Vijesti

 • Pokreni promjenu - iz(bori) se za svoja prava

  Pokreni promjenu - iz(bori) se za svoja prava

  CESI vas poziva na prijavu na seminar Pokreni promjenu – iz(bori) se za svoja prava koji će se održati od petka 13.03. do nedjelje 15.03. 2020. godine u okolici Zagreba. Seminar je namijenjen mladim osobama u dobi 17 do 26 godina koje žele svojim angažmanom (...)

 • Ustavni sud: Istospolni partneri imaju pravo biti udomitelji

  Ustavni sud: Istospolni partneri imaju pravo biti udomitelji

  Ustavni sud donio je odluku prema kojoj su sudovi i nadležna tijela dužni svima pod jednakim uvjetima omogućiti sudjelovanje u javnoj usluzi udomljavanja. Takav zaključak donesen je nakon razmatranja prijedloga za ocjenom ustavnosti tri članka Zakona o udomiteljstvu, za koje je niz stranaka, (...)

 • 'Bandiću, dosta je'

  'Bandiću, dosta je'

  Oko dvadeset tisuća građana/ki okupilo se u subotu, 1. veljače, na glavnom zagrebačkom trgu kako bi gradonačelniku Milanu Bandiću poručili da im je dosta njegovih afera i loših politika koje uništavaju grad Zagreb, piše Tajana Sisgoreo za H-alter.

 • Prosvjed u Zadru: Žensko zdravlje nikada državi nije bilo prioritet

  Prosvjed u Zadru: Žensko zdravlje nikada državi nije bilo prioritet

  U Zadru je danas održan prosvjed udruge Antifjaka i Platforme za reproduktivnu pravdu zbog nedostatka primarne ginekološke skrbi za 13 tisuća žena. Govor s prosvjeda prenosimo u cijelosti. Danas smo ovdje jer nam naše, navodno javno, zdravstvo ne omogućava brigu o vlastitom zdravlju.

 • Natječaj za program 14. izdanja Vox Feminae Festivala

  Natječaj za program 14. izdanja Vox Feminae Festivala

  Prostor rodne i medijske kulture K-zona poziva autore/ce i kreativne timove, umjetnike/ce i umjetničke kolektive, redateljice i filmske ekipe, udruge, inicijative i pojedince koji u svojem radu promišljaju rodnu ravnopravnost da se prijave na natječaj za suradnju u okviru nadolazećeg 14. Vox (...)

 • Prosvjed u Zadru zbog nedostatka primarne ginekološke skrbi za 13 tisuća žena

  Prosvjed u Zadru zbog nedostatka primarne ginekološke skrbi za 13 tisuća žena

  Platforma za reproduktivnu pravdu i udruga Antifjaka iz Zadra pozivaju građanke i građane da im se u nedjelju 26. siječnja u 12 sati pridruže na Narodnom trgu u Zadru na prosvjedu protiv nedostatka ginekoloških timova u Zadru. Zahtijevaju ostavku ministra Kujundžića zbog katastrofalnog (...)

 • Sudovi i DORH blagim kaznama šalju poruku da je obiteljsko nasilje prihvatljivo

  Sudovi i DORH blagim kaznama šalju poruku da je obiteljsko nasilje prihvatljivo

  Priopćenje inicijative #spasime, Platforme za reproduktivnu pravdu i zaklade Solidarna vezano za slučaj obiteljskog nasilnika Tomaševića prenosimo u cijelosti. Inicijativa #SPASIME, Platforma za reproduktivnu pravdu i Zaklada SOLIDARNA smatraju sramotnom presudu Županijskog suda u (...)

 • Centar za ženske studije: Upisi u jednosemestralni obrazovni program

  Centar za ženske studije: Upisi u jednosemestralni obrazovni program

  Pozivamo zainteresirane da se prijave na ovogodišnji obrazovni program Centra za ženske studije. Prijava se sastoji od životopisa i kraćeg obrazloženja interesa za program (do 1 kartice teksta). Uz osnovne podatke, molimo da u životopisu navedete i informacije o formalnom i neformalnom (...)

 • Roda: Trenutno, u Hrvatskoj nedostaje 61 ginekološki tim

  Roda: Trenutno, u Hrvatskoj nedostaje 61 ginekološki tim

  U petak, 10. siječnja 2020. udruga Roda, Platforma za reproduktivnu pravdu i Koordinacija udruge u zdravstvu (KUZ) uputile su ministru zdravstva Milanu Kujundžiću pismo o iznimno velikom problemu nedostatka ginekoloških timova u Domu zdravlja Zadarske županije.

 • 'Jednom k'o nijednom' - žene u Hrvatskoj i dalje su drugotne

  'Jednom k'o nijednom' - žene u Hrvatskoj i dalje su drugotne

  Tek što smo podvukle crtu pod prošlogodišnje događaje po pitanju reproduktivnih prava, nasilja nad ženama i rodne ravnopravnosti, drugi je tjedan 2020. godine obilježila jedna sramotna presuda. 2016. godine policajka je na dužnosti doživjela spolno uznemiravanje.

<< < 3 4 5 6 7 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM