Vijesti

 • Da, za paritet

  U organizaciji Centra za ženske studije iz Zagreba i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije u Virovitici je održana konferncija za novinare na kojoj je bilo riječi o Političkoj participaciji žena i lokalnim izborima 2009. godine, to jest o važnosti ravnomjernog sudjelovanja žena i muškaraca u politici.

 • Branka Juričev-Martinčev ide po novi mandat

  Prema dostupnim informacijama aktualna gradonačelnica Vodica Branka Juričev-Martinčev ide po novi mandat. Branka Juričev-Martinčev je ekonomistica po zanimanju. U radnome vijeku, među ostalim, bila je šefica poslovnice Jadrantoursa u Vodicama i inspektorica u Državnome inspektoratu za (...)

 • Jeste li vidjeli fotke golog ministra?

  Piše: Kristina Ikić Baniček Danas nije bio dobar dan za 37-godišnju Elisabeth Wang. Ova istaknuta zastupnica Narodne stranke prava (People's Justice Party) u malezijskoj pokrajinskoj skupštini (Selangor State Assembly) dala je ostavku nakon što se javnost počela (...)

 • One su tajnice, oni su voditelji ureda

  Piše: Tajana Broz Časopis Tajnica.hr i tvrtka Heraklea organizirali su izbor za najbolju tajnicu u Hrvatskoj te ujedno organiziraju i 1. Nacionalnu konferenciju tajnica, administrativnih djelatnika i voditelja ureda .

 • Sve više cenzure

  U povodu tematske sjednice saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije te Odbora za ljudska i prava nacionalnih manjina o javnoj televiziji, skupina novinara, nekoliko udruga civilnoga društva i nekoliko pojedinaca poslali su saborskim odborima 'pismo zabrinutosti zbog stanja medijskih sloboda u Hrvatskoj i zabrinjavajućeg položaja novinarske profesije'.

 • Umjesto hrvatskih građana, odlučuju slovenski

  Umjesto hrvatskih građana, odlučuju slovenski

  Žalosno je za primjetiti kako je autistična politika hrvatskih vlasti onemogućila vlastitim građanima da se izjasne o tom pitanju i dovela Hrvatsku u potpuno apsurdnu situaciju. Tako se može dogoditi da, umjesto hrvatskih birača, o tom pitanju odlučuju - slovenski birači.

 • Neka se glas građana čuje i u lokalnoj zajednici

  Neka se glas građana čuje i u lokalnoj zajednici

  GONG je prije nekoliko godina izradio brošuru o lokalnoj samoupravi koja je doživjela nekoliko promjena s obzirom na promjene više zakona koji je uređuju.

 • Dunja Mihelec-Buljević kandidatkinja za načelnicu Omišlja

  Dunja Mihelec-Buljević kandidatkinja za načelnicu Omišlja

  Vodstva omišaljskih organizacija HNS-a i SDP-a, stavljanjem potpisa na sporazum o zajedničkom nastupu na skorašnjim lokalnim izborima okrunila su višemjesečne pregovore u sklopu kojih su dogovorene smjernice izbornog programa, ali i kandidati za nositelje izvršne vlasti.

 • Sandra Vukić po novi mandat u općini Vrsi

  Sandra Vukić po novi mandat u općini Vrsi

  Sandra Vukić biti će HDZ-ova kandidatkinja za načelnicu općine Vrsi u Zadarskoj županiji i ujedno prema trenutno dostupnim informacijama jedina žena kandidatkinja ispred HDZ-a u toj županiji. Sandra Vukić postala je načelnicom novosnovane općine Vrsi kao nositeljica nezavisne liste na (...)

 • Alenka Košiša Čičin-Šain HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba?

  Alenka Košiša Čičin-Šain HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba?

  Radimir Čačić odustao je od kandidature za mjesto zagrebačkoga gradonačelnika i umjesto njega zagrebački HNS na lokalnim izborima 17. svibnja ove godine predstavljat će bivša saborska zastupnica i sadašnja predsjednica gradskih narodnjaka Alenka Košiša Čičin-Šain ili Andrea Zlatar Violić, bivša (...)

Iz drugih medija

AEM