Vijesti

 • Povijesni uspjeh Dane Budisavljević: Film o ženi koja je spašavala djecu iz ustaških logora osvojio Pulu

  Povijesni uspjeh Dane Budisavljević: Film o ženi koja je spašavala djecu iz ustaških logora osvojio Pulu

  'Dnevnik Diane Budisavljević' , redateljice Dane Budisavljević , osvojio je ukupno sedam nagrada 66. Pulskog filmskog festivala. Riječ je o prvom filmu u novijoj povijesti Pule koji je osvojio nagradu i žirija i publike i kritike. Film, čija je radnja temeljena na dnevnicima (...)

 • Nakon #MeToo pokreta, žene u Americi prijavljuju manje slučajeva seksualnog uznemiravanja

  Nakon #MeToo pokreta, žene u Americi prijavljuju manje slučajeva seksualnog uznemiravanja

  Od neželjenog dodirivanja do traženja seksualnih usluga, žene u SAD-u kažu da trpe manje seksualnog uznemiravanja na radnom mjestu nakon što je pokret #MeToo doveo to pitanje u prvi plan , ali seksizam se povećao , objavili su istraživači/ce u srijedu. Pokret #MeToo počeo je 2017. (...)

 • Egzodus zbog pobačaja

  Egzodus zbog pobačaja

  Sve više žena iz Hrvatske i Poljske putuje u druge zemlje kako bi dobile medicinsku skrb na koju imaju pravo u svojim zemljama - odnosno kako bi prekinule trudnoću. "To što sam morala prekinuti drugu trudnoću, bilo je jako tužno", rekla je Anna [pseudonim zbog zaštite privatnosti] iz Varšave (...)

 • Okrugli stol 'Promicanje rodnih studija i studija seksualnosti u doba neprijateljstva'

  Okrugli stol 'Promicanje rodnih studija i studija seksualnosti u doba neprijateljstva'

  Posljednjih mjeseci svjedočili smo sve učestalijim napadima na rodne studije i studije seksualnosti diljem Europe. Od pritisaka na znanstvenice_ke da prestanu istraživati "osjetljive teme," suspendiranja programa i kolegija, obustavljanja financiranja istraživačkih instituta pa sve do aktivnog (...)

 • Krajnji je čas za sigurne radne uvjete socijalnih radnika/ca

  Krajnji je čas za sigurne radne uvjete socijalnih radnika/ca

  Povodom ubojstva socijalne radnice i ranjavanja pravnika u Đakovu, SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost izdala je priopćenje koje u nastavku prenosimo u cjelosti: SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost izražava duboku sućut i solidarnost s (...)

 • 'Posao u centru za socijalnu skrb je kombinacija gašenja požara, borbe za preživljavanje, očaja, sagorijevanja i bespomoćnosti'

  'Posao u centru za socijalnu skrb je kombinacija gašenja požara, borbe za preživljavanje, očaja, sagorijevanja i bespomoćnosti'

  Dan nakon ubojstva kolegice u Đakovu, oko tisuću zaposlenika/ca centara za socijalnu skrb danas je prosvjedovalo ispred Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Zagrebu. Točno 24 sata nakon što je jučer u Đakovu ubijena socijalna radnica Blaženka Poplašen , (...)

 • Poreč je out: Homo, fešta!

  Poreč je out: Homo, fešta!

  Homo, fešta! festival je LGBT kulture koji će se održati u Poreču 12. i 13. srpnja. Izložba, filmovi, drag show, kviz, predavanje, druženje - kultura, zabava i aktivizam na različitim punktovima u gradu. Ovogodišnji filmski program prikazuje se u suradnji s Fondom za druge i (...)

 • GUP - Bandićeva totalna rasprodaja pred fajrunt

  GUP - Bandićeva totalna rasprodaja pred fajrunt

  Zelena akcija, Pravo na grad i udruga Siget danas su na konferenciji za medije ispred zagrebačke Gradske skupštine pozvali zastupnike i zastupnice da se na sjednici idući tjedan usprotive otimačini javnog prostora koja se priprema kroz Generalni urbanistički plan (GUP).

 • Za pravdu i solidarnost, sloboda za Carolu Rackete i Piju Klemp!

  Za pravdu i solidarnost, sloboda za Carolu Rackete i Piju Klemp!

  Ova se peticija nastavlja na javni poziv "Sea-Watch 3: C'est maintenant qu'il faut inverser la destruction du droit et de l'humanité" sa 700 potpisnika koji je 27. lipnja objavio pariški Le Monde, a 28. lipnja 2019. godine rimski Il Manifesto.

 • 'Kolegice i kolege, obavljajmo svoj posao časno'

  'Kolegice i kolege, obavljajmo svoj posao časno'

  Apel Hrvatskog novinarskog društva i Sindikata novinara Hrvatske, objavljen 28.6. prenosimo u cijelosti . Drage novinarke i novinari, nedavno je održan prosvjed protiv Roma u Međimurju, u četvrtak u zagrebačkom naselju Petruševec, (a za sutra je redakcijama medija stigao poziv (...)

<< < 3 4 5 6 7 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM