Vijesti

 • Akcijom 'Često odu u baštu i nikad se ne vrate' upozereno da pravo na pobačaj mora biti dostupno svim ženama

  Akcijom 'Često odu u baštu i nikad se ne vrate' upozereno da pravo na pobačaj mora biti dostupno svim ženama

  Povodom obilježavanja Međunarodnog dana za legalan i siguran pobačaj, Platforma za reproduktivna prava organizirala je akciju naziva "Često odu u baštu i nikad se ne vrate". Jučer, u subotu, 28. rujna, u 13 sati na Cvjetnom trgu pjesnikinje Sanja Baković, Marija Dejanović, (...)

 • Jesmo li gospodarice svoga tijela?

  Jesmo li gospodarice svoga tijela?

  Kada pitamo #JesuLiGospodariceSvogTijela ,postavljamo pitanja vezana uz zaposlenje, osobni život, zdravlje - pitamo se o mogućnosti donošenja odluka koje se tiču tijela u kontekstu privatne, ali i javne domene, navode u svom priopćenju predstavnice Platforme za reproduktivna prava.

 • Povorkom i crnim balonima Rijeka obilježila 'Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama'

  Povorkom i crnim balonima Rijeka obilježila 'Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama'

  Povorkom i puštanjem balona na Korzu u Rijeci obilježen je ' Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama '. U organizaciju udruge Uzor i učenika/ica i nastavnika/ica Prve riječke hrvatske gimnazije, Korzom je prošla povorka s ciljem senzibilizacije društva na problem nasilja (...)

 • Prihvaćeni zahtjevi inicijative '67 je previše'

  Prihvaćeni zahtjevi inicijative '67 je previše'

  Na sjednici Vlade poručeno je da će se u potpunosti preuzeti prijedlozi inicijative ' 67 je previše ' i uputiti Hrvatskom saboru prijedlog izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju. "Tijekom proljeća bili smo suočeni s aktivnostima građanske inicijative '67 je previše' i nakon što su (...)

 • Kako ćete reći budućim generacijama da niste učinili/e ništa?

  Kako ćete reći budućim generacijama da niste učinili/e ništa?

  Učenici i učenice okupljeni u inicijativi 'School Strike 4 Climate Croatia' pozivaju sve nas da im se u petak, 20. rujna, od 18:00 sati pridružimo na globalnom prosvjedu za borbu protiv klimatskih promjena. Prosvjedi će se održati na Europskom trgu u Zagrebu , na Jadranskom (...)

 • KONAČNO: Spolni odnos bez pristanka i zakonski postaje silovanje

  KONAČNO: Spolni odnos bez pristanka i zakonski postaje silovanje

  "Spolni odnošaj bez pristanka odlazi u povijest i briše se, kazna za silovanje je od 3 do 10 godina", izjavila je Maja Mamula iz Ženske sobe nakon sastanka udruga za borbu protiv nasilja s članovima Vlade, prenosi HRT . Radi se o izmjenama zakona koje bi na snagu trebale stupiti početkom 2020. (...)

 • Atwood: Nastavak 'Sluškinjine priče' inspiriran je stvarnim političkim problemima

  Atwood: Nastavak 'Sluškinjine priče' inspiriran je stvarnim političkim problemima

  Kanadska autorica Margaret Atwood rekla je da je ograničavanje pristupa pobačaju, posebno u SAD-u, dovelo do nastavka romana "Sluškinjina priča", koji je objavljen u utorak na iščekivanom predstavljanju knjige. U novoj knjizi " The Testaments " Atwood uzima priču iz njenog viđenja (...)

 • Ms. Monopoly okreće rodni jaz u plaćama u novoj verziji popularne društvene igre

  Ms. Monopoly okreće rodni jaz u plaćama u novoj verziji popularne društvene igre

  Monopoly okreće rodni jaz u plaćama naopako s novom verzijom igre u kojoj žene zarađuju više od muškaraca, objavili su u utorak njeni tvorci, nadahnuti ženama pionirkama u određenim područjima znanosti i društva. Ms. Monopoly zamjenjuje poznatog brkatog nekretninskog diva s kutije s (...)

 • Festival tata u varaždinskoj županiji

  Festival tata u varaždinskoj županiji

  Švedska je ove godine zemlja partner varaždinskih Baroknih večeri i tim će povodom veleposlanstvo Švedske organizirati niz aktivnosti za građane u Varaždinskoj županiji. Jedna od njih je Festival tata , koji je veleposlanstvo zajedno s partnerima, nevladinim udrugama Status M i Roditelji u (...)

 • Uredništvo časopisa Treća raspisuje poziv za 21. broj na temu ŽENE I RAD

  Uredništvo časopisa Treća raspisuje poziv za 21. broj na temu ŽENE I RAD

  Genealogija ženskog rada povijesno je drugačija od genealogije muškog rada. Feministkinje poput Silvije Federici, Marie Mies i Leopoldine Fortunati , ili recentnije, teoretičarke socijalne reprodukcije kao što su Tithi Bhattacharya i Cinzia Arruzza , s različitim naglascima i ulaznim (...)

<< < 3 4 5 6 7 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM