Vijesti

 • Zelena lista istaknula kandidatkinju za županicu Karlovačke županije

  Zelena lista istaknula kandidatkinju za županicu Karlovačke županije

  Kandidatkinja Zelene liste za županicu Karlovačke županije je Anita Mihalić. Anita Mihalić (29) je ekonomistica (po Bolonji) sa završenom visokom poslovnom školom Libertas, a polaznica je specijalističkog studija čijim završetkom bi trebala postati magistra struke.

 • Osmomartovska šetnja gradom

  Osmomartovska šetnja gradom

  Zagreb, nedjelja, jutro, sunčano, 8.mart, može i 8.ožujak za one mlađe. Međunarodni Dan žena. Libelin investigativni tim bogato opremljen fotićem, blokićem i dobrom voljom, krenuo je u potragu za osmomartovskim sadržajima u centru Zagreba.

 • U Hrvatskoj 23 posto slabije plaćene

  Iako se do prije samo godinu dana smatralo da su plaće žena na globalnoj razini 16,5 posto manje od plaća muškaraca, Međunarodna konfederacija sindikata (ITUC) je upozorila da bi razlika u plaćama muškaraca i žena mogla bi biti i veća nego što to inače pokazuju službeni podaci.

 • Sa svih strana: HNS obilježio Dan žena

  Sa svih strana: HNS obilježio Dan žena

  Sestrama Rajki i Zdenki Baković, antifašističkim borkinjama koje je 1941. godine pogubio ustaški rezim, hitno treba vratiti prolaz koji spaja Masarykovu i Varšavsku ulicu, a naprasito je i bez objašnjenja promijenjen u Miškecov prolaz, poručila je HNS-ova gradska zastupnica Morana Paliković Gruden, koju je u inicijativi povodom Dana žena došla podržati i stranačka predsjednica Vesna Pusić.

 • Sa svih strana: SDP obilježio Dan žena

  Žene zadarskog SDP-a organizirale su jučer svoju tradicionalnu proslavu u povodu Dana žena. U popunjenoj dvorani hotela Kolovare organizarn je prigodni prijem i druženje na kojem su uz kandidatkinju za gradonačelnicu Ingrid Antičević-Marinović, okupljene žene pozdravile i Gordana Sobol, predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova, Renata Sabljar Dračevac, kandidatkinja za zamjenicu župana i Irena Dragić, predsjednica zadarskog Foruma žena SDP-a.

 • Ideološki praznik borbe za ljudska prava

  Dan žena nije sladunjavi, ženski praznik, nego ideološki praznik borbe za ljudska prava i prava rada, iako se u zadnje vrijeme sveo na karanfile i ruže. Činjenica je da sva prava žena nastaju i nestaju u tom jednom danu, izjavila je predsjednica Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova Irena Gregorović-Filipčić na press konferenciji na kojoj je najavljena kampanja "Uravnotežimo se", posvećena povećanju učešća žena u političkom životu.

 • Najveći gubitnici u krizi su opet - žene

  Najveći gubitnici u krizi su opet - žene

  Poduzeća u kojima ima puno žena lakše se nose s krizom, rekao je europski povjerenik za socijalna pitanja Vladimir Špidla te pozvao da se to saznanje bolje iskoristi. Samo prazne riječi povodom Međunarodnog dana žena?

 • Žene u EU

  Žene u EU

  Povodom Međunarodnog dana žena statistički ured Europske unije Eurostat objavio je podatke o broju žena u Europskoj uniji, njihovoj starosti, razlikama u plaći između žena i muškaraca, broju žena na fakultetima i u određenim zanimanjima, broju žena koje koriste internet i brojne druge podatke vezane uz razlike među spolovima u EU.

 • Mesićeva čestitka

  Predsjednik Stjepan Mesić uputio je čestitku svim ženama u povodu Međunarodnog dana žena.

  "Žene u našem društvu još uvijek nisu dovoljno prisutne na vodećim položajima i na mjestima na kojima se odlučuje" stoji između ostalog u čestitci.

 • Ravnopravne, ali samo na papiru

  Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Gordana Lukač Koritnik smatra da su, gledajući zakonodavni okvir, u Hrvatskoj postignuti svi preduvjeti za uspostavu ravnopravnosti spolova. No tako je samo na papiru.
  Ona napominje da su žene i dalje značajno podzastupljene u tijelima gdje se donose odluke, bilo da se radi o upravnim i nadzornim odborima, vijećima, povjerenstvima ili političkim strankama.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM