Vijesti

 • Poništena saborska odluka o ustavnoj sutkinji

  Upravni sud poništio je odluku Hrvatskoga sabora o izboru Slavice Banić za sutkinju Ustavnog suda u svibnju prošle godine i tako prihvatio zahtjev neizabrane kandidatkinje Mirjane Juričić, koja je tražila zaštitu Ustavom zajamčenih prava i slobode čovjeka i građanina.

 • Liječnici uče kako prijaviti nasilje u obitelji

  - Borba protiv nasilja u obitelji za Grad Zagreb je prioritet - kazala nema je Željka Barić, čelnica gradskog Povjerenstva za zaštitu od nasilja u obitelji i ravnateljica skloništa za žrtve Dom "Duga - Zagreb".

 • Palma Klun Posavec kandidatkinja za županicu

  Palma Klun Posavec kandidatkinja za županicu

  Palma Klun Posavec kandidatkinja je SDP-a za županicu Zagrebačke županije. Palma Klun Posavec rođena je 1. svibnja 1947. godine u Križu. Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, odsjek sociologija i filozofija. Po zanimanju je profesorica.

 • Što rade saborske zastupnice?

  Što rade saborske zastupnice?

  Udio zastupnica u Saboru je 22%, a njihove rasprave čine 24,3% svih rasprava. Najaktivnije zastupnice su Ingrid Antičević Marinović (SDP), Nevenka Majdenić (HDZ), Marijana Petir (HSS), Dragica Zgrebec (SDP) i Marija Lugarić (SDP).

 • Ženama više plaće samo u rudarstvu i građevinarstvu

  Ženama više plaće samo u rudarstvu i građevinarstvu

  Diskriminacija je u svim svojim pojavnim oblicima zabranjena. Pa iako to zakon jasno kaže, žene i muškarci u Hrvatskoj ne zarađuju jednako. Prema posljednim službenim statistikama žene u Hrvatskoj prosječno zarađuju 760 kuna manje od muškaraca, odnosno 426 kuna manje od prosjeka.

 • U Saboru najaktivnija Ingrid Antičević-Marinović

  Saborski zastupnici i zastupnice u sabornici su lani govorili ukupno 6453 puta, a nakon 1062 pojedinačne rasprave, najviše je ispravaka netočnih navoda, za koje su se zastupnici javili 1393 puta, objavio je Sabor na svojoj internetskoj stranici. Najaktivnija tijekom sedam prošlogodišnih zasjedanja bila je SDP-ova zastupnica Ingrid Antičević-Marinović, koja je govorila 228 puta, najviše u pojedinačnoj raspravi (56).

 • EDUKACIJA ŽENA ZA PLASTENIČKI UZGOJ POVRĆA ILI CVIJEĆA

  EDUKACIJA ŽENA ZA PLASTENIČKI UZGOJ POVRĆA ILI CVIJEĆA

  Udruženje "Baranja" iz Bilja provodi Pilot projekt EKONOMSKO OSNAŽIVANJE ŽENA RURALNIH PODRUČJA koji je podržalo Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, sredstvima Svjetske banke u okviru Projekta PSGO, komponenta socijalna uključenost.

 • I MI SMO DIO DRUŠTVA

  I MI SMO DIO DRUŠTVA

  Udruga žena Romkinja "Romsko srce" iz Jagodnjaka krajem 2008. godine završila se s provođenjem projekta "I mi smo dio društva" koji je sufinanciran od strane Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

 • Predsjednikovi susreti

  Predsjednikovi susreti

  - Vidi kako ste mi pogodile ukus! - našalio se. - Obilate šestice - uzvratile su one. - Razigrane - primijetio je on. - E, možete se iza njih sakriti od svih problema - stiže uputa za uporabu. Ovaj dijalog je prema Javno.com vezan uz sliku koja je uz ovaj tekst.

 • Vesna Buterin za gradonačelnicu Rijeke

  Vesna Buterin za gradonačelnicu Rijeke

  Vesna Buterin HDZ-ova je kandidatkinja za gradonačelnicu Rijeke. Inače je diplomirana pravnica, asistentica na Pravnom fakultetu i trenutno je zastupnica u Saboru.

Iz drugih medija

AEM