Vijesti

 • Roda: Trenutno, u Hrvatskoj nedostaje 61 ginekološki tim

  Roda: Trenutno, u Hrvatskoj nedostaje 61 ginekološki tim

  U petak, 10. siječnja 2020. udruga Roda, Platforma za reproduktivnu pravdu i Koordinacija udruge u zdravstvu (KUZ) uputile su ministru zdravstva Milanu Kujundžiću pismo o iznimno velikom problemu nedostatka ginekoloških timova u Domu zdravlja Zadarske županije.

 • 'Jednom k'o nijednom' - žene u Hrvatskoj i dalje su drugotne

  'Jednom k'o nijednom' - žene u Hrvatskoj i dalje su drugotne

  Tek što smo podvukle crtu pod prošlogodišnje događaje po pitanju reproduktivnih prava, nasilja nad ženama i rodne ravnopravnosti, drugi je tjedan 2020. godine obilježila jedna sramotna presuda. 2016. godine policajka je na dužnosti doživjela spolno uznemiravanje.

 • Povijesna presuda: istospolni parovi mogu postati udomitelji

  Povijesna presuda: istospolni parovi mogu postati udomitelji

  Upravni sud u Zagrebu je u četvrtak donio povijesnu odluku za napredak prava LGBTI osoba u Hrvatskoj, odlučivši da životni partneri Ivo Šegota i Mladen Kožić imaju pravo postati udomitelji djece , a da nadležno Ministarstvo obitelji, koje im je prvotno odbilo zahtjev za obavljanje (...)

 • Pratnja na porodu mora biti omogućena u svim rodilištima

  Pratnja na porodu mora biti omogućena u svim rodilištima

  Članice udruge Roda i Platforme za reproduktivna prava jučer su urudžbirale peticiju Ministarstvu zdravstva za ukidanje uvjeta za pratnju na porodu i omogućavanje pratnje na carskom rezu. Potpise, omotane kao božićne poklone, urudžbirale su uz poruku da je krajnje vrijeme da rodilje u (...)

 • 'Ponuda je daleko perspektivnija od one koja koja nas čeka na predsjedničkim izborima'

  'Ponuda je daleko perspektivnija od one koja koja nas čeka na predsjedničkim izborima'

  Udruga Zbeletron u petak, 20. prosinca, od 20 sati organizira svoju tradicionalnu dodjelu nagrada za lezbijku godine – LOTY. Ove godine događaj se odvija u samom centru Zagreba, u kultnom Melinu. LOTY je skraćeno za Lez of the Year, odnosno dodjelu nagrada za LezBijke godine.

 • Za kraj godine Skribonauti nas opet daruju pričama

  Za kraj godine Skribonauti nas opet daruju pričama

  Nastavi priču je newsletter kampanja Skribonauta kroz koju će u vaš inbox, u naredna tri tjedna, od 16. do 30. prosinca, u nastavcima stići do sada neobjavljene priče hrvatskih spisateljica. Priče su inspirirane fragmentima koje su tijekom 2019. napisale zatvorenice Ženske (...)

 • Knjiga od roditelja za roditelje: Tvoja saveznica u idućih 12 mjeseci

  Knjiga od roditelja za roditelje: Tvoja saveznica u idućih 12 mjeseci

  Nova knjiga o trudnoći, porodu i babinju udruge Roda, Trudna - tvoja saveznica u idućih 12 mjeseci dostupna je od jučer u elektroničkom i zvučnom izdanju na stranicama udruge Roda . Knjiga Trudna – tvoja saveznica u idućih 12 mjeseci prva je sveobuhvatna knjiga o (...)

 • Održana javna akcija 'Za svijet po mjeri djevojčica'

  Održana javna akcija 'Za svijet po mjeri djevojčica'

  Povodom obilježavanja Dana ljudskih prava na Markovom trgu u Zagrebu danas je održana javna akcija 'Za svijet po mjeri djevojčica' . Time je ujedno obilježen i zadnji dan kampanje '16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama'. Osim u Zagrebu, točno u podne održane su akcije i u Bjelovaru, (...)

 • Kako glasovati ako na dan izbora nismo na adresi prebivališta?

  Kako glasovati ako na dan izbora nismo na adresi prebivališta?

  Predsjednički izbori su 22. prosinca i ostalo nam je samo dva dana za pa promijeniti podatke u registru birača/ica, na primjer, glasati izvan mjesta prebivališta. Ministarstvo uprave objavilo je upute kako građani i građanke mogu provjeriti ili dopuniti podatke registru birača/ica.

 • 'Moramo pokazati da je seksualno nasilje neprihvatljivo i nepoželjno'

  'Moramo pokazati da je seksualno nasilje neprihvatljivo i nepoželjno'

  U sklopu 17. Human Rights Film Festivala , u utorak 3. prosinca u KIC -u se održala javna tribina 'Svijet po mjeri djevojčica'. Tribinu je organizirala Platforma za reproduktivna prava u suradnji sa Zakladom Solidarna i inicijativom #Spasime , a inspirirana je kampanjom 'Pravda za (...)

<< < 4 5 6 7 8 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM