Vijesti

 • Potpišite peticiju za slobodan izbor pratnje na porodu

  Potpišite peticiju za slobodan izbor pratnje na porodu

  Ponukana nedavnim postroživanjem uvjeta za pratnju na porodu u varaždinskom rodilištu, udruga Roda lansirala je peticiju Moj porod - Moja Pratnja - Moj izbor kojom traže od Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske da HITNO svim rodilištima naloži da: omoguće svakoj rodilji da (...)

 • Nedaleko od granice s BIH osvanuli plakati 'Dobrodošli u Hrvatsku' i 'Hrvatska puna mučenja'

  Nedaleko od granice s BIH osvanuli plakati 'Dobrodošli u Hrvatsku' i 'Hrvatska puna mučenja'

  U Cisti Provo, nedaleko od granice s Bosnom i Hercegovinom podrignuti su plakati "Dobrodošli u Hrvatsku" i "Hrvatska puna mučenja" (aludirajući na turističke slogane Hrvatske) kao reakcija na objavu Europske komisije da Hrvatska ispunjava uvjete za ulazak u Schengenski prostor.

 • Pravda za djevojčice: Tražimo barem još tri centra za žrtve seksualnog nasilja

  Pravda za djevojčice: Tražimo barem još tri centra za žrtve seksualnog nasilja

  Organizatorice prosvjeda "Pravda za djevojčice" - Ženska soba, Inicijativa #spasime, Platforma za reproduktivna prava i Zaklada Solidarna – pozdravljaju odluku Vlade o slanju u saborsku proceduru paketa zakona kojima se unapređuje borba protiv obiteljskog i seksualnog nasilja.

 • Pravda za djevojčice - povijesni trenutak za pokretanje promjena

  Pravda za djevojčice - povijesni trenutak za pokretanje promjena

  Snažne, borbene i humane poruke odaslane su danas sa Trga kralja Tomislava u Zagrebu na prosvjedu Pravda za djevojčice, u znak podrške svim žrtvama seksualnog nasilja. Više tisuća prosvjednika/ca, malih, velikih, starih i mladih, djevojčica i dječaka, žena i muškaraca okupilo se danas u 10 sati (...)

 • Rijeka: Tražimo pravdu za djevojčice, ali i za sve nas

  Rijeka: Tražimo pravdu za djevojčice, ali i za sve nas

  Revoltirani/e odlukom sramotnom odlukom Ivana Markovića , suca Županijskog suda u Zadru koji je pustio na slobodu petoro osumnjičenika za opetovano silovanje, seksualno iskorištavanje, ucjenjivanje te fizičko i psihičko maltretiranje petnaestogodišnje djevojčice u trajanju od preko godinu (...)

 • Hrvatska prosvjeduje se pod sloganom 'Pravda za djevojčice'

  Hrvatska prosvjeduje se pod sloganom 'Pravda za djevojčice'

  U znak podrške svim žrtvama seksualnog nasilja koje od sustava ne dobivaju adekvatnu zaštitu ove se subote 19.10. diljem Hrvatske organiziraju prosvjedi pod sloganom "Pravda za djevojčice". Povod prosvjeda je puštanje na slobodu petorice osumnjičenika za opetovano silovanje, seksualno (...)

 • Peticija: Hoćeš li šutjeti i ako dirnu u tvoje dijete?

  Peticija: Hoćeš li šutjeti i ako dirnu u tvoje dijete?

  Povodom sramotne odluke zadarskog suca Ivice Markovića da optužene za višestruko silovanje maloljetnice pusti da se brane sa slobode, uz masovni odjek javnosti u vidu organizacije prosvjeda pod sloganom #pravdazadjevojčice koji se ovog vikenda održavaju u Zadru (petak, 12h ispred zgrade Suda), (...)

 • IZAĐI I BORI SE! Pravda za djevojčice!

  IZAĐI I BORI SE! Pravda za djevojčice!

  Reakciju feminističkog kolektiva fAKTIV na sramotni zadarski slučaj prenosimo u cijelosti. > "Percepcija javnosti vođena je bombastičnim napisima u novinama. Oni su jednostrani i stavljaju se radi čitanosti, a ne zbog onoga što se dogodilo.

 • Pravda za djevojčice: Nekažnjavanje zločina je zločin!

  Pravda za djevojčice: Nekažnjavanje zločina je zločin!

  Platforma za reproduktivna prava, Inicijativa #spasi me, Ženska soba - Centar za seksualna prava i Zaklada SOLIDARNA, Fond #SPASIME poslali su otvoreno pismo povodom sramotnog puštanja na slobodu grupe osumnjičenika za opetovano seksualno zlostavljanje djevojčice iz okolice Zadra.

 • 'Kada djecu izlažemo stereotipima, ona se formiraju u odrasle koji ih potvrđuju'

  'Kada djecu izlažemo stereotipima, ona se formiraju u odrasle koji ih potvrđuju'

  Roko sa svoje dvije mame ide na izlet u muzej, dok Ana sa svojih dva tate posjećuje park prirode. Na izletu oni maštaju o svojoj budućnosti, a nakon toga druže se sa svojim bakama i djedovima kojima prepričavaju svoje doživljaje. Kroz slikovnicu oni uče o pravilima ponašanja u mjestima na (...)

<< < 3 4 5 6 7 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM