Vijesti

 • Zaklada SOLIDARNA pokreće krizni fond za pomoć novinarima/kama i aktivistima/kinjama, žrtvama kršenja ljudskih prava

  Zaklada SOLIDARNA pokreće krizni fond za pomoć novinarima/kama i aktivistima/kinjama, žrtvama kršenja ljudskih prava

  Zaklada SOLIDARNA poziva sve ljude dobre volje i svijesti o važnosti građanske solidarnosti da se svojim donacijama uključe u direktnu kriznu podršku novinarima, zviždačima, braniteljima i žrtvama kršenja ljudskih prava . Podržite pretučene žene i djecu za koje država nema razumijevanja niti (...)

 • Porast globalnog populizma urušava prava žena

  Porast globalnog populizma urušava prava žena

  Od dostupnosti pobačaja do jednakih mogućnosti zapošljavanja, prava žena ponovno bivaju urušavana zbog porasta globalnog populizma , ističe novoosnovana organizacija Group of Women Leaders for Change and Inclusion . Došlo je do ponovnog oživljavanja nacionalističko-populističkih (...)

 • Interaktivna karta informira o dostupnosti pobačaja u Hrvatskoj

  Interaktivna karta informira o dostupnosti pobačaja u Hrvatskoj

  Prema podacima sakupljenim istraživanjem reporterke Danke Derifaj za potrebe emisije 'Potraga' te slobodne novinarke Mašenjke Bačić napravljena je interaktivna karta dostupnosti medicinske usluge prekida trudnoće u Hrvatskoj.

 • Stručnjaci/inje predstavili prijedlog Zakona o sprječavanju i prekidu trudnoće

  Stručnjaci/inje predstavili prijedlog Zakona o sprječavanju i prekidu trudnoće

  U organizaciji Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje – CESI i Inicijative liječnika/liječnica za reguliranje 'priziva savjesti' u medicini, 28. veljače, u Novinarskom domu održao se okrugli stol 'Zakon o pobačaju za 21. stoljeće – Vjerujemo ženama' .

 • 8. mart u Rijeci, Splitu, Puli i Zadru

  8. mart u Rijeci, Splitu, Puli i Zadru

  Ovogodišnji osmi mart obilježava se prosvjedima u nekoliko hrvatskih gradova. Zagrebu su se tako pridružili Split, Rijeka, Pula i Zadar. "Nakon više od 100 godina još uvijek nismo dovoljno vidljive u povijesti ni u javnom prostoru, nema nas dovoljno u politici i nismo jednako plaćene.

 • UN poziva Vladu RH na hitno suzbijanje nasilja i kršenja prava žena

  UN poziva Vladu RH na hitno suzbijanje nasilja i kršenja prava žena

  U kasnovečernjim satima u petak, 22. veljače 2019. tri ureda stručnjaka Ujedinjenih naroda za ljudska prava izdala su priopćenje za medije u kojem traže da Vlada Republika Hrvatske hitno poduzme radnje kako bi se spriječilo kršenje ljudskih prava žena u reproduktivnom zdravlju.

 • Zabrinutost međunarodnog saveza zbog gušenja neprofitnih medija u Hrvatskoj

  Zabrinutost međunarodnog saveza zbog gušenja neprofitnih medija u Hrvatskoj

  Prenosimo priopćenje Udruge za nezavisnu medijsku kulturu, punopravne članice CMFE-a. CMFE je međunarodni savez koji na europskoj razini predstavlja mreže, nacionalne organizacije, projekte i pojedince aktivne u tzv. trećem medijskom sektoru.

 • Rijeka postala vlasnica prvog hrvatskog 'ženskog' semafora

  Rijeka postala vlasnica prvog hrvatskog 'ženskog' semafora

  Ovog tjedna Rijeka je postala prvim gradom u Hrvatskoj koji ima – ženski semafor. Semafor u blizini Palače Modello u Adamićevoj ulici prvi je od pet semafora u gradu na kojima će, uoči Međunarodnog dana žena, standardne siluete crvenih i zelenih pješaka biti zamijenjene siluetom koja (...)

 • Novi kurikulum Zdravstvenog odgoja svodi seksualnost na reprodukciju

  Novi kurikulum Zdravstvenog odgoja svodi seksualnost na reprodukciju

  Komentar CESI na sadržaj novog kurikuluma Zdravstvenog odgoja prenosimo u cijelosti. Ministarstvo znanosti i obrazovanja na čelu s Blaženkom Divjak donijelo je odluku o uvođenju novog kurikuluma međupredmetne teme Zdravlje za osnovne i srednje škole od šk.

 • POVUCITE TUŽBE - Ne idem na HRT, idem na prosvjed!

  POVUCITE TUŽBE - Ne idem na HRT, idem na prosvjed!

  Kvalitetan javni medijski servis jedan je od stupova demokratskog društva. Nažalost, Hrvatska nema javni medijski servis, već javnu televiziju koja medije koji izvještavaju o zbivanjima na Prisavlju pokušava ušutkati sudskim tužbama, isto kao i vlastite novinare i novinarke koji bi svoj posao (...)

<< < 3 4 5 6 7 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM