Vijesti

 • Rodnim stereotipima u borbu za glasove

  Kampanja još nije niti službeno započela, a politički protivnicu su već počeli koristiti sva sredstva na raspolaganju. Gordan Matković, predsjednik osječkog HSP-a je govoreći o tome kako su kandidati koalicije HDSSB i HNS samo produžene ruke drugih ljudi za oba muška kandidata pristojno rekao da (...)

 • Virtualne kampanje

  Virtualne kampanje

  Kako se kampanja zahuktava, tako je i sve više kandidatkinja u virtualnom prostoru. SDP-ova kandidatkinja za sisačko-moslavačku županicu pokrenula je osobnu web stranicu na adresi: http://marinalovric.com/ . HDZ-ovu kandidatkinju za gradonačelnicu Vodica možete (...)

 • SDP-ove kandidatkinje za načelnice

  SDP-ove kandidatkinje za načelnice

  Jadranka Duvančić kandidatkinja je SDP-a za načelnicu općine Podstrana. Jadranka Duvančić (1975.) diplomirana je pravnica trenutno na poslijediplomskom studiju na Pravnom fakultetu u Splitu smjer : "Pomorsko pravo i Pravo mora". Radi u vlastitoj tvrtci. Od 2007. godine članica je SDP-a, a od (...)

 • Žene su slabo zastupljene i u europskim institucijama

  Žene su slabo zastupljene i u europskim institucijama

  "Europa ne može igrati i pobijediti s pola svoga tima na klupi" rekao je T. Davis, generalni sekretar Vijeća Europe, govoreći na objavljivanju izvještaja o sudjelovanju žena u procesima odlučivanja u Europi. Unatoč nizu propisa, zastupljenost žena je u praksi posve druga stvar. 

 • Muškarci u Hrvatskoj 11,7 posto bolje plaćeni od žena

  Muškarci u Hrvatskoj 11,7 posto bolje plaćeni od žena

  Muškarci su u Hrvatskoj u prosjeku oko 11,7 posto bolje plaćeni nego žene, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku o prosječnim plaćama prema spolu za 2007. Prosječna mjesečna neto plaća muškaraca u 2007. godini iznosila je 5.048 kuna, dok su žene u prosjeku primale 527 kuna manje i njihova je prosječna neto plaća iznosila 4.521 kunu.

 • Hoće, neće, hoće, neće...

  Piše Tajana Broz Od 18. ožujka počinje teći period u kojem Vlada može raspisati lokalne izbore. Stoga su se u medijima i kuloarima pojavile špekulacije da bi Vlada mogla odmah sljedeći tjedan iskoristiti tu mogućnost.

 • Sudac nije imao pravo nazvati Anu Magaš kurvom

  Sudac nije imao pravo nazvati Anu Magaš kurvom

  Marka Rogulju, suca Općinskog suda u Vukovaru, kaznili su jer je u presudi uvrijedio Anu Magaš optuženu za ubojstvo supruga. Rekao joj je da je bilo logično da je muž nazove "kurvom" budući da je plesala s drugim muškarcem noć uoći ubojstva.

 • Danijela Lovoković uz Bubala i Vrdoljaka

  Danijela Lovoković uz Bubala i Vrdoljaka

  Danijela Lovoković, bivša povjerenica Vlade za Osijek u vrijeme krize gradske vlasti, bit će kandidatkinja za dogradonačelnicu Osijeka koalicije HDSSB-a i HNS-a i to kao nestranačka osoba. Danijela Lovoković je dipl.inž. arhitekture i dugogodišnja pročelnica gradskog Upravnog odjela za urbanizam (...)

 • Kandidatu/kinji za gradonačelnika/cu za kampanju trebaju bar tri milijuna kuna

  Ako se pokaže točnom informacija kako će lokalni izbori službeno biti raspisani već 18. ožujka, onda vam to znači da će u šest tjedana kampanje - doći do zamora birača. Naravno da duga kampanja odgovara bogatim kandidatima, isto kao što i odvraća pažnju javnosti s nacionalnih problema, ili (...)

 • Utvrđen dio nacrta ustavnih promjena

  Vladina radna skupina za izradu nacrta ustavnih promjena na današnjem je sastanku, na prijedlog svoje potkomisije, utvrdila izmjene u četiri segmenta, izvijestio je voditelj skupine Vladimir Šeks Objasnio je da je dogovoreno da će se predložiti izmjene koje će omogućiti primjenu europskog uhidbenog naloga nakon ulaska Hrvatske u EU, što će omogućiti izručivanje hrvatskih državljana i zemljama koje nisu članice EU, ako je s njima sklopljen takav međudržavni ugovor.

Iz drugih medija

AEM