Vijesti

 • Recesija pokucala na vrata Male kuće

  Recesija pokucala na vrata Male kuće

  Obzirom da kriza uvijek prvo pogodi one socijalno najugroženije, osobito žene čija se radna mjesta najbrže prazne, i zadarska Mala kuća recesiju itekako osjeća. "Grad je, na našu žalost, zbog postojeće situacije morao u proračunu izdavanje za nas smanjiti za čak 200 tisuća kuna", rekla je Gordana Markulin-Ježina, koordinatorica Male kuće.

 • Različite ljubavi, jednaka prava

  Različite ljubavi, jednaka prava

  Lezbijska grupa Kontra i Iskorak - centar za prava seksualnih i rodnih manjina - pokrenuli su zajedničku kampanju za prava seksualnih manjina pod nazivom "Različite ljubavi, jednaka prava".  Plakati i razglednice koji su dio ove kampanje prikazuju šest istospolnih parova u šest različitih životnih situacija koje simboliziraju različita prava lezbijki, gejeva i biseksualnih osoba. Cilj je kampanje ukazati na kršenje ljudskih prava lezbijki, gejeva i biseksualnih osoba.  

 • Neslana šala ili seksizam

  Prije nekoliko tjedana dobile smo informaciju od izvora koji je želio ostati anoniman o određenim seksističkim praksama u SAP d.o.o. I kako to već biva seksizme je teško dokumentirati i materijalizirati, ali jedan slučaj je naš izvor vrlo precizno zabilježio. Naime, SAP d.o.o.

 • Hoće li sve slike biti ovakve?

  Hoće li sve slike biti ovakve?

  Piše Tajana Broz Ova strogo muška slika sa predstavljanja stranačke koalicije HDZ-HSP-HSS-HSU za Požegu i Požeško-slavonsku županiju sigurno nije jedina do sada uslikana, a niti je posljednja. Očito i kampanja vladina Ureda za ravnopravnost spolova i aktivnosti koje provode (...)

 • Nagrade za najseksističke reklame

  Nagrade za najseksističke reklame

  Prikaz ženske stražnjice, a na kojoj se nalazi natpis 'Na specijalnoj ponudi' proglašena je reklamom koja najviše degradira žene. Švicarskom proizvođaču donjeg rublja Sloggiju 'priznanje' su dodijelile švicarska i francuska feministička asocijacija i to zbog 'promoviranja pornografije i prostitucije'.

 • I žene s invaliditetom uključiti u politiku

  I žene s invaliditetom uključiti u politiku

  Osnaživanje žena s invaliditetom za uključivanje u proces političkog uključivanja bio je naziv skupa održanog u ponedjeljak u Općoj bolnici Dubrovnik. Skup su zajednički organizirali Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske - SOIH, na čelu s predsjednikom dr. Zorislavom Bobušem.

 • Neda Klarić četvrti put u izbornu utakmicu

  Neda Klarić četvrti put u izbornu utakmicu

  Neda Klarić, saborska zastupnica i aktualna šibenska gradonačelnica, ponovno je kandidatkinja HDZ-a za čelnu poziciju u Gradu. Njezina je nominacija, kako je to na službenoj promociji kazao predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Tomislav Ninić , logična posljedica "iznimnih rezultata koje (...)

 • "Ukoliko u politici nema žena, govorimo o krnjoj demokraciji"

  Tematska sjednica Odbora za ravnopravnost spolova skupštine Zadarske županije na temu "Žene na lokalnim izborima 2009. godine" održana je jučer u prostorima Doma županije. Ovoj sjednici cilj je bio potaknuti javnu rapravu o primjeni Zakona o ravnopravnosti spolova u dijelu koji se odnosi na političke stranke, odnosno političku partcipaciju žena i njihovo uključivanje na stranačke liste na predstojećim izborima.

 • Marija Pejčinović-Burić nova predsjednica zagrebačke Zajednice žena 'Katarina Zrinski'

  Marija Pejčinović-Burić nova predsjednica zagrebačke Zajednice žena 'Katarina Zrinski'

  Za predsjednicu Zajednice žena HDZ-a 'Katarina Zrinski' za Grad Zagreb večeras je jednoglasno izabrana Marija Pejčinović Burić, saborska zastupnica HDZ-a, priopćeno je iz Tajništva Zajednice. Izborna skupština održana je u nazočnosti nacionalne predsjednice Zajednice žena HDZ-a 'Katarina Zrinski', Biance Matković te Jasena Mesića, predsjednika Gradskog odbora HDZ-a te kandidata za gradonačelnika Zagreba.

 • Prisutan seksizam i seksističko ponašanje

  Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Hrvatske predložio je danas potpredsjednici Vlade Jadranki Kosor izmjene Kolektivnog ugovora koje se odnose na zaštitu dostojanstva službenika i namještenika, točnije na obvezu objave popisa svih povjerljivih savjetnika na razini državne uprave, kao i isticanja podataka o imenovanim povjerljivim savjetnicima na razini svakog državnog tijela.

Iz drugih medija

AEM