZ-a 'Katarina Zrinski', Biance Matković te Jasena Mesića, predsjednika Gradskog odbora HDZ-a te kandidata za gradonačelnika Zagreba.

 • Prisutan seksizam i seksističko ponašanje

  Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Hrvatske predložio je danas potpredsjednici Vlade Jadranki Kosor izmjene Kolektivnog ugovora koje se odnose na zaštitu dostojanstva službenika i namještenika, točnije na obvezu objave popisa svih povjerljivih savjetnika na razini državne uprave, kao i isticanja podataka o imenovanim povjerljivim savjetnicima na razini svakog državnog tijela.

 • Britanska javnost šokirana, a hrvatska?

  Britanska javnost šokirana, a hrvatska?

  Tportal donosi istraživanje britanske vlade o nasilju u obitelji koje je kako kaže šokiralo britansku javnost. Naime, istraživanje je pokazalo da petina muškaraca smatra da je u redu udariti ženu ili djevojku, a deset posto njih smatra da je posve prihvatljivo udariti partnericu koja flertuje s drugim muškarcem.

 • Limoncin Toth na izbore bez stranačke podrške

  Limoncin Toth na izbore bez stranačke podrške

  Limoncin Toth: Izlazim iz IDS-aLorella Limoncin Toth, bujska gradonačelnica koja privodi kraju svoj drugi četverogodišnji mandat, nema podršku IDS-a (čija je i potpredsjednica) za novu kandidaturu. O tomu se u Bujama priča već neko vrijeme, a glasine su se potvrdile u petak na sjednici (...)

 • Ženska očekivanja od europskih izbora

  Ženska očekivanja od europskih izbora

  Većina žena želi da sljedeći Europski parlament garantira jednake plaće za jednak rad, promovira dnevnu skrb za djecu, omogući da godine brige za djecu ulaze u radni staž i da se bori protiv nasilja nad ženama, pokazuje istraživanje Eurobarometra o očekivanjima od predstojećih izbora za Europski parlament.

  Pročitajte cijeli članak.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM