Vijesti

 • UN poziva Vladu RH na hitno suzbijanje nasilja i kršenja prava žena

  UN poziva Vladu RH na hitno suzbijanje nasilja i kršenja prava žena

  U kasnovečernjim satima u petak, 22. veljače 2019. tri ureda stručnjaka Ujedinjenih naroda za ljudska prava izdala su priopćenje za medije u kojem traže da Vlada Republika Hrvatske hitno poduzme radnje kako bi se spriječilo kršenje ljudskih prava žena u reproduktivnom zdravlju.

 • Zabrinutost međunarodnog saveza zbog gušenja neprofitnih medija u Hrvatskoj

  Zabrinutost međunarodnog saveza zbog gušenja neprofitnih medija u Hrvatskoj

  Prenosimo priopćenje Udruge za nezavisnu medijsku kulturu, punopravne članice CMFE-a. CMFE je međunarodni savez koji na europskoj razini predstavlja mreže, nacionalne organizacije, projekte i pojedince aktivne u tzv. trećem medijskom sektoru.

 • Rijeka postala vlasnica prvog hrvatskog 'ženskog' semafora

  Rijeka postala vlasnica prvog hrvatskog 'ženskog' semafora

  Ovog tjedna Rijeka je postala prvim gradom u Hrvatskoj koji ima – ženski semafor. Semafor u blizini Palače Modello u Adamićevoj ulici prvi je od pet semafora u gradu na kojima će, uoči Međunarodnog dana žena, standardne siluete crvenih i zelenih pješaka biti zamijenjene siluetom koja (...)

 • Novi kurikulum Zdravstvenog odgoja svodi seksualnost na reprodukciju

  Novi kurikulum Zdravstvenog odgoja svodi seksualnost na reprodukciju

  Komentar CESI na sadržaj novog kurikuluma Zdravstvenog odgoja prenosimo u cijelosti. Ministarstvo znanosti i obrazovanja na čelu s Blaženkom Divjak donijelo je odluku o uvođenju novog kurikuluma međupredmetne teme Zdravlje za osnovne i srednje škole od šk.

 • POVUCITE TUŽBE - Ne idem na HRT, idem na prosvjed!

  POVUCITE TUŽBE - Ne idem na HRT, idem na prosvjed!

  Kvalitetan javni medijski servis jedan je od stupova demokratskog društva. Nažalost, Hrvatska nema javni medijski servis, već javnu televiziju koja medije koji izvještavaju o zbivanjima na Prisavlju pokušava ušutkati sudskim tužbama, isto kao i vlastite novinare i novinarke koji bi svoj posao (...)

 • Milijarda je ustala protiv nasilja nad ženama i djevojčicama diljem Hrvatske

  Milijarda je ustala protiv nasilja nad ženama i djevojčicama diljem Hrvatske

  Svjetska kampanja 'Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama' jučer se po sedmi put održala diljem Hrvatske. Ovogodišnja kampanja bila je posvećena akciji #prekinimošutnju kako bi se podsjetilo na svjedočanstva žena koje je RODA prikupila tijekom akcije i osvijestilo o (...)

 • Usvojene smjernice Rezolucije Europskog parlamenta o pravima interspolnih osoba

  Usvojene smjernice Rezolucije Europskog parlamenta o pravima interspolnih osoba

  U Europskom parlamentu ovaj su tjedan usvojene smjernice Rezolucije Europskog parlamenta o pravima interspolnih osoba kojima se snažno osuđuju zahvati i operacije "normalizacije spola", pozdravlja zakone kojima se zabranjuju takve operacije i potiče druge države članice da donesu slične (...)

 • Milijarda ustaje za #prekinimošutnju u 2019. godini

  Milijarda ustaje za #prekinimošutnju u 2019. godini

  Na ovogodišnjem obilježavanju svjetske kampanje Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicam a/One Billion Rising Revolution prisjetit ćemo se akcije #prekinimošutnju . Ovo Valentinovo okupljanje će se održati u 5 do 12 na Markovom trgu.

 • Noćni marš za 8. mart može biti i u tvom gradu!

  Noćni marš za 8. mart može biti i u tvom gradu!

  Ove se godine održava četvrti Noćni marš za 8. mart u Zagrebu! Uz Zagreb, akcije za obilježavanje tog dana održat će se u Rijeci i Splitu. Tim povodom feministički kolektiv fAKTIV poziva sve aktiviste i aktivistkinje da i svoje mjesto učine mjestom otpora! Noćni marš osmišljen je (...)

 • U Zadru održan prosvjed povodom puštanja Daruvarca na slobodu

  U Zadru održan prosvjed povodom puštanja Daruvarca na slobodu

  Nakon što je u petak odlučeno da će Darko Kovačević - Daruvarac pravomoćnu presudu za brutalno premlaćivanje (pokušaj ubojstva) 18-godišnje Lorene Gurlice čekati na slobodi, održan je mirni prosvjed građana i građanki Zadra, u subotu, u poslijepodnevnim satima.

<< < 4 5 6 7 8 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM