Vijesti

 • 'Sad, možda više nego ikad, trebamo zajedništvo i solidarnost'

  'Sad, možda više nego ikad, trebamo zajedništvo i solidarnost'

  Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije (IDAHOT) obilježava se širom svijeta 17. svibnja, a u Hrvatskoj je to praksa od 2011. kada ga je službeno potvrdio Sabor. Gledajući unatrag, neizmjerni su pomaci u pravcu zaštite ljudskih prava LGBTIQ osoba napravljeni, primjetno je da se (...)

 • Google je lažnim klinikama za pobačaj dao 150,000 dolara besplatnih oglasa

  Google je lažnim klinikama za pobačaj dao 150,000 dolara besplatnih oglasa

  Google je dao na desetke tisuća dolara besplatnih oglasa anti-choice grupama, čiji oglasi sugeriraju da pružaju usluge pobačaja u svojim klinikama, a zapravo žele odvratiti žene od pobačaja, javlja Guardian . Grupa Obria, koja vodi mrežu klinika financiranu od strane katoličkih (...)

 • Kontrola i posesivnost kao oblici nasilja u vezama mladih

  Kontrola i posesivnost kao oblici nasilja u vezama mladih

  U Republici Hrvatskoj provedeno je 2018. godine istraživanje o nasilju u vezama mladih na reprezentativnom uzorku od 1000 mladih u dobi od 16 do 26 godina. Rezultati pokazuju da je 71% mladih u vezi ili su imali iskustvo veze a 58% njih izjavljuju da su doživjeli neki oblik nasilnog (...)

 • Na današnji dan Zagreb je oslobođen od fašista

  Na današnji dan Zagreb je oslobođen od fašista

  Na današnji dan prije sedamdeset i četiri godine, 8. svibnja 1945., istog dana kada je drugdje u Europi završio Drugi svjetski rat, u Zagreb su ušle su prve jedinice Narodnooslobodilačke vojske. Tog su dana, nakon više od četiri godine brutalne fašističke okupacije, antifašističke snage prešle (...)

 • Ovaj tjedan možeš se besplatno testirati na HPV!

  Ovaj tjedan možeš se besplatno testirati na HPV!

  Od 6. do 12. svibnja u Rijeci, Zagrebu, Splitu, Osijeku i Sisku žene se mogu besplatno testiranje na HPV virus. U ovom tjednu, u okviru trećeg Lila tjedna - tjedna ženskog zdravlja , uz potporu Ministarstva zdravlja, te u suradnji s KBC-om Zagreb, KBC-om Sestre milosrdnice, KBC-om Split, (...)

 • 'Ne nasjedajte na propagandu Vlade, potpišite za referendum'

  'Ne nasjedajte na propagandu Vlade, potpišite za referendum'

  Prema dosad obrađenim podacima u prvih devet dana Inicijativa '67 je previše' prikupila je 247.835 potpisa za referendum o izmjenama uvjeta za mirovinu, objavila je nacionalna koordinatorica Inicijative Mirela Bojić na konferenciji za medije.

 • Trnjanski kresovi plamtili su u spomen na oslobođenje Zagreba od fašista

  Trnjanski kresovi plamtili su u spomen na oslobođenje Zagreba od fašista

  Petu godinu zaredom u organizaciji Mreže antifašistkinja Zagreba na Savskom nasipu, kod Mosta slobode, zapaljeni su Trnjanski kresovi u znak obilježavanja i sjećanja na Dan oslobođenja Zagreba od fašističke okupacije. Are you Syrious?, fAKTIV, Slackline Zagreb, Zagreb Pride i Antifa (...)

 • 'Plavo za dječake, rozo za djevojčice' utječe na kasnije životne izbore djece

  'Plavo za dječake, rozo za djevojčice' utječe na kasnije životne izbore djece

  Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je većina roditelja smatra da marketing dječjih igrača pod parolom 'rozo za djevojčice, plavo za dječake" potiče stereotipe u najranijoj dobi. Stručnjaci/inje iz područja obrazovanja smatraju da je takav marketing pomaže širenju poruka (...)

 • Vatre naših kresova za proslavu 74. obljetnice oslobođenja Zagreba od fašističke okupacije

  Vatre naših kresova za proslavu 74. obljetnice oslobođenja Zagreba od fašističke okupacije

  Tradicionalna proslava Dana oslobođenja Zagreba, Trnjanski kresovi, održat će se ovu subotu, 4. svibnja na savskom nasipu pored Mosta slobode. Prenosimo priopćenje Mreže antifašistkinja Zagreb: Nekoliko tisuća posjetitelja i posjetiteljica i ove godine će sudjelovati u bogatom (...)

 • Na Međunarodni dan rada potpišite za referendum kojim se žele izmijeniti uvjeti odlaska u mirovinu

  Na Međunarodni dan rada potpišite za referendum kojim se žele izmijeniti uvjeti odlaska u mirovinu

  Ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog praznika rada u potpunosti je posvećeno prikupljanju potpisa, prenosi Inicijativa '67 je previše' . Umjesto tradicionalne čestitke sindikalnih središnjica, ovogodišnju čestitku povodom Međunarodnog praznika rada potpisuje Inicijativa "67 je previše".

<< < 3 4 5 6 7 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM