Vijesti

 • Nataša Poparić za gradonačelnicu Sinja

  Nataša Poparić za gradonačelnicu Sinja

  Kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Sinja, na predstojećim lokalnim izborima, bit će Nataša Poparić. Nataša Poparić je kazala kako je njena kandidatura za gradonačelnicu izazov u sredini kao što je Sinj, no dodala je kako žena u Sinju ima i te kako što reći.

 • Kome predati zahtjev za besplatnu pravnu pomoć?

  Kome predati zahtjev za besplatnu pravnu pomoć?

  Pravo na besplatnu pravnu pomoć ostvaruju korisnici nekog prava socijalne skrbi, korisnik opskrbnine, građani slabijeg imovnog stanja, djeca u postupcima za uzdržavanje, žrtve kažnjivih djela, te azilanti i druge osobe pod posebnom zaštitom.

 • Nasilje u školama

  Nasilje u školama

  "Ej ti, plosnata kurvo", čuje se na hodniku jedne osnovne škole dok njime prolazi omanja učenica. Djevojčica nije skrivila baš ništa, osim što se još uvijek ne može pohvaliti oblinama. No, čak i kada bi bila među razvijenijim učenicama škole, komentari i pogrdni izrazi koje bi joj dobacivali ostali dječaci ne bi bili ništa manje uvredljivi.

 • HTV kažnjava novinara Stjepana Baloga zbog 'Pedersena'

  HTV kažnjava novinara Stjepana Baloga zbog 'Pedersena'

  Televizijski voditelj s HTV-a Stjepan Balog vjerojatno će biti kažnjen zbog izjave tijekom nedjeljnog javljanja uživo s Trga bana Jelačića.

  - Danski sudac Pedersen sudio je u skladu sa svojim prezimenom - izjavio je Balog za razgovora s Petrom Metličićem prilikom dočeka hrvatskih rukometaša nakon osvajanja srebrne medalje.

 • Poništena saborska odluka o ustavnoj sutkinji

  Upravni sud poništio je odluku Hrvatskoga sabora o izboru Slavice Banić za sutkinju Ustavnog suda u svibnju prošle godine i tako prihvatio zahtjev neizabrane kandidatkinje Mirjane Juričić, koja je tražila zaštitu Ustavom zajamčenih prava i slobode čovjeka i građanina.

 • Liječnici uče kako prijaviti nasilje u obitelji

  - Borba protiv nasilja u obitelji za Grad Zagreb je prioritet - kazala nema je Željka Barić, čelnica gradskog Povjerenstva za zaštitu od nasilja u obitelji i ravnateljica skloništa za žrtve Dom "Duga - Zagreb".

 • Palma Klun Posavec kandidatkinja za županicu

  Palma Klun Posavec kandidatkinja za županicu

  Palma Klun Posavec kandidatkinja je SDP-a za županicu Zagrebačke županije. Palma Klun Posavec rođena je 1. svibnja 1947. godine u Križu. Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, odsjek sociologija i filozofija. Po zanimanju je profesorica.

 • Što rade saborske zastupnice?

  Što rade saborske zastupnice?

  Udio zastupnica u Saboru je 22%, a njihove rasprave čine 24,3% svih rasprava. Najaktivnije zastupnice su Ingrid Antičević Marinović (SDP), Nevenka Majdenić (HDZ), Marijana Petir (HSS), Dragica Zgrebec (SDP) i Marija Lugarić (SDP).

 • Ženama više plaće samo u rudarstvu i građevinarstvu

  Ženama više plaće samo u rudarstvu i građevinarstvu

  Diskriminacija je u svim svojim pojavnim oblicima zabranjena. Pa iako to zakon jasno kaže, žene i muškarci u Hrvatskoj ne zarađuju jednako. Prema posljednim službenim statistikama žene u Hrvatskoj prosječno zarađuju 760 kuna manje od muškaraca, odnosno 426 kuna manje od prosjeka.

 • U Saboru najaktivnija Ingrid Antičević-Marinović

  Saborski zastupnici i zastupnice u sabornici su lani govorili ukupno 6453 puta, a nakon 1062 pojedinačne rasprave, najviše je ispravaka netočnih navoda, za koje su se zastupnici javili 1393 puta, objavio je Sabor na svojoj internetskoj stranici. Najaktivnija tijekom sedam prošlogodišnih zasjedanja bila je SDP-ova zastupnica Ingrid Antičević-Marinović, koja je govorila 228 puta, najviše u pojedinačnoj raspravi (56).

Iz drugih medija

AEM