Vijesti

 • Zajedno možemo

  "Delfin" Pakrac u partnerstvu s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Požeško-slavonske županije organizira okrugli stol "Participacija žena u političkim strankama" koji će se održati 10.veljače 2009. godine u 10 sati u Požegi.

 • Osnovana Kuća ljudskih prava Zagreb!

  Osnovana Kuća ljudskih prava Zagreb!

  Tijekom 2008, šest je hrvatskih nevladinih organizacija osnovalo Kuću ljudskih prava u Zagrebu. Kuća ljudskih prava otpočela je s radom u siječnju ove godine, a s radom na novoj lokaciji (Selska ulica) započet će u srpnju.

 • EU: Majke kod kuće ili djeca u vrtićima?

  EU: Majke kod kuće ili djeca u vrtićima?

  Češka, predsjedajuća zemlja EU u ovom polugodištu, pokrenula je u četvrtak na neformalnom ministarskom sastanku u Pragu raspravu o skrbi za djecu predškolske dobi prijedlogom da se posao majki koje ostanu kod kuće brinuti se za djecu tretira kao posao s punim radnim vremenom.

 • Hrvatska u 2008. godini: 22 napada zbog spolne orijentacije

  Hrvatska u 2008. godini: 22 napada zbog spolne orijentacije

  Prošle godine u našoj je zemlji zabilježeno 22 slučaja napada na seksualne i rodne manjine. Od toga je evidentirano 17 slučajeva fizičkog nasilja nad osobama drugačije spolne orijentacije od heteroseksualne.

 • U Primorsko-goranskoj županiji za sada 5 kandidatkinja

  Sonja Cuculić-Brozović bila je u početku devedesetih prva i jedina gradonačelnica u Primorsko-goranskoj županiji, a prema dostupnim podacima, Kastav je prvi u Hrvatskoj vlast povjerio ženi. I Bakrom je kraće vrijeme vladala žena, a na prošlim izborima žene su zaobiđene, pa su u županiji svi (...)

 • Poznato sve više kandidatkinja

  Od jeseni političke stranke na kapaljku izlaze u javnost s kandidaturama za gradonačelnike/ce, načelnike/ce i župane/ice. Uz kandidatkinje koje smo već navele u rubrici Izbori u tijeku , još je nekoliko kandidatkinja poznato ili se u medijima spominju kao izgledne.

 • Nataša Poparić za gradonačelnicu Sinja

  Nataša Poparić za gradonačelnicu Sinja

  Kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Sinja, na predstojećim lokalnim izborima, bit će Nataša Poparić. Nataša Poparić je kazala kako je njena kandidatura za gradonačelnicu izazov u sredini kao što je Sinj, no dodala je kako žena u Sinju ima i te kako što reći.

 • Kome predati zahtjev za besplatnu pravnu pomoć?

  Kome predati zahtjev za besplatnu pravnu pomoć?

  Pravo na besplatnu pravnu pomoć ostvaruju korisnici nekog prava socijalne skrbi, korisnik opskrbnine, građani slabijeg imovnog stanja, djeca u postupcima za uzdržavanje, žrtve kažnjivih djela, te azilanti i druge osobe pod posebnom zaštitom.

 • Nasilje u školama

  Nasilje u školama

  "Ej ti, plosnata kurvo", čuje se na hodniku jedne osnovne škole dok njime prolazi omanja učenica. Djevojčica nije skrivila baš ništa, osim što se još uvijek ne može pohvaliti oblinama. No, čak i kada bi bila među razvijenijim učenicama škole, komentari i pogrdni izrazi koje bi joj dobacivali ostali dječaci ne bi bili ništa manje uvredljivi.

 • HTV kažnjava novinara Stjepana Baloga zbog 'Pedersena'

  HTV kažnjava novinara Stjepana Baloga zbog 'Pedersena'

  Televizijski voditelj s HTV-a Stjepan Balog vjerojatno će biti kažnjen zbog izjave tijekom nedjeljnog javljanja uživo s Trga bana Jelačića.

  - Danski sudac Pedersen sudio je u skladu sa svojim prezimenom - izjavio je Balog za razgovora s Petrom Metličićem prilikom dočeka hrvatskih rukometaša nakon osvajanja srebrne medalje.

Iz drugih medija

AEM