Vijesti

 • Olakšajte si organiziranje i planiranje akcija za bolji i pravedniji svijet u 2020. godini

  Olakšajte si organiziranje i planiranje akcija za bolji i pravedniji svijet u 2020. godini

  Centar za mirovne studije želi vam pomoći organizirati se - uz Mirovni rokovnik. Mirovni rokovnik za 2020. godinu uz kalendar, planer i bilješke, donosi i poticajne citate osoba koji se bore za bolje i pravednije društvo. Donosi označene važne datume koje možete obilježiti, ali (...)

 • Rodni jaz u plaćama: Žene u prosjeku zarađuju 16 posto manje od muškaraca

  Rodni jaz u plaćama: Žene u prosjeku zarađuju 16 posto manje od muškaraca

  S ciljem ujednačavanja iznosa mjesečnih primanja muškaraca i žena koji se bave istim poslovima, na inicijativu Europske komisije, 4. studenog obilježava se Dan jednakih plaća. Žene u Europskoj uniji u prosjeku zarađuju 16 posto manje od muškaraca .

 • Više tisuća prosvjetnih radnika i radnica prosvjedovalo pred zgradom Vlade

  Više tisuća prosvjetnih radnika i radnica prosvjedovalo pred zgradom Vlade

  Devetnaesti je dan štrajka u osnovnim i srednjim školama. Danas nastave nije bilo u cijeloj Hrvatskoj, a više tisuća učitelja i učiteljica, prosvjetnih radnika i radnica, prosvjedovalo je ispred zgrade Vlade na Markovom trgu. Istaknuli su kako od svojih zahtjeva neće odustati, piše Halter.

 • Solidarnost ne uništava sustav, nego ga pokušava održati!

  Solidarnost ne uništava sustav, nego ga pokušava održati!

  Na tribini o kažnjavanju pomaganja izbjeglicama "Kriminalizacija solidarnosti u Europskoj uniji" koju je Centar za mirovne studije organizirao u utorak 29. listopada u Europskom domu Zagreb, predstavljena je analiza slučajeva kriminalizacije solidarnosti u Europskoj uniji.

 • Potpišite peticiju za slobodan izbor pratnje na porodu

  Potpišite peticiju za slobodan izbor pratnje na porodu

  Ponukana nedavnim postroživanjem uvjeta za pratnju na porodu u varaždinskom rodilištu, udruga Roda lansirala je peticiju Moj porod - Moja Pratnja - Moj izbor kojom traže od Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske da HITNO svim rodilištima naloži da: omoguće svakoj rodilji da (...)

 • Nedaleko od granice s BIH osvanuli plakati 'Dobrodošli u Hrvatsku' i 'Hrvatska puna mučenja'

  Nedaleko od granice s BIH osvanuli plakati 'Dobrodošli u Hrvatsku' i 'Hrvatska puna mučenja'

  U Cisti Provo, nedaleko od granice s Bosnom i Hercegovinom podrignuti su plakati "Dobrodošli u Hrvatsku" i "Hrvatska puna mučenja" (aludirajući na turističke slogane Hrvatske) kao reakcija na objavu Europske komisije da Hrvatska ispunjava uvjete za ulazak u Schengenski prostor.

 • Pravda za djevojčice: Tražimo barem još tri centra za žrtve seksualnog nasilja

  Pravda za djevojčice: Tražimo barem još tri centra za žrtve seksualnog nasilja

  Organizatorice prosvjeda "Pravda za djevojčice" - Ženska soba, Inicijativa #spasime, Platforma za reproduktivna prava i Zaklada Solidarna – pozdravljaju odluku Vlade o slanju u saborsku proceduru paketa zakona kojima se unapređuje borba protiv obiteljskog i seksualnog nasilja.

 • Pravda za djevojčice - povijesni trenutak za pokretanje promjena

  Pravda za djevojčice - povijesni trenutak za pokretanje promjena

  Snažne, borbene i humane poruke odaslane su danas sa Trga kralja Tomislava u Zagrebu na prosvjedu Pravda za djevojčice, u znak podrške svim žrtvama seksualnog nasilja. Više tisuća prosvjednika/ca, malih, velikih, starih i mladih, djevojčica i dječaka, žena i muškaraca okupilo se danas u 10 sati (...)

 • Rijeka: Tražimo pravdu za djevojčice, ali i za sve nas

  Rijeka: Tražimo pravdu za djevojčice, ali i za sve nas

  Revoltirani/e odlukom sramotnom odlukom Ivana Markovića , suca Županijskog suda u Zadru koji je pustio na slobodu petoro osumnjičenika za opetovano silovanje, seksualno iskorištavanje, ucjenjivanje te fizičko i psihičko maltretiranje petnaestogodišnje djevojčice u trajanju od preko godinu (...)

 • Hrvatska prosvjeduje se pod sloganom 'Pravda za djevojčice'

  Hrvatska prosvjeduje se pod sloganom 'Pravda za djevojčice'

  U znak podrške svim žrtvama seksualnog nasilja koje od sustava ne dobivaju adekvatnu zaštitu ove se subote 19.10. diljem Hrvatske organiziraju prosvjedi pod sloganom "Pravda za djevojčice". Povod prosvjeda je puštanje na slobodu petorice osumnjičenika za opetovano silovanje, seksualno (...)

<< < 4 5 6 7 8 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM