Vijesti

 • Sljedeći tjedan počinje 8. sjednica Hrvatskog sabora

  Sljedeći tjedan počinje 8. sjednica Hrvatskog sabora

  Hrvatski će sabor prvu ovogodišnju sjednicu započeti 28. siječnja. Na dnevnom redu je 46 točaka među kojima su Vladin prijedlog Zakona o radu o kojem će se odlučivati po hitnom postupku te prijedlog Zakona o sprječavanju zlostavljanja na radu čiji je predlagač SDP.

 • Više žena na listama za izbore

  Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Zagrebačke županije na prvoj ovogodišnjoj sjednici prihvatilo je odluku da se 25. studenog obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Također će se zalagati za usklađivanje radnog vremena službi koje skrbe o djeci  s radnim vremenom roditelja. S obzirom da se bliže lokalni izbori provodit će kampanju za što više žena na listama.

 • Radionica o vještinama medijske prezentacije u Puli

  Radionica o vještinama medijske prezentacije u Puli

  Kako dati izjavu pred TV-kamerama, sročiti poziv na konferenciju za novinare, kako novinare zainteresirati da objave priopćenje te koje su najčešće greške u obraćanju medijima bile su glavne teme radionice održane u Puli, a na kojoj su prisustvovale žene iz političkog, gospodarskog i znanstvenog života Istre.

 • Tko je ovdje zapravo lud?

  piše: Tajana Broz Novinarka Vedrana Bekavac-Šuvar u Slobodnoj Dalmaciji s uskličnikom konstatira kako je Imotski poludio jer je u zadnje četiri godine pokrenuto 85 brakorazvodnih parnica. A među razlozima za razvode, uz poslovičnu neozbiljnost i neodgovornost mladih parova, nalazi i (...)

 • Samo 10% građana i građanki ima povjerenja u političke stranke

  Samo 10% građana i građanki ima povjerenja u političke stranke

  Više od dvije trećine građana Hrvatske (68 posto) zadovoljno je svojim životom, a nezadovoljnih je 32 posto. Muškarci su zadovoljniji od žena (70:66). Dobno gledano, najzadovoljnije su mlade osobe do 24 godine, njih čak 83 posto je zadovoljno, a zadovoljstvo opada sa starenjem, pa je u skupini starijih od 55 godina najmanje zadovoljnih, 59 posto.

 • U krizi potrebno više žena na rukovodećim pozicijama

  U krizi potrebno više žena na rukovodećim pozicijama

  Prema rezultatima novog britanskog istraživanja i mišljenjima utjecajnih američkih akademika, da je kojim slučajem na čelnim pozicijama vodećih financijskih institucija bilo više žena, prošlogodišnje gospodarske nedaće mogle su se, ako ne potpuno izbjeći, onda barem ublažiti.

 • Vijeće Europe priprema Kodeks o participaciji javnosti u donošenju politika

  Konferencija međunarodnih nevladinih organizacija, stručno tijelo Vijeća Europe, priprema Kodeks dobre prakse sudjelovanja javnosti, dokument čija je glavna svrha doprinijeti stvaranju poticajnog okruženja za djelovanje organizacija civilnoga društva.

 • Uravnotežimo se!

  Uravnotežimo se!

  Vladin Ured za ravnopravnost spolova pokrenuo nacionalnu Kampanju za promicanje političke zastupljenosti žena na lokalnim izborima 2009. u sklopu koje je izrađen TV spot za promicanje političke zastupljenosti žena. Kampanjom se želi potaknuti političke stranke na uvrštavanje što većeg broja žena na svoje izborne liste za lokalne izbore.

 • Kutija s alatima za zapošljavanje

  Kutija s alatima za zapošljavanje

  "Kutija s alatima za zapošljavanje" je novi priručnik u izdanju CESI koji nezaposlenim ženama olakšava proces traženja posla. Priručnik obuhvaća praktične savjete za traženje posla kao i zakonske odredbe vezane uz diskriminaciju pri zapošljavanju.

 • Ti lijepo pišeš, bit ćeš tajnica

  Ti lijepo pišeš, bit ćeš tajnica

  "U koju god novu organizaciju dođem mlade žene su redovno tajnice", "Dok nisam izabrana u županijsku skupštinu bila sam pametna, sposobna i perspektivna. Nakon što sam izabrana postala sam 'nečija ljubavnica'", "Kad sam tek došla u stranku bila sam ona 'smišna mala' i gotovo nitko me nije shvaćao ozbiljno"...

Stup srama

Iz drugih medija

AEM