Vijesti

 • U Deši proslavljen Dan žena

  U Deši proslavljen Dan žena

  Gradonačelnica Dubravka Šuica, potpredsjednica Gradskog vijeća Dubravka Marunčić i član Poglavarstva Đuro Market nazočili su u četvrtak navečer proslavi u povodu Međunarodnog dana žena koju je organizirala Udruga "Deša".

 • Libela čestita

  Drage/i, Libela vam želi sretan Dan žena. Želimo vam da se borite, da učite, da se razvijate, da ne robujete nametnutim slikama ljepote i uspjeha, i da budete svoje/i - hrabre/i i ponosne/i.

 • Sanader čestitao Međunarodni dan žena

   Ivo Sanader, predsjednik Vlade, uputio je danas čestitku u povodu Međunarodnog dana žena koju prenosimo u cjelosti.

   "Međunarodnim danom žena obilježavamo gotovo stotinu godina dugu koordiniranu borbu žena za pravdu i ravnopravnost.

 • Vesna Žmak za gradonačelnicu Umaga

  Vesna Žmak za gradonačelnicu Umaga

  Umaški je SDP za gradonačelnicu Grada Umaga predložio Vesnu Žmak, dipl. ing . Vesna Žmak , rođena je 1952. godine u Buzetu. Završila je gimnaziju u Bujama, a diplomirala, 1976. godine na Tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na smjeru kemijske tehnologije.

 • Dan žena u Francuskoj: Pariški nadbiskup je "Macho godine"

  Dan žena u Francuskoj: Pariški nadbiskup je "Macho godine"

  Francuski feministički pokret "Kučke čuvarice" dodijelio je u petak, u povodu Međunarodnog dana žena, 8. ožujka, priznanja za "macho-muškarca" godine, a prvo mjesto pripalo je pariškome nadbiskupu, kardinalu Andreu Vingt-Troisu.

 • "Drugačija lica politike dolaze iz ženskog građanskog tijela"

  U bitku za gradsku četvrt Gornji Grad, kvart koji nema banku, postolara, ni ambulantu, žestoko su krenule članice zagrebačkog HNS-a, koje su povodom Međunarodnog dana žena progovorile o političkom angažmanu žena.

 • Dok trudnice ostaju bez posla, nema ravnopravnosti

  - Sve dok trudnice ostaju bez posla, što je nezakonito, a do prvog ročišta na sudu prođe i do deset godina, ne možemo govoriti o ravnopravnosti spolova u Hrvatskoj - poručila je Milanka Opačić, potpredsjednica SDP-a, na konferenciji za novinare povodom Međunarodnog dana žena.

 • Ban Ki-moon: Nasilje nad ženama je odvratno

  Ban Ki-moon: Nasilje nad ženama je odvratno

  Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon nazvao je nasilje nad ženama "odvratnim" i pozvao je političke čelnike predvode aktivnosti koje za cilj imaju zaustavljanje tog nasilja.

 • Ksenija Plantak za gradonačelnicu Slatine

  Ksenija Plantak za gradonačelnicu Slatine

  Na sinoćnjoj sjednici vodstva Gradske organizacije SDP-a Slatina raspravljalo se i odlučivalo o kandidatu ove stranke za gradonačelnika Slatine. U SDP-u su potvrdili da će ime kandidata predstaviti u petak, a prema neslužbenim izvorima doznajemo da će kandidatkinja ove, ali i još nekih (...)

 • CESI rodnim naočalama do više žena na listama

  CESI rodnim naočalama do više žena na listama

  "Pred Hrvatskom su lokalni izbori i vrijeme je da žene uključimo u donošenje odluka u lokalnim zajednicama. Sudjelovanje žena u lokalnim vlastima u Hrvatskoj je minimalno, svega 15% u gradovima i županijama te 7% u općinama što Hrvatsku svrstava ispod europskog prosjeka. Od 37 članica Vijeća Europe iza nas su samo Azerbajdžan, Italija, Turska i Armenija." rekla je Gordana Obradović-Dragišić, izvršna direktorica CESI na konferenciji za medije održanoj 6. ožujka povodom Međunarodnog Dana žena.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM