Vijesti

 • Iz rada stranačkih ženskih organizacija

  Iz rada stranačkih ženskih organizacija

  Donosimo vijesti iz rada Foruma žena SDP-a i Zajednce žena HDZ-a "Katarina Zrinska" Primorsko-goranske županije.

 • Rodna ravnopravnost na ljevici

  Uobičajeno je vjerovanje da su laburističke, socijalističke i socijaldemokratske političke stranke i njihove ženske organizacije vodeće političke opcije u naporima za postizanje rodne ravnopravnosti. No sve je više znakova da ih stranke desnice u tim naporima sustižu.

 • Županije pomažu borbu protiv nasilja nad ženama

  Županije pomažu borbu protiv nasilja nad ženama

  Zagrebačka županija i Primorsko-goranska županija izdvojile su financijska sredstva za pomoć skloništima za žene žrtve nasilja.

 • Edukacijom do ravnopravnosti na tržištu rada

  Edukacijom do ravnopravnosti na tržištu rada

  U toku je provođenje projekta Edukacijom do ravnopravnosti na tržištu rada,čiji je nositelj Prosvjetno- kulturni centar mađara u Republici Hrvatskoj iz Osijeka, u partnerstvu s Udrugom mladeži Deak Ferenc.

 • Zajedno možemo

  "Delfin" Pakrac u partnerstvu s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Požeško-slavonske županije organizira okrugli stol "Participacija žena u političkim strankama" koji će se održati 10.veljače 2009. godine u 10 sati u Požegi.

 • Osnovana Kuća ljudskih prava Zagreb!

  Osnovana Kuća ljudskih prava Zagreb!

  Tijekom 2008, šest je hrvatskih nevladinih organizacija osnovalo Kuću ljudskih prava u Zagrebu. Kuća ljudskih prava otpočela je s radom u siječnju ove godine, a s radom na novoj lokaciji (Selska ulica) započet će u srpnju.

 • EU: Majke kod kuće ili djeca u vrtićima?

  EU: Majke kod kuće ili djeca u vrtićima?

  Češka, predsjedajuća zemlja EU u ovom polugodištu, pokrenula je u četvrtak na neformalnom ministarskom sastanku u Pragu raspravu o skrbi za djecu predškolske dobi prijedlogom da se posao majki koje ostanu kod kuće brinuti se za djecu tretira kao posao s punim radnim vremenom.

 • Hrvatska u 2008. godini: 22 napada zbog spolne orijentacije

  Hrvatska u 2008. godini: 22 napada zbog spolne orijentacije

  Prošle godine u našoj je zemlji zabilježeno 22 slučaja napada na seksualne i rodne manjine. Od toga je evidentirano 17 slučajeva fizičkog nasilja nad osobama drugačije spolne orijentacije od heteroseksualne.

 • U Primorsko-goranskoj županiji za sada 5 kandidatkinja

  Sonja Cuculić-Brozović bila je u početku devedesetih prva i jedina gradonačelnica u Primorsko-goranskoj županiji, a prema dostupnim podacima, Kastav je prvi u Hrvatskoj vlast povjerio ženi. I Bakrom je kraće vrijeme vladala žena, a na prošlim izborima žene su zaobiđene, pa su u županiji svi (...)

 • Poznato sve više kandidatkinja

  Od jeseni političke stranke na kapaljku izlaze u javnost s kandidaturama za gradonačelnike/ce, načelnike/ce i župane/ice. Uz kandidatkinje koje smo već navele u rubrici Izbori u tijeku , još je nekoliko kandidatkinja poznato ili se u medijima spominju kao izgledne.

Iz drugih medija

AEM